Den store LS-romansen

To bittesmå stjal all oppmerksomhet på storskjermen midt under Kongelaget på Voss i sommer. Opplev romansen fra Landsskytterstevnet som smeltet alle på arenaen.

Årets uheldigste på LS

Roger Størseth og Siri Mortensen opplevde marerittet på LS da det virkelig gjaldt. Kongelag og prinsessetittel forsvant etter feilfylling av magasin og forkiling.

Fulgte farens gode råd

Hans Kristian Wear husket farens råd under skyting og ble Skytterkonge. Faren døde tidlig, men vil alltid være viktig for Hans Kristian. Derfor ble årets LS helt spesielt.

Et fantastisk LS

Et fantastisk LS er over. Alt var stort og nytt, og arrangøren på Voss gjennomførte Landsskytterstevnet med et stort smil gjennom hele uka. Vi oppsummerer LS 2012.

Øvre Målselv fikk LS 2016

Landskytterstevnet i 2016 skal avvikles i Øvre Målselv, ti år etter forrige gang. Det ble bestemt av et klart flertall på Skyttertinget på Voss lørdag formiddag.

LS Lørdag: ER og klasse 1

Eldre rekrutt og klasse 1 og 2 på 100 og 200 meter i dagens skyting på arenaen i Voss. Vi følger Landsskytterstevnet gjennom hele dagen med stadige oppdateringer.

LS Fredag: Følg LS her

Den første skikkelige dagen med skyting overalt på LS i Voss. Vi følger rekruttene på 100 meter og baneskytinga i militært NM på 200 meter. Følg oss gjennom dagen.

LS torsdag: Texas med Glidje

Trond Glidje er trolig klar for både stang- og felthurtigfinale etter torsdagens skyting på LS. Jo Ivar Løvseth og Vidar Kjølgård leder militært NM før baneskytinga.

Bilder 50 dager før LS

Det er 50 dager til åpningsseremonien på Voss. Se bildene fra arenaen for Landsskytterstevnet 2012 slik den ser ut nå. Nå gjenstår bare finpussen......

Her er lagene i klasse 5

Standplass.no gir deg fullstendig oversikt over alle lagene i klasse 5 på onsdagen under LS på Voss. Hvem skyter sammen med hvem i hvilket lag?

2029 vil bli konge eller dronning

2029 skyttere kjemper om å bli konge eller dronning på Landsskytterstevnet i år. Her er oversikt over antall skyttere påmeldt i de ulike klassene på Voss.

Spenning til slutt

Tidligere prinser, prinsesser, konger og en dronning jakter nye titler på Landsskytterstevnet i Voss. Her er våre vurderinger av lagene i klasse 5 på onsdag under LS.

Og i morgen kommer.....

....svaret på hvem som skyter når på Landsskytterstevnet på Voss. DFS offentliggjør trekningen onsdag formiddag og standplass.no gir deg alt du trenger å vite.

4974 påmeldte til LS

- Det er et høyt antall påmeldte på LS til å være såpass langt vest i landet, sier informasjonssjefen i DFS. 4974 skyttere er påmeldt årets Landsskytterstevne på Voss.

Åse Moa hedres med medalje

Et enstemmig styre i DFS har vedtatt å hedre den femdobbelte prinsessen Åse Moa med egen medalje, som hvert år skal tildeles de tre beste lagene i lagkonkurransen på LS.

NRK fram til 2014

- Vi er stolte over å kunne vise Landsskytterstevnet på NRK i nye tre år, sier sjef i NRK TV-sporten Rune Haug. DFS og NRK har inngått ny avtale om dekning av LS til og med Sandnes i 2014.

Slik vinner du LS

Drøye 200 dager før LS forteller vi deg hvordan du vinner LS. Vi har utfordret en stor håndfull konger og en dronning. Her er de gode tipsene foran Landsskytterstevnet på Voss.

LS-avslutning på fredag?

På grunn av tidstrøbbel etter OL vil LS på Voss avsluttes allerede på fredag ettermiddag. LS-utvalget foreslår at dette innføres som en fast ordning på Landsskytterstevnet. Hva synes du?

LS-arenaen tar form

Arenaen for Landsskytterstevnet i 2012 begynner å ta form. Fortsatt gjenstår mye anleggsarbeid på Voss, men arrangørene mener alt er i rute til et storslått LS neste år.

Takk Bodø Østre

Landsskytterstevnet 2011 er over. Bodø Østre har gjennomført et flott arrangement og lagt ned en vanvittig innsats. Her kan du som skytter sende dine hilsninger til arrangøren.

Gull til Gravem

Veteranen Leif Gravem vant NM-gullet i feltskyting lørdag ettermiddag etter omskyting med Pål Øyvind Ørmen og Ove Andre Sæternes.

Hauge og Ørmen vant

Geir Hauge og Pål Øyvind Ørmen imponerte alle og vant hver sin tittel under Stang- og felthurtigskytinga på Bestemorenga fredag. Knallvær og stort publikum under finalene.

Kong Knut Erik

Knut Erik Svarstad ble skytterkonge etter omskyting på Bestemorenga onsdag kveld. Liv Sollesnes ble skytterprinsesse også hun etter omskyting.

LS på onsdag

Knut Jørgen Brodahl skyter på skive 1 i kongelaget også i år. Linn Glemmestad Larsen er beste kvinne og den eneste kvinne i Kongelaget.

LS på tirsdag

Hans Erling Øien vant eldre rekrutt, Thomas Finvåg junior og Østerdal vant samlagsskytingen på Bestemorenga tirsdag kveld.

LS-QUIZ hele uka

Gjennom hele uka legger vi uten ny LS-QUIZ hver eneste dag både på storskjerm på arenaen og på standplass.no. Sjekk dagens konkurranse og send ditt svar.

Landsskytterstevnet er åpnet

Stevnepresident Viseadmiral Haakon Bruun- Hanssen erklærte Landsskytterstevnet for åpnet litt etter klokka halv tre i ettermiddag, med flere tusen tilstede på Bestemorenga.

I dag åpnes LS

I dag åpnes Landsskytterstevnet med seremoni på Bestemorenga klokka 1400. Se vår bilder fra LS-arenaen dagen før dagen.

NRK kommer ikke til Bodø

NRK har valgt å ikke sende fra årets Landsskytterstevne i Bodø. Hovedårsaken er at dette ikke er teknisk og praktisk mulig all den tid mye av NRKs apparat er omdisponert på grunn av helgas hendelser.

Endringer på LS

DFS har klargjort noen av de endringer som er blitt gjort i forkant av årets Landsskytterstevnet. Blant annet flyttes åpningsseremonien til Bestemorenga.

AG3-klassen som normalt

DFS har besluttet at AG3-klassen på LS gjennomføres som normalt, på tross av at Militært NM ikke blir arrangert til helgen.

- Viktig med politisk støtte

Informasjonssjef i DFS Terje Vestvik mener avgjørelsen om å arrangere Landsskytterstevnet var en svært vanskelig beslutning. Det ble avgjørende å forankre beslutningen i den politiske ledelsen i Forsvaret.

- Vi må forstå og bli forstått

- Det var ingen selvfølge at Landsskytterstevnet 2011 kunne gjennomføres. Nå må vi møte eventuelle diskusjoner om dette med vennlighet og forståelse.

Det blir LS i Bodø

Styret i Det frivillige Skyttervesen har vedtatt å arrangere Landsskytterstevnet 2011 som planlagt, med noen endringer.

Avgjørelsen drøyer

Siste oppdatering kl. 2140: Vi kjenner til at det er bevegelse i samtalene med alle de som er involvert, og vi kan fortsatt ha håp om at det blir fattet en avgjørelse i kveld.  Følg med.

En vanskelig avgjørelse

Norge har vært gjennom de mest dramatiske dager siden 2.verdenskrig. I dag skal det besluttes om Landsskytterstevnet skal gjennomføres. Her er våre betraktninger om helgas hendelser målt opp mot det er riktig eller galt å gjennomføre LS.

Avgjørelse mandag

Avgjørelsen om Landsskytterstevnet skal gjennomføres som planlagt blir tatt i et ekstraordinært styremøte i DFS mandag klokken 1230. Saken blir diskutert med Forsvardepartementet i forkant av styremøtet.

10 dager igjen: Nå skal bilen parkeres

I snart ett år har han cruiset rundt i sin svarte KIA kongebil. Men på Bestemorenga må skytterkongen fra Elverum parkere for godt.

- Ser ikke hvem som ringer

Han har fått skyteforbud og ser ikke engang hvem som ringer på mobilen. Men Vebjørn Berg kommer til LS i Bodø for å prøve å bli konge igjen. På dispensasjon fra legen.

14 dager igjen: Kongen er tilbake

I 2001 la Arild Brodahl bort geværet 14 dager før LS for å få overskudd. Resepten gjorde ham til skytterkonge. Nå skal han tilbake til Bestemorenga for å kjempe igjen.

16 dager igjen: Slik gikk det i fjor

Vi starter nedtellingen til Landsskytterstevnet. Med 16 dager igjen legger vi ut nye bilder og mimrer tilbake til Elverum i 2010 .

15 dager igjen: - Ikke kontroll på været

Med 15 dager igjen til LS mener LS-sjefen i Bodø at alt er under kontroll. Den eneste store utfordringen er været. Til neste uke skal det regne hele tida på Bestemorenga.

Liv Grete til Bodø

8-dobbelt verdensmester i skiskyting, Liv Grete Poirée blir ny utegående reporter for NRK under årets Landsskytterstevne i Bodø.

Lag 54 til 59 i klasse 5

Her er oversikten over lag 54 til 59 i innledende skyting på bane klasse 5 på Landsskytterstevnet i Bodø onsdag 3.august.

Glemte seg selv og havnet ved idolet

Norgescuplederen Kim Andre Lund glemte seg selv da han meldte på Jondalens skyttere til LS. Dermed havnet han side om side med sitt eget store idol.

Lag 48 til 53 klasse 5

Her er oversikten over lag 48 til 53 i innledende skyting på bane klasse 5 på Landsskytterstevnet i Bodø onsdag 3.august.

Spenning helt til siste skudd

Ole Kristian Bryhn i første laget og trioen Knut Jørgen Brodahl, Tor-Erik Fossli og Kim Andre Lund i det siste laget på onsdagen under LS. Det blir spenning fra start til siste skudd i klasse 5.

Skytetidene kommer fredag

Det er 45 dager igjen til LS og på fredag kommer skytetidene for hver enkelt skytter. Påmeldingene er avsluttet og trekningen skjer torsdag ettermiddag.

Damene inntar skjermen på LS

Carina Olset blir NRKs nye anker på sendingene fra Landsskytterstevnet. Tord Bertiniussen blir ikke å se på TV fra årets LS.

- Sløsing med ressurser

Bodøbedriften Extensor må stille halve firmaet på HV-øvelse under Landsskytterstevnet. Daglig leder kaller det ressurssløsing.

- Viktig med suksess i Bodø

Det nordnorske innslaget i DFS-styret, Henning Ivarrud, mener det vil være avgjørende for Bodø å arrangere årets LS med suksess, hvis det skal komme nye Landsskytterstevner til byen.

80 dager før LS

Detaljer ble spikret på Bestemorenga 80 dager før LS. Med både DFS, NRK, Nordic Arena, lydleverandør og arrangøren til stede ble hele landsskytterarenaen gått gjennom i jakten på den best mulige gjennomføring av LS 2011.

- Moland blir konge
11.07.2014 11:09
5.56 og andre småting
23.04.2014 08:25
Det måtte bare komme
11.11.2012 11:08
Hvor er nødutgangen?
08.11.2012 23:10
Debutantenes kongelag
08.08.2012 12:26
Hvorfor 28 x 349?
03.07.2012 13:14
LS på kvelden
22.11.2014 09:24
LS på kvelden
06.08.2014 20:05
LS på kvelden
05.08.2014 21:04
LS på kvelden
04.08.2014 19:26
LS på kvelden
03.08.2014 19:17
LS på kvelden
02.08.2014 18:18