STANDPLASS RANKING 13.10.14

Kim Andre Aanestad Lund setter nok en gang rekord på STANDPLASS RANKING og for første gang er to kvinner inne blant landets ti beste baneskyttere i DFS.

Fortsatt Norges raskeste

For tredje gang rangeres Trond Glidje som Norges raskeste skytter på STANDPLASS RANKING for hurtigskyttere. Og Jenny Stene er fortsatt beste kvinne.

STANDPLASS RANKING 13.08.14

Kim Andre Aannestad Lund sprenger skalaen og topper STANDPLASS RANKING for femte gang på rad. Og søster Katrine oppnår kvinnenes beste rangering noensinne.

STANDPLASS RANKING 02.08.14

Årets andre STANDPLASS RANKING viser tidenes høyeste poengsum for den suverene lederen Kim Andre Aannestad Lund. Søster Katrine er fortsatt beste kvinne.

Glidje holder stand

Trond Glidje presses hardt, men holder stand som Norges beste hurtigskytter før Stang- og felthurtigskytingen på LS. Jenny Stene klatrer til 19.plass.

STANDPLASS RANKING 03.06.14

Her er den første rangeringen av Norges baneskyttere i 2014. STANDPLASS RANKING 1/2014 er utarbeidet etter Norgescupens 1.runde på Østlandet.

Trond og Jenny på topp

Trond Glidje vipper Nils Bernt Rinde ned fra tronen og er ranket som Norges beste hurtigskytter på STANDPLASS RANKING, og Jenny Stene er best blant kvinnene.

Rinde hurtigst og best

Den firedobbelte Stang-mesteren Nils Bernt Rinde topper den aller første STANDPLASS RANKING for hurtigskyttere i Norge. Totalt 92 skyttere er på listen.

Ranking for hurtigskyting

Torsdag vil standplass.no presentere den aller første STANDLASS RANKING for hurtigskyttere i Norge. Vi kårer den til enhver tid beste Stang- og felthurtigskytteren.

Knockout fra Viken

Landets beste skyttere kommer fra området rundt Oslofjorden. Men i bredde utfordres de av både sørlendinger og skyttere fra Innlandet.

Slik har de klatret

Trond Bergan og John Olav Ågotnes har vært TOPP 10 på alle 13 utgaver av STANDPLASS RANKING. Se hvordan klatringen har vært for de aller beste skytterne i landet.

Kim Andre best i landet

Kim Andre Aannestad Lund er rangert som Norges beste baneskytter etter årets sesong. Søster Katrine er best blant kvinnene. Sesongens siste STANDPLASS RANKING er klar.

STANDPLASS RANKING 27.09.13

Her er årets siste STANDPLASS RANKING i 2013. Rankingen er basert på resultater i Norgescup og på Landsskytterstevnet i 2011, 2012 og 2013. Totalt 319 skyttere har rankingpoeng.

STANDPLASS RANKING 12.08.13

Denne STANDPLASS RANKING er den tredje for sesongen 2013. Rankingen er regnet ut etter at Landsskytterstevnet på Oppdal er gjennomført.

STANDPLASS RANKING 03.08.13

Dette er den andre STANDPLASS RANKING i 2013. Rankingen er gjeldende til etter at Landsskytterstevnet på Oppdal er gjennomført.

Topper toppen igjen

Ole Kristian Bryhn oppnår tidenes høyeste poengsum på STANDPLASS RANKING og topper lista for sjette gang på rad. Eileen Torp er fortsatt Norges beste kvinnelige baneskytter.

STANDPLASS RANKING 01.07.13

Her er den første STANDPLASS RANKING i 2013. Denne rankingen er gjeldende til etter den andre Norgescuprunden i Rennebu, Budal og Sunndal.

STANDPLASS RANKING 31.12.12

Her er den komplette STANDPLASS RANKING etter sesongen 2012. Denne rankingen er gjeldende til etter den første Norgescuphelga våren 2013.

Nr. 1 Ole Kristian Bryhn

Han tenker skyting fra han står opp og til han legger seg. Og han drømmer skyting. Ole Kristian Bryhn er Norges beste baneskytter som nummer 1 på STANDPLASS RANKING.

Nr. 2 Hans Kristian Wear

Sjelden har en Skytterkonge blitt hyllet mer grundig enn årets vinner på LS. Hans Kristian Wear er nummer 2 på STANDPLASS RANKING etter årets suksessesong.

Nr. 3 Kim Andre Lund

Vinner av Norgescupen og nordisk mester med en helt sinnsyk rekord. Likevel er han ikke rangert øverst. Kim Andre Lund er nummer 3 på STANDPLASS RANKING.

Nr. 4 Trond Bergan

Trond Bergan er best av de virkelige veteranene. Jondalens grand old man er rangert som nummer 4 på STANDPLASS RANKING etter nok en jevn og god sesong.

Nr. 5 Knut Einar Bråthen

Han skjøt overalt i Sør-Norge fra tidlig vår, og lå i toppen av listene hele tiden. Så kom LS og Knut Bråthen misset igjen. På STANDPLASS RANKING er han nummer 5.

Nr. 6 Roger Ottosen

16 år etter forrige gang, ble han nordisk mester igjen i år. Skytter-Norges vittigste tunge er plassert som nummer 6 på STANDPLASS RANKING. Roger Ottosen er trolig bedre enn noen gang.

Nr. 7 Tor Gaute Jøingsli

Han vant Aftenpostens fat på LS i 2004, og har nå tatt hevd på skive 11 på Kongelaget. Tor Gaute Jøingsli er nummer 7 på STANDPLASS RANKING.

Nr. 8 John Olav Ågotnes

Han har flest tellende resultater av alle siden STANDPLASS RANKING ble beregnet første gang. John Olav Ågotnes er fortsatt Vestlandets beste, nå på 8.plass.

Nr. 10 Ola Tore Dokken

Han mislyktes selv i Kongelaget, men tårene rant for kameraten Hans Kristian. LS på Voss ble spesielt for Ola Tore Dokken. Nummer 10 på STANDPLASS RANKING.

Nr. 11 Tor-Erik Fossli

Norgescupvinneren fra 1988 tar plass nummer 11 på STANDPLASS RANKING. Nord-Norges beste baneskytter Tor-Erik Fossli henger fortsatt med tross mindre trening og få stevner.

Nr. 12 Tor Harald Lund

25 år etter han ble Skytterkonge kjemper fortsatt Tor Harald Lund i toppen av norsk rifleskyting. Nummer fire i årets Norgescup og nummer 12 på STANDPLASS RANKING akkurat nå.

Nr.13 Stian Bogar

Han var fattige 0,1 poeng fra OL-deltagelse i London i sommer. Selvfølgelig er det Stian Bogar som kaprer ulykkestallet 13 på STANDPLASS RANKING etter endt sesong 2012.....

Nr.14 Roar Kongsjorden

Det dukker alltid opp en Kongsjorden høyt opp på en DFS-liste. På STANDPLASS RANKING er Roar familens beste på 14.plass etter et imponerende LS på Voss.

Nr.15 Knut Erik Svarstad

Bodøkongen var plutselig tilbake og hentet NC-poeng i hjemfylket. Knut Erik Svarstad løftet børsa igjen og klatret ett trinn opp til 15.plass på STANDPLASS RANKING.

Nr.16 Eileen Torp

For første gang vippes Liv Sollesnes ned fra toppen av lista som den beste kvinnelige skytteren i Norge. Og det av prinsessen Eileen Torp som nå er nummer 16 på STANDPLASS RANKING.

Nr.17 Jan Kåre Moland

Jan Kåre Moland hopper utrolige 130 plasser opp fra i fjor på STANDPLASS RANKING. På ett år har han gått fra 147.plass til 17.plass blant Norges beste baneskyttere.

Nr.18 Gunnar Halbjørhus

Det ble en skuffende banesesong for dobbeltkongen Gunnar Halbjørhus, men han klamrer seg fast i toppen av STANDPLASS RANKING. Akkurat nå er han nummer 18 i Norge.

Nr.19 Vegard Solhaug

Bare 22 år gammel sikret han seg skive 7 på Kongelaget for andre år på rad. Vegard Solhaug har knekt LS-koden og er rangert som nummer 19 av Norges beste baneskyttere.

Nr. 20 Pål Øyvind Ørmen

Han regner seg selv som en ekte feltskytter. Men skyter godt uansett underlag og blink. Pål Øyvind Ørmen er nummer 20 på STANDPLASS RANKING akkurat nå.

Nr. 21 Simon Kolstad Claussen

Stadig på farten med et eller annet gevær, en penn, pc eller et fotoapparat. Simon Kolstad Claussen er nummer 21 på STANDPLASS RANKING ved utgangen av 2012.

Nr. 22 Øyvind Solbrekken Flatla

Han la inn ekstra trening med Sauern dette året og markerte seg tidlig. Øyvind Solbrekken Flatla lyktes ikke på LS, og er nå nummer 22 på STANDPLASS RANKING.

Nr. 23 Tor Arnfinn Homme

En jevn sesong sender Tor Arnfinn Homme inn på plass nummer 23 på STANDPLASS RANKING. Men skytterprinsen fra 2005 skyter sjelden aller best.

Nr. 24 Marius Mellembakken

Med seier i Norgescupavslutningen hopper Marius Mellembakken 18 plasser opp på STANDPLASS RANKING og er plutselig rangert som nummer 24 i Norge.

Nr. 25 Knut Jørgen Brodahl

Kongen fra Elverum i 2010 er rangert som nummer 25 på STANDPLASS RANKING ved utgangen av 2012. Vi bruker kalenderdagene fram til julaften på å kåre de aller beste.

Tidenes beste ranking

Ole Kristian Bryhn sprenger skalaen og noterer det sterkeste resultat noensinne på Standplass Ranking. Men Skytterkongen kan ta over ledelsen til helga.

STANDPLASS RANKING 20.08.12

Vi presenterer årets tredje STANDPLASS RANKING over de beste baneskytterne i Norge, ranket etter Landsskytterstevnet 2012 på Voss.

STANDPLASS RANKING 11.08.12

Årets andre STANDPLASS RANKING over de beste baneskytterne i Norge, ranket etter Norgescupens 2.runde i Jondal, Norheimsund/Øystese og Odda.

Fortsatt best i Norge

Ole Kristian Bryhn er fortsatt ranket som Norges beste baneskytter på STANDPLASS RANKING. Med andreplass på Nordre Land i helga økte han sin ledelse på rankingen.

STANDPLASS RANKING 06.06.12

Her er årets første STANDPLASS RANKING over de beste baneskytterne i Norge, ranket etter Norgescupens 1.runde i Gjøvik, Etnedal og på Nordre Land.

Nummer 1 også på rankingen

En fantastisk sesongavslutning sender Ole Kristian Bryhn også til topps på årets siste STANDPLASS Ranking. Nå er han nummer 1 overalt, og det høyst fortjent.

STANDPLASS RANKING 30.08.11

Dette er årets siste STANDPLASS RANKING, basert på alle baneresultater fra Norgescupen og Landsskytterstevnet. Rankingen blir stående til etter første NC-helg 2012.

STANDPLASS RANKING 16.08.11

Her er STANDPLASS RANKING nummer tre i 2011. Denne rankingen er oppdatert etter resultater på LS og blir gjeldende til etter Norgscupfinalen i Stjørdal.

Ågotnes best i Norge

John Olav Ågotnes skyver Odd Arne Brekne ned fra tronen og rangeres som Norges beste skytter etter årets Landsskytterstevne. Men aldri har det vært jevnere i toppen av STANDPLASS RANKING.

STANDPLASS RANKING 31.07.11

Her er alle de rangerte skytterne på STANDPLASS RANKING nummer to i 2011. Rankingen blir bare gjeldende noen dager til Kongelaget har skutt.

Tor Harald Lund klatrer

Tor Harald Lund klatrer opp på 6.plass, men Odd Arne Brekne rangeres forsatt som Norges beste skytter.

Norges beste kvinner

Vi har sortert i kjønn og funnet fram til de 69 kvinnelige skytterne på STANDPLASS RANKING. Fortsatt med Liv Sollesnes på topp selvfølgelig.

STANDPLASS RANKING 30.05.11

På tross av svake resultater i helga, topper Odd Arne Brekne fortsatt rankingen over landets beste skyttere. Liv Sollesnes faller på lista, men holder likevel stand som beste kvinne.

Jevnere på den nye rankingen

Veie (bildet) og Fossli inn på TOP10, Lund, Bryhn og Svarstad klatrer mest, men Brekne er fortsatt best.

Slik beregnes Rankingen

STANDPLASS RANKING regnes ut på bakgrunn av resultater i NC-stevner og Landsskytterstevner siste tre år. Les mer om beregningen.

Tidenes første ranking

Odd Arne Brekne topper tidenes aller første ranking av de beste baneskyttere i DFS. Liv Sollesnes er beste kvinne.

- Føler meg ikke best

Sørlendingen Odd Arne Brekne er Norges beste skytter for øyeblikket, men selv er han overrasket over rangeringen. 

- Kjekt å være beste kvinne

Liv Sollesnes rangeres som Norges beste kvinnelige skytter, og ved inngangen til ny sesong håper hun å endelig være kvitt opplevelsen fra Sandnes i 2004.

- Moland blir konge
11.07.2014 11:09
5.56 og andre småting
23.04.2014 08:25
Det måtte bare komme
11.11.2012 11:08
Hvor er nødutgangen?
08.11.2012 23:10
Debutantenes kongelag
08.08.2012 12:26
Hvorfor 28 x 349?
03.07.2012 13:14
LS på kvelden
22.11.2014 09:24
LS på kvelden
06.08.2014 20:05
LS på kvelden
05.08.2014 21:04
LS på kvelden
04.08.2014 19:26
LS på kvelden
03.08.2014 19:17
LS på kvelden
02.08.2014 18:18