Slik skyter favorittene
Vi går gjennom lag for lag i klasse 5 på LS som vanlig. Hvor skyter favorittene og sammen med hvem? Hvem er årets outsidere i onsdagens lag på 200 meter i Sandnes?
Publisert: 19.06.2014 kl. 00:00
Endret: 01.07.2014 kl. 11:23
Del på Facebook
Her er våre betraktninger rundt årets oppsett av skytterne i klasse 5 på Landsskytterstevnet. Alle skyter onsdag med siste skudd rundt klokken 1840 på kvelden. Skytterkongen Kim Andre Aannestad Lund kommer i lag nummer 54 - nærmere klokken halv fem på ettermiddagen.

Lag 46
Det første laget i klasse 5 skyter klokken 1100 onsdag formiddag. Og her kan det bli høye poengsummer fra første stund. Nybakt Viken II-mester Halvor Thrane Svendsen er den største favoritten her, men se spesielt opp for Roger Nilsen, Tobias Lillekvelland og de to Kongelagsskytterne i fjor, Esten Skårild og Odd Martin Nythe. I tillegg vet vi aldri hva Skytterkongen fra 2010, Knut Jørgen Brodahl kan finne på - han hadde skive 1 både den gang og året etter i Bodø.  Outsidere finner vi i Reidar Martin Bogar Sørli, som luktet på Kongelag i fjor og Arnfinn Bakkevoll fra Søgne.

Lag 47
Norma-kameratene Hans Kristian Wear (Skytterkonge 2012, se bildet til høyre) og Ola Tore Dokken i samme lag. Hvem passer teltet da? Ingen av dem har preget resultatlistene i år, men begge kapable til Kongelag. På skiva ved siden av Wear ligger undertegnedes favoritt til kongetittel, Jan Kåre Moland og fjorårets prins Rune Vandevjen Olsen må også nevnes, selv om det har gått trått i år. Følg med på de to beste i Mørekretsen i helga, vinneren Ivar Fivelstad og LS-eksperten Terje Nisja. Vi tar med Geir Atle Metveit og den unge fremadstormende Lise Margrethe Rinde i tillegg.

Lag 48
Mange brukbare skyttere også i dette laget, men få storfavoritter. En av de to som peker seg ut er fjorårets Norgescupvinner og en av de ypperste kandidatene til prinsessetittel - eller kanskje blir hun Skytterdronning? Katrine Aannestad Lund er først ut av søsknene fra Jondalen. Roger S Nilsen er også i stand til å nå Kongelaget. I lag 48 er en av de store Norma-kandidatene på skive 43. Bjørn Egil Hansen imponerte i den første NC-helga.

Lag 49
En skytter skiller seg ut i det neste laget. Arild Røyseth (bildet). Den evige toer. Senest på andreplass i Hordastevnet i helga. Skytterprins i 1984 og 1997, men på jevnt høyt nivå de siste ukene. Har han endelig noe på gang igjen? Resten i dette laget har ennå mye å bevise i år før de kan kalles noe mer enn outsidere. Tor-Erik Iversen, Kjell Strand Hovland og Håkon Tveitan kan nå Kongelag på en god dag. På skive 15 skyter Knut Bråthen, som har hatt en lav profil så langt i år. Spennende med unge Cathrine Brevig Berg - kan hun nå prinsesselaget?

Lag 50
Et Kongelag rett og slett. 7 tidligere Skytterkonger med tilsammen 9 titler i dette laget. Fantastisk. 4 av dem må regnes med i det øverste sjiktet. John Olav Ågotnes, Edvin Aamot, Tor Harald Lund og Gunnar Halbjørhus er klare kandidater til å være blant de 15 beste før finaleskytingen. Kanskje også Knut Erik Svarstad? Verre for de to andre kongene Jan Håkon Jørgensen og øyeplagede Vebjørn Berg. Eller? En mann til skal i alle fall passes på. Tor Gaute Jøingsli vil garantert skyte godt.

Lag 51
Nok et knallag. Her har vi Trond Bergan og landslagsgutta Ole Kristian Bryhn, Ole Magnus Bakken og Odd Arne Brekne (bildet) - alle med finaleplass i World Cup i år ! Se også opp for Øyvind Solbrekken Flatla og prinsessefavoritten til standplass.no - Ann Kristin Årskog Vikhagen. I år er det ti år siden hun vant sin tredje og hittil siste prinsessetittel, nettopp i Sandnes. To andre kandidater til prinsesselag har vi i Eline Skovli Utne og Anne Ingeborg Sogn Øiom. Og ikke glem Olav Fuglestad, som har gjort mye bra i år.

Lag 52
Simen Rundberget åpnet sesongen bra og kommer sikkert i form igjen til LS. jMona Isene er i alle fall god til å prikke formen - skal forsvare tittelen som Skytterprinsesse. Jens Kristian Larsen er i ferd med å bli moden som seniorskytter og må regnes med. Bertel Oddne Mjellem er i god form i år og senest i helga ble han Fjordane-mester. I dette laget også Opplands-Kongen Sindre Grøtte som sjokkerte alle og vant på Øyer, veteranen Ivar Rinde, som var god i NC-helga på Østlandet og en liten trøndersk outsider i Christen Sjøvold, som skyter sin kanskje beste sesong i år.

Lag 53
Her er et lag med veldig mange nestenskyttere. De som trenger max dag for å nå Kongelaget - men som kan klare det. I tillegg noen favoritter i Mette Elisabeth Finnestad og Tore Veie - sistnevnte hadde et kjempe-LS i Sandnes i 2004 med seier i felthurtig, andreplass på felten og femteplass på banen. Vi huker av også for Inge Hvitås, Nils Thomas Valand og selvsagt stortalentet Anette Thingbø, som nesten skyter på hjemmebane. Nordfra kan det komme en overraskelse fra Raymond Eliassen.

Lag 54
Skytterkongen Kim Andre Aannestad Lund (bildet) skyter side om side med kongen fra 2001 Arild Brodahl. Trippelkongen Tor-Erik Fossli er også med her, ved siden av Vegard Solhaug, som liker å skyte godt på LS. Et storst varsko ved Elisabeth Skudalsnes og hvis Ragnar Flaatnes finner roen er også han mer enn god nok for Kongelag. Overraskelser kan komme fra Svend Karlsen, nordlendingene Jan Erik Aasheim og Øystein Hagfoss, og prinsessekandidaten Reidun Kristin Knapstad fra vest.

Lag 55
Ingen åpenbare storfavoritter i dette laget. Anders Kruhaug hadde skive 1 i fjor, men kommet sent i gang i år på grunn av overtråkk. Stian Bogar på pallen i NC selv om han nesten bare skyter med andre gevær. Hvor mye prioriterer han LS rett før VM? Spennende med unge Kristin Dyrendahl fra Rissa - trøndersk prinsesse i helga. Nå i samme lag som firedobbelt Skytterprinsesse Liv Sollesnes. Her er også Pål Øyvind Ørmen, som var knallgod på våren i fjor og dabbet litt av. I år går formkurven kanskje motsatt?

Lag 56
I det nest siste laget er det flere damer å følge med på. Synes Eileen Torp har kommet meget godt tilbake i år etter skadeplaget fjorårssesong. Helene Farestveit bedre enn noen gang og tapte prinsessetittel i Viken II på sentrum til Torp. Følg også med Katrine Idland så og si på hjemmebane og den nordnorske jokeren Gro Bjerrregaard. Av gutta er det suveren trøndersk konge Roger Størseth som blir favoritten i dette laget, men da må det bli mer enn 24 skudd i skiva (se bildet fra LS 2012).

Lag 57
Foreløpig bare 32 skyttere i det siste laget, det kan bli flere med utsatt frist. To mann skiller seg klart ut - begge med 349 hele tre ganger hittil i år. Simon Kolstad Claussen og Roger Ottosen kan gi årets innledende skyting en herlig avslutning. Marius Mellembakken en liten outsider i dette laget.
- Moland blir konge
11.07.2014 11:09
5.56 og andre småting
23.04.2014 08:25
Det måtte bare komme
11.11.2012 11:08
Hvor er nødutgangen?
08.11.2012 23:10
Debutantenes kongelag
08.08.2012 12:26
Hvorfor 28 x 349?
03.07.2012 13:14
LS på kvelden
22.11.2014 09:24
LS på kvelden
06.08.2014 20:05
LS på kvelden
05.08.2014 21:04
LS på kvelden
04.08.2014 19:26
LS på kvelden
03.08.2014 19:17
LS på kvelden
02.08.2014 18:18