1 år med standplass.no
Standplass.no feirer 1 år i dag. 365 dager og 400 nyhetsartikler om norsk og internasjonal skyting. Og mye moro. Jubileet feiret med besøk hos skyteleksikonet Per Jorsett.
Publisert: 24.05.2012 kl. 14:43
Endret: 24.05.2012 kl. 15:13
Del på Facebook

Med en liten kveld på verandaen hos Per Jorsett denne uka ble 1-årsjubileet feiret på passende vis. Jorsett er den som har fulgt norsk skytesport tettest det siste århundret og 92-åringen oppdaterer fortsatt statistikk hver uke. Et forbilde for nøyaktig dekning av idretten og en strålende historieforteller.

- Et perfekt sted å feire 1 år, sier iniativtaker til standplass.no, Tor Idar Aune.

Gjennom vinteren og våren 2011 pågikk forberedelsene for etableringen av en ny nettside for journalistisk dekning av skyting i Norge, med utgangspunkt i all virksomhet i Det frivillige Skyttervesen. I begynnelsen av mai var alt klart og ryktene begynte å gå rundt om i skytter-Norge. 24.mai ble satt som offisiell oppstartsdag, rett i forkant av Norgescuphelga på Østlandet.

400 artikler så langt
- Vi opplevde gode trefftall lenge før vi egentlig var på nett. Vi kontaktet en del folk i ukene før, og plutselig spratt tallene i været på statistikken vår. Da forsto vi at noen hadde tipset på Facebook og det var å bare kaste seg rundt, sier Tor Idar Aune. Han er ansvarlig for nettsiden som driftes av Nordic Arena, som også har ansvaret for arenaproduksjonen på Landsskytterstevnet.

- På ett år har vi levert akkurat 400 artikler, i hovedsak om ting som skjer i DFS. Men vi følger også internasjonal skyting og noe av det som skjer i Norges Skytterforbund. Med OL foran oss blir det mye stoff om det på standplass.no de neste ukene. OL har en enorm betydning for skyttersporten i Norge, uavhengig om det organiseres av DFS, NSF, NJFF eller andre. For folk flest er skyttere skyttere, og gode prestasjoner i OL skaper økt oppmerksomhet for all skyting. Og vi skal være fremst på nyheter om de norske skytterne i OL, sier Aune.

Øker kvalitet og kvantitet
Standplass.no dekkes fra kontorene i Trondheim og med noe redaksjonell dekning fra de største stevnene i landet. Denne sommeren er nettsiden blant annet tilstede på alle Norgescupstevner og selvsagt Landsskytterstevnet. I løpet av det første leveåret har nettsiden tilsynelatende blitt midtpunktet for all nyhetsformidling av skyting i Norge, og en viktig side for å være oppdatert på det som skjer.

- Vi jobber med et beskjedent budsjett sålangt og har ingen mulighet til å oppdatere så mye som vi egentlig ønsker. Men vi føler at vi tar pulsen på det som skjer og er svært aktive i viktige perioder av året, og når andre prosjekter i Nordic Arena ikke setter stopper for det. Målsettingen er klar; vi ønsker å øke både kvalitet og kvantitet i våre oppdateringer framover. Vi er takknemlige for bidraget fra våre trofaste annonsører som trodde på dette fra dag 1, men jakter nye samarbeidspartnere for å øke økonomien i prosjektet.

LS er viktigst
Med ny NC-runde rundt hjørnet vil en ny Standplass Ranking også publiseres. Den ble fort en snakkis i DFS-miljøet og er et parameter å måle seg mot for alle seniorskyttere i Norge. Trefftallene på rankingsidene på standplass.no er høye og viser tydelig at det er stor interesse for en slik rangering. Høye trefftall også på alt om Landsskytterstevnet selvfølgelig, og i tillegg er det mange lesere av bloggene på siden.

- Landsskytterstevnet er viktigst av alt. Vi gleder oss til ett nytt år med LS, denne gang på den fantastiske nye arenaen på Voss. Det blir et minnerikt stevne og er vi riktig heldige vil vi ha en nybakt olympisk mester på plass i Voss under LS. Eller to.... På standplass.no vil du hele tiden oppdateres under LS, og vi håper at vi i samarbeid med DFS også kan levere LIVE stream av arenaproduksjonen på LS ut på nett denne gang. Det er bare noen små teknologiske og økonomiske hindre som passeres først, sier Aune.

En million treff i sommer
- Vi får inn endel tips og bruker det aller meste. Vi er avhengige av dette og setter stor pris på henvendelser inn på tips@standplass.no. Intet tips er for lite - intet for stort, men ikke alt brukes umiddelbart. Presselister og bilder er vi særlig glade i, og vi har et håp om at skytterlagene skal bli enda flinkere til å publisere på nett i tida framover, det vil gjøre vår jobb enklere. Med millioner av skudd på hundrevis av stevner rundt om gjennom en sesong, er det ikke alltid like enkelt å finne fram......

Standplass.no ser fram mot mange nye år med dekning av skytesporten og gleder oss over gode trefftall. I løpet av sommeren passerer vi en million sidehenvisninger og har flere tusen faste brukere hver uke.- Moland blir konge
11.07.2014 11:09
5.56 og andre småting
23.04.2014 08:25
Det måtte bare komme
11.11.2012 11:08
Hvor er nødutgangen?
08.11.2012 23:10
Debutantenes kongelag
08.08.2012 12:26
Hvorfor 28 x 349?
03.07.2012 13:14
LS på kvelden
22.11.2014 09:24
LS på kvelden
06.08.2014 20:05
LS på kvelden
05.08.2014 21:04
LS på kvelden
04.08.2014 19:26
LS på kvelden
03.08.2014 19:17
LS på kvelden
02.08.2014 18:18