Politimester Busk.....

I september ble Sina Busk juniorverdensmester i lagskyting i Spania. Nå er hun politimester i Norge. Og det attpåtil tredobbelt.

Malin nr. 5 i WC-finalen

Malin Westerheim avsluttet en fantastisk sesong med femteplass i World Cup-finalen i Gabala og har nå etablert seg som en av verdens beste på halvmatch.

Tredjeplass for Bryhn

Han ledet lenge, men det ble til slutt 3.plass for Ole Kristian Bryhn i WC-finalen på helmatch. For fjerde år på rad klatrer han opp på pallen i kamp med verdens aller beste.

Bryhn best i kvalifiseringen

Ole Kristian Bryhn imponerte voldsomt og var best av alle i kvalifiseringen i World Cup-finalen i Gabala med 1182 poeng på helmatchen lørdag morgen.

Fire på rad i WC?

Tre år på rad har Ole Kristian Bryhn vært på pallen i World Cup-finalen. Lørdag har han sjansen igjen i Aserbajdsjan. Også Odd Arne Brekne og Malin Westerheim er i finale.

Gull på hengende håret

Seieren så ut til å være tapt, men så skjøt Sveits en åtter på aller siste skudd. Dermed VM- gull til Norge i lagkonkurransen på 300 meter halvmatch standardrifle for aller første gang.

Og så fikk vi gulljenter

Juniorjentene fulgte opp gullet til seniorgutta og vant sin lagkonkurranse på 50 meter liggende. Sina Busk, Jenny Tovseth Vatne og Karoline Hansen gikk til topps mandag.

Norges første VM-gull

Odd Arne Brekne, Stian Bogar og ankermann Ole Kristian vant Norges aller første gullmedalje i VM i Spania i lagkonkurransen på 300 meter liggende.

Nummer sju og kvoteplass

Fantastisk skyting av Are Hansen med 1177 i kvalifiseringen sikret ham finaleplass og Norge kvoteplass til OL i Rio. Are ble til slutt nummer sju på helmatchen.

Sølv og bronse til Norge

Først vant Malin Westerheim bronse på halvmatch, før Ole Magnus Bakken sikret Norge sølv i lagkonkurransen på helmatch. Det ble en stor norsk fredag i Granada.

Bare nesten for Norge

Mens Malin Westerheim misset finale med 0,1 poeng var det Ole Kristian Bryhn som manglet noen tideler i dag. Også Odd Arne Brekne var svært nær.

0,1 poeng fra VM-finale

VM-debutanten Malin Westerheim skjøt 416,3 poeng og var bare 0,1 poeng bak finalegrensa på 10 meter luftrifle i VM i Granada. Dermed 10.plass i 20-åringens første VM som senior.

Beste norske på 25.plass

Are Hansen ble beste nordmann med 25.plass på 10 meter luftrifle for menn i VM i Granada. Det norske laget nummer 15 i lagkonkurransen. Vi fulgte kvalifiseringen.

39 norske skyttere i VM

VM i skyting starter mandag morgen og 39 norske skyttere er klare til å konkurrere de neste to ukene. Over 2000 skyttere fra 100 nasjoner er samlet i spanske Granada.

NRK sender VM i skyting

NRK TV-sporten slår på stortromma og sender flere av øvelsene under VM i skyting i september direkte ut på TV. Kommentatorer blir Ola Lunde og Vebjørn Berg.

Stor ung tropp til VM

Anne Grethe Jeppesens VM-tropp er både ung, stor og fylt med noen overraskelser. Skytterkongen får skyte 300 meter, og det gjør også to juniorjenter.

Malin kun slått av Kina

Tre kinesere toppet listen med Malin Westerheim på en strålende fjerdeplass under World Cup 10 meter luftrifle i Bejing. Ole Magnus Bakken også til luftfinale i Kina.

7 gull - 14 medaljer

Norge ble som ventet nok en gang beste nasjon i det miliære nordiske mesterskapet. Sju gull og totalt 14 medaljer ble med hjem fra Finland.

Tre nordiske gull

De norske skytterne åpnet med tre gull i nordisk militært mesterskap i Finland. Ole Kristian Bryhn nordisk mester med standardgeværet og to norske laggull.

Ny 8.plass for Bakken

Ole Magnus Bakken skjøt 1170 poeng til 8.plass i kvalifiseringen og sikret seg sin andre finaleplass i World Cup i Maribor. Men også denne gang ble han nummer 8 i finalen.

- Jeg jobbet så hardt

Malin Westerheim brukte lenger tid enn noen gang, men klarte akkurat ikke finalegrensa på halvmatchen i World Cup i Maribor. God skyting også av junioren Sina Busk.

Årets beste norske

Odd Arne Brekne sørget for årets beste norske plassering i World Cup, med sin fjerdeplass i finalen på 50 meter liggende i slovenske Maribor tirsdag.

Bryhn nummer 7 i WC

LIVE: Vi fulgte kvalifisering og finale på helmatchen under World Cup i München. Ole Kristian Bryhn best av de norske med 7.plass etter imponerende skyting.

Bryhn best dagen før

De norske skytterne er imponerende solide i World Cup i München. Onsdag var Ole Kristian Bryhn best i elimineringen og alle tre norske er videre til kvalifiseringen.

Bare nesten på halvmatch

Det ble bare nesten for våre unge seniorkvinner på halvmatchen under World Cup i München. Malin Westerheim best på sterk 10.plass, ett poeng fra finale.

LIVE Finale WC 50m ligg

Vi fulgte finalen på 50 meter liggende i World Cup i München LIVE. Odd Arne Brekne ble nummer 5 og Ole Kristian Bryhn nummer 7.  Med Bogar på 13.plass var Norge beste lag.

Brekne og Bryhn til finale

Odd Arne Brekne vant kvalifiseringen og Ole Kristian Bryhn ble nummer sju. Dermed to norske i finalen på 50 meter ligg i WC München. Bogar bare 0,9 fra finale.

Brekne is back

For et comeback av Odd Arne Brekne. Plutselig er han tilbake som en av verdens aller beste skyttere på 50 meter liggende etter en lengre pause.

Sjanseløse på finale

Det ble en svært dårlig åpning på World Cup for de norske skytterne i München. Ingen var i nærheten av finale med luftrifla denne gangen.

Revansje for Flatla

Øyvind Solbrekken Flatla fikk revansje fra fjorårets finale og vant gull på 10 meter lutrifle under NM i Alfhallen. Malin Westerheim vant kvinneklassen.

Fortsatt verdenstoer

Ole Kristian Bryhn opprettholder sin plassering som nummer to i verden på helmatch, også etter World Cup i Fort Benning. Det viser den nye rankingen fra ISSF.

7.plass i WC for Bryhn

Det ble til slutt en oppløftende 7.plass for Ole Kristian Bryhn på liggendeskytingen under World Cup i Fort Benning onsdag ettermiddag.

Bogar i kalasform

Stian Bogar klinket inn 627,8 poeng og var nest best i elimineringen foran onsdagens World Cup 50 meter liggende i Fort Benning. Alle de tre norske skytterne gikk videre.

Finale uten nordmenn

Det så lenge bra ut, men ingen norske gikk til finalen på helmatchen under World Cup i Fort Benning søndag. Ole Kristian Bryhn var nærmest, tre poeng bak finalegrensa.

Ett skudd ødela for Are

Skudd nummer 2 av 60 ødela for Are Hansen i kampen om finaleplass på 10 meter luftrifle under World Cup i Fort Benning. De 59 andre var gode nok for finale.

Første seier på 13 år?

Ikke siden 2001 har det blitt norsk seier i et World Cup-stevne på 50 meter liggende. Kan Stian Bogar følge opp sin fantastiske skyting også i USA til uka?

Også 0,2 fra finale

I går var det Sina Busk, i dag var det Are Hansen som var 0,2 poeng fra finale. Hansen ble beste norske med 12.plass i kvalifiseringen tirsdag formiddag i Moskva.

0,2 poeng fra finale

Sina Busk var 0,2 poeng fra finaleplass etter juniorjentenes kvalifisering i EM Luft i Moskva. Med 412,0 ble hun nummer 10. Norge tok 8.plass i lagkonkurransen.

Verdens beste poengsum?

Stian Bogar er plutselig i kjempeform og skjøt 634,0 på 60 skudd liggende torsdag. Trolig har ingen skutt bedre noengang siden desimalene ble innført i fjor.

Mister 190 000 i støtte

Rifleskytterne i NSF får totalt 190 000 kroner mindre i støtte fra Olympiatoppen kommende sesong. Kun tre skyttere mottar utøverstipend i 2014.

World Cup in Hell

Arrangørene bak Hell Open er blitt tildelt World Cup skyting for funksjonshemmede i 2015. - Fantastisk, sier integreringskonsulent Bjørn Myrset i NSF.

Best i Bundesliga

Malin Westerheim imponerte voldsomt og skjøt sitt lag SV Petersaurach til finalene i Bundesliga i helga. Søndag slo hun Europas beste mannlige luftgeværskytter i duell.

- Håper på medalje i EM

- Vi må være realistiske, men vi tror på finaleplass og håper på medalje, sier landslagstrener Anne Grethe Jeppesen. Hun sender bare fire seniorer til EM i Moskva.

Jeppesen takket ja

Anne Grethe Jeppesen har takket ja til jobben som landslagstrener for riflelandslaget. Hun har skrevet toårskontrakt og tiltrer i stillingen 1.januar.

Andreplass i WC-finalen

Ole Kristian Bryhn slet på inneldende skyting, men klinket til da det gjaldt og ble nummer to i WC-finalen. Malin Westerheim endte på sjuendeplass i sin matchfinale.

Blir trolig Jeppesen

Standplass.no kjenner til at Anne Grethe Jeppesen trolig blir ny landslagstrener i skyting. Øyvind Sirevaag vrakes etter et knapt år i stillingen.

Sirevaag nektes av Olympiatoppen

Landslagstrener Øyvind Sirevaag skulle etter planen delta på et møte om Rio-OL onsdag. Men Olympiatoppen ber ham være hjemme. Sirevaag slakter på sin side Olympiatopppens oppfølging i år.

NM-gull 106 og 107

60 år gamle Harald Stenvaag vant sitt NM-gull nummer 106 og 107 i helga. Ole Kristian Bryhn ble likevel NM-kongen på Løvenskioldbanen med fire gullmedaljer.

Ny mulighet i EM

I dag har seniorgutta en ny mulighet for å sikre Norge en riflemedalje blant seniorene i EM i skyting. De norske gutta skyter 300 meter før de snart vender nesa mot LS på Oppdal. Juniorene vant fem medaljer i EM.

Bryhn nummer to i WC

Ole Kristian Bryhn ble nummer to i finalen etter å ha vunnet kvalifiseringen på helmatchen under World Cup i München onsdag.

Kjemper om WC-finale

Ole Kristian Bryhn, Are Hansen og Stian Bogar kjemper alle om finaleplass i World Cup helmatch i München onsdag formiddag.

0,3 poeng fra finale

Are Hansen var 0.3 poeng fra WC-finale med luftrifla, Ole Kristian Bryhn ble disket fra 11.plass på liggende og Malin Westerheim imponerte i elimineringa på halvmatch.

8.plass på Bogar

Nok en gang viste Stian Bogar at han er blant verdens beste liggendeskyttere, men i Fort Benning svikten han i finalen og måtte ta til takke med en 8.plass.

11.plass i World Cup

Are Hansen var bare tideler fra å nå finaleplass på 10 meter luftrifle under World Cup i Fort Benning, USA. Ingen norske til finale på helmatchen heller.

Dobbelseier i Kuwait

Ole Kristian Bryhn og Simon Kolstad Claussen sikret norsk dobbelseier på helmatchen i Kuwait Grand Prix fredag. Kim Andre Lund og Stian Bogar nummer fire og seks.

Harald i tall etter 60 år

Tirsdag fylte legenden Harald Stenvaag 60 år. Bursdagen ble feiret på skytestevne i Kuwait. Her er karrieren til Norges mestvinnende rifleskytter i tall.

Claussen beste nordmann

Simon Kolstad Claussen ble noe overraskende beste nordmann på 60 meter liggende under Kuwait Grand Prix onsdag. Fire av åtte i finalen var norske skyttere.

Berger nær finale

Marianne Berger ble beste norske kvinne i seniorklassen på EMs siste dag. Berger kjempet om en finaleplass, men mistet noe på de ti siste skuddene og ble nummer 20.

Ingen god norsk dag

Det ble absolutt ikke norsk suksess på andre dag av EM i Danmark. Håkon Sørli ble beste norske junior med 28.plass, og det norske laget ble nummer 13.

2 x EM-bronse til Malin

Først vant hun bronsemedalje i lagkonkurransen sammen med Katrine Lund og Sina Busk. Så sikret Malin Westerheim seg bronsemedalje også individuelt.

Bronse til juniorjentene

Det norske laget sikret seg EM-bronse i jentenes juniorklasse onsdag formiddag. Og Malin Westerheim skjøt seg til EM-finale etter 6.plass.

Norsk EM-gull i dag?

I dag starter EM luftvåpen i Danmark med de ordinære konkurransene. Malin Westerheim er favoritt til å vinne gull i jentenes juniorklasse. Skytingen starter kl 1200.

Sirevaag skrev under

Etter å tenkt seg om grundig skrev Øyvind Sirevaag søndag under papirene som gjør han til landslagstrener for rifleskytterne. Men kontrakten er foreløpig bare for ett år.

940 tusen til rifleskytterne

Olympiatoppen har tildelt fem rifleskyttere stipend på tilsammen 340 000 kroner for kommende sesong. I tillegg tilføres rifleskytterne 600 000 i prosjektstøtte.

Malin dundrer videre

Etter å ha rensket bordet i Swedish Cup og Kisen Open, vant Malin Westerheim det ene og ble nummer tre i det andre av to internasjonale luftstevner i München i helga.

- Jeg gir meg aldri

- Jeg gir meg aldri. Dette skal jeg fikse, sier Ole Magnus Bakken. Gang på gang skyter han som en gud og faller sammen totalt når finaleskytingen starter.

EM-troppen klar

Norges Skytteforbund har etter helgas siste uttaksstevne tatt ut seks seniorer og seks juniorer til EM luftvåpen i Danmark i månedsskiftet februar/mars. Her er troppen.

Vestveit tilbake på topp

Kristina Vestveit Nervold viste at hun fortsatt kan skyte fremragende med luftgeværet. Under Kisen Open vant hun finalen begge dager. Are Hansen vant herrenes to finaler.

Lilleng til Nederland

Christian Holstad Lilleng blir ny landslagstrener for Nederland. Etter nøye vurderinger har Lilleng takket ja til å lede nederlenderne mot suksess i OL i Rio i 2016.

Malin x 3 i Sverige

Malin Westerheim vant juniorklassen både torsdag, fredag og lørdag i Swedish Cup. Marianne Berger tok Norges fjerde klasseseier, mens Ole Magnus Bakken var best i alt innledende.

- Moland blir konge
11.07.2014 11:09
5.56 og andre småting
23.04.2014 08:25
Det måtte bare komme
11.11.2012 11:08
Hvor er nødutgangen?
08.11.2012 23:10
Debutantenes kongelag
08.08.2012 12:26
Hvorfor 28 x 349?
03.07.2012 13:14
LS på kvelden
22.11.2014 09:24
LS på kvelden
06.08.2014 20:05
LS på kvelden
05.08.2014 21:04
LS på kvelden
04.08.2014 19:26
LS på kvelden
03.08.2014 19:17
LS på kvelden
02.08.2014 18:18