Takk så langt...

1177 artikler og videoinnslag om norsk skyttersport siden mai 2011. Og enda flere flotte opplevelser. Nå legges standplass.no på is inntil videre.

Skytteråret 2014 var stort

Godt Nytt År. Noen dager inn i 2015 tar vi et tilbakeblikk og oppsummerer et stort år for norsk skyttersport i 2014. Først og fremst handler det om tre ting.

Brannproblemer løst raskt

Allerede før brannen var slokket ved Dovrefjell hotell hadde LS-arrangøren på Lesja fikset nye overnattingsplasser for sine gjester. Samtidig ruller millionene inn til LS 2015.

Spretter ikke champagnen

- Nå har vi jobbet i 40 år for ny skytebane, og det har vært mange store nedturer. Så vi spretter ikke champagnen ennå, sier Ola Sannes i Nordstrand skytterlag. 

Selger gullbørsa og gir opp

I 2010 ble han juniorverdensmester på helmatch og så Rio 2016 som det neste store målet. Nå selger Kim-André Aannestad Lund gullbørsa og gir opp matchsatsinga.

Kristina skremte trønderne

Damene imponerte i flere stevner i Midt- og Nord-Norge denne helga. Best av alle var Kristina Olsen, som vant det store 50-meterstevnet i den nye LS-bygda Lånke.

350 for prinsen fra 84

Ikke rent sjelden er de gamle eldst i skyttersporten. Arild Røyseth var på Kongelaget i 1979 og ble prins i 1984. Sist helg skjøt han 350 poeng innendørs i Løvstakkstevnet.

- Vi er kjempegodt i rute

- Det er mye hardt arbeid, men fryktelig morsomt. Og vi er kjempegodt i rute, sier sjefen for LS 2015 på Lesja, Børge Wilhelmsen, 247 dager før det braker løs.

- Liker ideen, men....

Skytterkongen Ola Tore Dokken skjønner godt hvorfor forslaget om endring av Kongelaget kommer opp, men er samtidig redd for å forandre en suksess.

Ønsker ny kongekåring

Styremedlem i Skytterstyret, Jens Sverre Knutsen, ønsker en ny superfinale for å kåre Skytterkongen eller Skytterdronningen på Landsskytterstevnet.

Nummer 124 med seier

Jan Erik Aasheim ble skytter nummer 124 med seier i Norgescupen etter førsteplassen i avslutningen i Reinsfjell. Vi oppsummerer NC-sesongen og gir deg historisk oversikt.

STANDPLASS RANKING 13.10.14

Kim Andre Aanestad Lund setter nok en gang rekord på STANDPLASS RANKING og for første gang er to kvinner inne blant landets ti beste baneskyttere i DFS.

Mister 1,36 millioner

I forslag til Statsbudsjett kuttes bevilgningen til DFS med 1,36 millioner kroner. I 2014 fikk organisasjonen 28,5 millioner kroner, mens i forslaget ligger DFS inne med 27,14 millioner.

Ørmen endelig mester

Han kaller seg feltskytter, og nå har han beviset. Lørdag ble Pål Øyvind Ørmen nordisk mester i feltskyting i Danmark. Kim Andre Aannestad Lund vant felthurtig.

Håkon best i Norden

Tross en sjuer på det femte siste skuddet i finalen vant Håkon Tveitan gull på baneskyting i Nordisk Mesterskap. Det ble sjudobbelt norsk i Danmark.

Dansk seier i nordisk

Nordisk-kongen Tor Harald Lund måtte gi tapt for danske Allan Aagaard i finalen på liggende da nordisk ble innledet fredag. Sølv til Lund og bronse til Håkon Tveitan.

Kim, Kim og Kim igjen?

En fantastisk sesong ser aldri til å ta slutt for Kim Andre Aannestad Lund. I dag ble det to nye NC-seire. Vinner han også siste stevnet og Norgescupen totalt søndag?

Aasheim best så langt

Jan Erik Aasheim fra Bodø Østre har beste poengsum i de tre Norgescupstevnene så langt fredag kveld med 348 i Reinsfjell. Også gode gamle Dag Skår imponerer.

Kan noen tukte Kim?

Norgescupen avgjøres ikke før siste skudd er anvist i Reinsfjell søndag ettermiddag. Men kan noen egentlig tukte Kim Andre Aannestad Lund?

Prinsens femte 350 i år

Skytterprinsen Kim Andre Aannestad Lund tviholder på sin eventyrlige skyteform denne sesongen og skjøt 350 poeng for femte gang i år på banen i Sem i Vestfold.

Derfor vant Ola Tore

Han bestemte seg og klarte det. Slik ble Ola Tore Dokken Skytterkonge i Sandnes. Og ikke tro at det er over med dette. Han tenker allerede på Lesja....

Fortsatt Norges raskeste

For tredje gang rangeres Trond Glidje som Norges raskeste skytter på STANDPLASS RANKING for hurtigskyttere. Og Jenny Stene er fortsatt beste kvinne.

STANDPLASS RANKING 13.08.14

Kim Andre Aannestad Lund sprenger skalaen og topper STANDPLASS RANKING for femte gang på rad. Og søster Katrine oppnår kvinnenes beste rangering noensinne.

STANDPLASS RANKING 02.08.14

Årets andre STANDPLASS RANKING viser tidenes høyeste poengsum for den suverene lederen Kim Andre Aannestad Lund. Søster Katrine er fortsatt beste kvinne.

Takk for i år Sandnes

Landsskytterstevnet 2014 er over. Takk Sandnes for en flott uke. LS PÅ KVELDEN oppsummerer også den siste dagen av LS. Se også andre klipp fra uka som har gått.

LS Mandag 04.08.14

Mandag på LS med strålende vær fra starten av. Vi følger skyting i klasse 3 på 200 meter og V73 på 100 meter. Saken oppdateres fortløpende.

LS Søndag 03.08.14

En bøt start på dagen på LS-arenaen, men vi håper på jevne forhold i alle fall. Vi følger skytingen på Landsskytterstevnet denne søndagen og oppdaterer underveis.

LS Lørdag 02.08.14

Vi følger all skyting gjennom lørdagen på LS. V65 skyter på 100 meter og klasse 1 og 2 på 200 meter. Vi oppdaterer artikkelen gjennom hele dagen.

LS Fredag 01.08.14

Vi følger det som skjer på den andre dagen av Landsskytterstevnet 2014. I dag er skytingen også i gang på banen med militært NM på 200 meter.

100 timer direkte Web-TV

Tor Idar Aune og hans team er klar for et nytt LS. Det betyr 100 timer direkte sending på storskjerm og web-TV under Landsskytterstevnet i Sandnes.

Dobbelseier for Tor Harald

Tor Harald Lund viser kanonform før LS både på felt og bane. I det store Fløiterstevnet vant han like godt begge disipliner i knallsterk konkurranse med landets aller beste.

2 x 350 på samme dag

Skytterkongen bestemte seg sent lørdag kveld. Kjørte avgårde og sov i bilen på Torpa. Åpnet med 350 - skjøt 6 stevner - og avsluttet med 350. Da var tanken tom.

- Tidenes største favoritt

- Kim Andre Aannestad Lund er tidenes største favoritt foran Landsskytterstevnet, sier ekspertspeaker på LS John Morten Mortensen. Søndag skjøt Lund 2 x 350 poeng.

Prinsen har våknet

Prinsen fra Sandnes i 2004 har våknet igjen. Det har vært stille rundt Hans Bakken de siste årene, men han kan fortsatt. I helga ble det 3 seire på 3 forsøk.

Sjefen markerte revir

Generalsekretær i DFS, Jarle Tvinnereim, klasket til med 10 sentrum på finaleomgangen for første gang i livet på Hytteholstemnet i Sunnylven. 

Dokken millimeter fra 350

Ola Tore Dokken skjøt 349 med 9,9 på finaleomgangen på sin gamle hjemmebane i Hadding. Veteranen har fire ganger tidligere skutt 350, men sist var tilbake i 2007.

Oppkjøringen er i gang

Tor Harald Lund har fredag tatt ledelsen i Fløyterstevnet med 348. Denne helga er siste innspurt før NC 2.runde og LS i Sandnes med mange store stevner på Østlandet.

Gravem og Aamot i rute

De har vært der oppe på listene i 30 år. I helga vant Edvin Aamot og Leif Gravem hvert sitt stevne på Nordmøre med 345 og 346 poeng.

Lars Lind med 349

Det er en god stund siden Lars Lind var i Norgestoppen nå, men i sommerstevnet til Bjørnen i Østerdalen skjøt han 349 og vant suverent over flere av landets beste.

Historisk 350 av Lund

Kim Andre Aannestad Lund er den første skytter i historien med fem ganger 350 poeng i seniorklassen. Søndag skjøt han 350 poeng i Lonås i Østerdalen.

Myklebust imponerte

Imponerende helg av Marius Myklebust, som skjøt 348 til seier i Røldal-stemnet og ble nummer to bak Tor Kristian Lavik på felten i Haukelistemna.

Ørmen på vinnersporet

Pål Øyvind Ørmen bygger form for LS og vant i Skiptvedt på 347 poeng. Eileen Torp tviholder på storformen sin og vant sommerstevnet i Moss.

Dobbel Jensen i Karasjok

Fjerdeklassingen Lars Oskar Jensen vant begge stevnene i Karasjok med 343 som beste sum. Den unge Honningsvågskytteren er dessverre ikke påmeldt LS.

Valand 350 poeng. Igjen.

Nils Thomas Valand ble tredje skytter med 350 poeng i år da han vant Jotunheimtreffen i Vågå. Også i fjor skjøt Valand 350 i en runde av Østlandscupen.

- Moland blir konge

Standplass-redaktør Tor Idar Aune spår Jan Kåre Moland som Skytterkonge, Ann Kristin Årskog Vikhagen som prinsesse og en veteran som prins.

Glidje holder stand

Trond Glidje presses hardt, men holder stand som Norges beste hurtigskytter før Stang- og felthurtigskytingen på LS. Jenny Stene klatrer til 19.plass.

Nordnorsk mester for 21.gang

Tor-Erik Fossli gir seg aldri og plukket hjem seieren i det nordnorske mesterskapet for 21.gang i Bjerkvik. Fossli var eneste skytter med 100 poeng i finalen.

Livold sjokkerte i Kina

Kjell Roar Livold sjokkerte med 4.plass på 50 meter liggende under World Cup i Bejing natt til tirsdag. Veteranen var bare et tidels poeng unna pallen.

Kameratenes parademarsj

Jan Kåre Moland og Inge Hvitås raidet skytterstevner i helga og vant nesten rubbel og bit. Hvitås med 349 poeng i Sannidal som beste poengsum.

Comeback-Jørgen vant alt

Årets store comeback i DFS er signert skytterprinsen fra 2007, Jørgen Andersen. I helga vant han både bane og felt i Midt-Norsk Mesterskap.

Jøingsli mot LS-form

Han trives alltid i Nord-Østerdal. Tor Gaute Jøingsli fra Lom og Skjåk vant Trippelstevnet i Nord-Østerdal sammenlagt og imponerte med 349 poeng i Dalsbygda.

Kryr av 349-poengere

Sist helg skjøt Eileen Torp og John Olav Ågotnes 349 poeng. Og denne helga kom tre nye 349-poengere signert Kim Andre Aannestad Lund, da han vant Lågen Cup.

Idar hurtigst av alle

Han vant ikke ett eneste Norgescupstevne, men Idar Moen stakk likevel avgårde med den første sammenlagtseieren i NC Felthurtig etter poeng i alle seks stevner.

Høgåsseter vant NC Stang

I et superjevnt oppgjør vant Thomas Høgåsseter den aller første Norgescup i Stang-skyting sammenlagt foran Tor Harald Lund, som skjøt vanvittige 32 treff i Balsfjord.

- Jeg ble nesten kvalm

- Da jeg så 250 ble jeg nesten kvalm, sier Simen Rundberget. Han fylte likevel finaleomgangen med ti tiere og ble den andre skytteren i år på 350 poeng.

Slik skyter favorittene

Vi går gjennom lag for lag i klasse 5 på LS som vanlig. Hvor skyter favorittene og sammen med hvem? Hvem er årets outsidere i onsdagens lag på 200 meter i Sandnes?

Bertels gode helg

Bertel Oddne Mjellem vant baneskytingen klart og ble nummer to, kun slått av unggutten Ole Martin Erdal på felten under Fjordanes Landsdelskretsstevne.

Tromsø rensket bordet

Øystein Hagfoss og Tor-Erik Iversen sørget for dobbel seier for Tromsø under Målselvtreffen og Pressestevnet. Hagfoss best med 344 poeng i Målselv.

Fivelstad på toppen

Ivar Fivelstad tok hjem seieren i Mørekretsen etter feilfri skyting fra skive 1 i finaleomgangen. Eva Schøn årets prinsesse under stevnet i Sykkylven.

1-2-3-4 for Moland

Først vant han som rekrutt, så som eldre rekrutt og junior. Og i helga ble Jan Kåre Moland landsdelskretsmester som senior for aller første gang i Sørlandskretsen.

Suverene Størseth med 348

Han avgjorde alt på innledende og spaserte inn til seier i Trønderkretsen. Roger Størseth fra Lånke vant med fire poengs margin til konkurrentene.

Hylles for Fair Play

Roger Ottosen mente selv han ikke fortjente tredjeplassen i LDKS i Oppland. Og hadde rett. Nå hylles han av sine skyttervenner på Facebook. 

Forsvarte dronningtittelen

I Hordakretsen er man godt vant til dronning på Landsdelskretsstevnet. Og nå har Elisabeth Skudalsnes tatt over tronen fra Liv Sollesnes etter to seire på to år.

Vant med 100 fra skive 1

Endelig lyktes det for Halvor Thrane Svendsen fra Rælingen, som ble mester i Viken II med 100 poeng fra skive 1 i finalen og totalt 348 poeng.

Borte bra - hjemme best

Ole Kristian Bryhn imponerte med 7.plass på både ligg og helmatch i World Cup i München. Så dro han rett til Asker og vant Viken I med Sauern. 

Sindre sjokkerte alle

Sindre Grøtte sjokkerte med 249 poeng og fullførte til seier i Landsdelskretsstevnet i Oppland etter en god omgang. Unggutten vant foran konger og norgesmestre.

Ole Magnus nummer 8

Ole Magnus Bakken var nummer 3 i kvalifiseringen, men ble nummer 8 i finalen på 10 meter luftrifle da World Cup ble innledet i Maribor søndag formiddag.

Aasheim vinner i nord

Jan Erik Aasheim fra Bodø er skytteren som vinner det meste nordpå denne våren og forsommeren. Sist stevneseire kom hjemme i Bodø og i Målselv.

Anita god også på bane

I vinter ble Anita Jære feltdronning i Trønderkretsen, og i pinsen viste hun at hun også må regnes med på banen i år. 346 poeng ga knusende seier i Selbu.

Vinner og vinner

Tross sviktende treningsgrunnlag etter operasjon, fortsetter Roger Ottosen å vinne stevne etter stevne. Og med høye poengsummer hver eneste gang.

Eileen i prinsesseform igjen

Etter en ødelagt fjorårssesong er Eileen Torp tilbake i prinsesseform igjen. I pinsa vant hun i Spydeberg og ble nummer to i Askim på gode poengsummer.

Jøingsli raidet Florø

Tor Gaute Jøingsli tok turen fra Lom og helt ut til havgapet, skjøt til ny banerekord og vant Florøstemnet klart på 348 poeng foran alle vestlendingene.

Stopper aldri for Kim

Skytterkongen fra i fjor er nærmest ustoppelig nå. Kim Andre Aannestad Lund var best både på Lismarken og i Åsheim - begge ganger med 348 poeng.

Banerekord for Edvin

Edvin Aamot skjøt sesongbeste og satte banerekord i Furumostevnet i Lensvik, men ble klart slått av overraskelsen Linn Glemmestad Larsen i Snillfjord.

349 poeng for Anette

Unge lovende Anette Thingbø satte alle de rutinerte skytterne på plass og vant Norheimstevnet i Lindesnes med 349 poeng. Hun er 11.skytter på 349 i år.

Er det slutt for Vebjørn?

I verste fall er det over og ut for Vebjørn Berg på skytebanen. Han trodde synet skulle ordne seg, men nå er det verre enn noengang.  

Gir flere sjansen i WC

- Jeg ønsker å gi mange muligheten til å konkurrere med de beste. Derfor er så mange forskjellige skyttere med i World Cup, sier landslagstrener Anne Grethe Jeppesen.

Poengrekord på rankingen

Den regjerende Skytterkongen oppnår den høyeste poengsum siden oppstarten av STANDPLASS RANKING. Kim Andre Aannestad Lund er landets beste baneskytter.

STANDPLASS RANKING 03.06.14

Her er den første rangeringen av Norges baneskyttere i 2014. STANDPLASS RANKING 1/2014 er utarbeidet etter Norgescupens 1.runde på Østlandet.

Norgescupens adelskalender

Ola Tore Dokken, Tor-Erik Fossli og Tor Harald Lund topper adelskalenderen for Norgescupen i skyting. Se den aller første oversikt over alle skyttere med pallplasseringer.

Oppsummering 1.runde NC

Kim Andre Aannestad Lund leder Norgescupen foran Simon Kolstad Claussen, og Tormod Bjørnødegård var den store overraskelsen. Vi oppsummerer helgas NC-stevner.

- Trening, trening og trening

- Trening, trening og trening. Så enkelt er det, sier Kim Andre Aannestad Lund. 1047 poeng på en NC-runde er tidenes poengfangst i en NC-runde.

Skytterkongen med 350 poeng

Den regjerende Skytterkongen ble den fjerde i historien med 350 poeng i et NC-stevne. Kim Andre Aannestad Lund skjøt toppresultatet i Nittedal lørdag.

Norgescup Nittedal

Vi følger Norgescupens første helg på Østlandet. Her er alt fra skytingen i Nittedal.

Norgescup Fet

Vi følger Norgescupens første helg på Østlandet. Her er alt fra skytingen på Fet skytterlags bane.

Norgescup Rælingen

Vi følger Norgescupens første helg på Østlandet. Her er alt fra skytingen på Rælingens bane.

Liv og Mette selvfølgelig...

Liv Sollesnes er beste kvinnelige skytter på den nye adelskalenderen for Norgescupen. Og ingen kvinner har vunnet flere NC-stevner enn Mette Elisabeth Finnestad.

Norgescupens tre største

Ingen har flere pallplasser enn Ola Tore Dokken. Ingen har flere seire enn Tor-Erik Fossli. Og ingen har vunnet over en lengre periode enn Tor Harald Lund. 

Tilbake med et smell

Nesten fire år etter siste konkurranse er skytterprinsen fra 2007 tilbake med et smell. I helga ble det 348 poeng og tangering av personlig rekord for Jørgen Andersen.

Søgnes storeslem

Tre stevneseire og tredobbelt i vårstevnet i Gjesdal. Det går på skinner for skytterne fra Søgne også i år. Og aller best er fortsatt Tor Harald Lund.

Dobbel Nilsen uten S

Det ble seier både i Dalsbygda og Tolgen for Roger Nilsen fra Tynset. Selv ikke tøff svensk konkurranse kunne hindre Roger uten S dobbel gevinst.

Vant alt på NC-banene

Edvin Aamot testet ut de tre arenaene som i høst skal arrangere finalehelga i Norgescupen. Og den gamle Skytterkongen vant like godt alle tre stevnene.

Ny dobbel for Claussen

Nok en gang skjøt Simon Kolstad Claussen 349 poeng - denne gang på sin egen hjemmebane. Seier ble det også i Urskog, mens Skytterkongen vant i Blaker.

Første kvinne på 349

Anne Ingeborg Søgn Øiom vant Gjøvikstevnet og ble første kvinnelige skytter på 349 poeng i 2014. Roger Ottosen med 349 for tredje gang i år på Raufoss.

Bergan vant Lerum Cup

Med tidenes beste poengsum vant Trond Bergan fra Kongsberg Lerum Cup 2014 med 1734 poeng på de fem stevnene rundt Sognefjorden.

- Miljøet driver meg videre

- Det er fortsatt det gode miljøet i DFS som driver meg fra stevne til stevne, sier Odd Kolsrud. Fenomenet fra Begnadalen trives så godt at han aldri vil slutte å skyte.

Trond og Jenny på topp

Trond Glidje vipper Nils Bernt Rinde ned fra tronen og er ranket som Norges beste hurtigskytter på STANDPLASS RANKING, og Jenny Stene er best blant kvinnene.

2 x 349 for vandreren

Vandreren Simon Kolstad Claussen skjøt 349 poeng til banerekord på Frigjøringsstevnet til både Moss/Våler og Frogn/Drøbak. Etter den lange gåturen er han tilbake i topp.

Østerdalseksperten fra Numedal

Han trives ekstra godt i Østerdalen med toppresultat og mange stevneseire de siste årene. I helga var Kim Andre Aannestad Lund på farten igjen. 

Seiler opp som favoritt

John Olav Ågotnes seiler opp som en av storfavorittene til Kongepokalen på Landsskytterstevnet i Sandnes. I helga ble det utrolige 6 stevneseire på 6 stevner.

Fortsatt best på Stang

Trond Glidje vant to av tre stevner og topper Norgescupen sammenlagt i Stang-skyting. Men ei ungjente fra Haga imponerte like mye som LS-mesteren fra i fjor.

Hammervold leder felthurtig

Fjorårets tapende finalist på LS, romsdalingen Egil Hammervold, har tatt ledelsen etter tre av seks stevner i Norgescupen i felthurtigskyting.

Norges første WC-seier

Paul Aksel Johansen skjøt 10,9 på det siste skuddet og vant World Cup-konkurransen i Polen torsdag. Med verdensrekord i finalen tok han Norges første WC-seier for funksjonshemmede.

Historisk norgescup

Den aller første Norgescup for hurtigskyting avvikles denne helga på Østlandet med tre konkurranser i Stang- og felthurtigskyting. 90 skyttere fra nord til sør er påmeldt.

5.56 utsatt til 2015

Det kommer ingen avklaring om 5.56 i år. Skytterstyret vedtok mandag å utsette saken om innføring av nytt kaliber til Skyttertinget på Lesja i 2015.

Vinner og vinner

Simen Rundberget og Inge Hvitås fortsetter å vinne stevner i vår. Rundberget best på Gjerdrum, Hvitås hos Degernes og Nils Thomas Valand vant i Rakkestad.

Skytterstyret ønsker Steinkjer

Norges skytterstyre har i dag innstilt Steinkjer som arrangørby for Landsskytterstevnet 2018. Skytterkontoret gikk for Stjørdal, men styret vil lenger nord i Trøndelag.

En Aa og to Ågotnes

Ole Arild Aa var suveren i stevnet i Seim og vant på 348 poeng, mens John Olav Ågotnes vant to andre stevner i Bergensområdet på 346 og 347.

Tunheim og Brodahl vant

Einar Tunheim og Knut Jørgen Brodahl gikk til topps i hvert sitt stevne i Rogaland. Tunheim vant Gannstevnet og Brodahl best i Timestevnet

Østlandscupenes 1.runde

Trekningen av den tradisjonsrike Østlandscupen er foretatt for både ungdom og senior. Fjorårsvinner Jondalen får walkover i 1.runde i seniorklassen.

Norberg vant Løitenstevnet

Gudbrandsdølingen og Østre-skytteren Helge Norberg vant årets utgave av Løitenstevnet på 200 meter. På ekstrastevnet på 300 meter var Hans Solbrekken Ruud den beste.

Festningsmester for andre gang

Han er ikke gamle karen ennå, men allerede mester to ganger i det erverdige Festningsstevnet i Hegra. Lars Emil Haugen fra Meråker vant som i 2012.

Still going strong

30 år etter at han vant Aftenpostens fat på Landsskytterstevnet, er han fortsatt en strålende skytter. Dag Skår vant 1.maistevnet på hjemmebane i Tørvikbygd.

Tor Harald Lund med 349

Tor Harald Lund skjøt 349 poeng for første gang i år og vant Greipstadstevnet med ny banerekord. I Mandalstevnet ble han knepent slått av Jan Kåre Moland.

3 av 4 for Aasheim

Bodø-skytteren Jan Erik Aasheim har vunnet 3 av de 4 banestevnene i Nordland så langt i år. I Røvassdalen ble det dobbelseier for Aasheim.

Røstad ble Dovrefjellskonge

Sokndalingen Terje Røstad vant finalen av årets Dovrefjellcup etter 16 feltstevner gjennom vinteren. Fjerdeklassingen vant finalen på Hjerkinn 1.mai.

Hvem får LS 2018?

Skytterkontoret har bestemt seg og på mandag skal Skytterstyret innstille sin kandidat til å arrangere LS 2018. Blir det Steinkjer, Stjørdal eller Oppdal?

Sier nei til landslaget

- Jeg har ikke tid rett og slett, sier Kim Andre Aannestad Lund. Han har sagt nei til landslaget og legger 50-metersatsingen på is inntil videre.

På stedet, hvil!

- Nå ligger jeg rett ut på kaserna, sier Simon Kolstad Claussen. Etter 365 kilometer på vandring er han tilbake i Rena leir, totalt utslitt, men fornøyd.

To ganger 349 for Ottosen

Fjorårets feltnorgesmester Roger Ottosen vant tre stevner og klinket inn 349 poeng to ganger i helga. Og det bare åtte uker etter prolapsoperasjon av nakke og rygg.

Ann Kristin tilbake i topp

Den tredobbelte skytterprinsessen Ann Kristin Årskog Vikhagen vant vårstevnet i Slagen foran ektemannen Jørn. Det lukter ny LS-suksses i Sandnes.

Kongens dobbelåpning

Den regjerende Skytterkongen åpnet med dobbeltseier i Telemark. Kim Andre Aannestad Lund vant både på Notodden og i Sauherad.

Ågotnes i vårform

John Olav Ågotnes viste god vårform og skjøt 347 poeng til seier i Fanastevnet. Elisabeth Skudalsnes best i Sartorstevnet med 345 poeng.

Aasheim best i Bodø

På hjemmebane var Jan Erik Aasheim best under den nordnorske baneåpninga på Bestemorenga i Bodø. Asheim og Gøran Helgesen vant hvert sitt stevne.

Moland vant minnestevne

Med 347 poeng vant Jan Kåre Moland årets utgave av Jørgen Kittilsens Minnestevne i Froland. Tor Arnfinn Homme best i vårstevnet til Imenes.

Simen rundlurte alle

Med 1386 poeng snek han seg ett foran Tor Harald Lund. Det ble Simen Rundberget som vant Banestart Østfold etter imponerende skyting i de fire stevnene.

Er alle skytterne klare?

Denne helga braker banesesongen løs for fullt. Tjuvstarten gikk som vanlig i Aurland tidlig i april, men denne helga markerer den virkelige starten på sesongen 2014.

Nest best i Sverige

Fjorårets bronsemedaljevinner i NM i feltskyting, Lars Bugge, klatret ett hakk opp på pallen og ble nummer to i det svenske mesterskapet.

De beste mot de beste

Norgescupens 30 beste i fjor møter hverandre i to seedede lag i Nittedal under åpningen av årets Norgescup. Det er 37 dager til NC-starten på Østlandet.

Send inn stevneresultater

Feltsesongen er ennå ikke over og banesesongen er også i gang. Det kryr av resultater. Husk å sende inn resultatlisten til standplass.no etter stevneslutt.

Kommenterer ikke rapporten

- Jeg har lest store deler av rapporten, men ber om forståelse for at jeg ikke kan kommentere innholdet før vi har behandlet den, sier underdirektør Harald Johansen i Forsvarsdepartementet.

Slik blir det nye DFS

Solli-utvalget mener DFS i fremtiden må utvide sitt oppdrag mot Forsvaret og bli tydeligere i sin samfunnsrolle, for å sikre fortsatt bevilgning over Statsbudsjettet.

- Et riktig bilde av DFS

- Jeg mener Solli-rapporten gir et riktig bilde av DFS og vil være et viktig verktøy for videre utvikling av organisasjonen, sier generalsekretær i DFS, Jarle Tvinnereim.

Forsvaret vil ha DFS

Ett av de viktigste kapitlene i Solli-rapporten er Forsvarets klare signal om at de både har behov for og ønsker organisasjonen som en del av det norske forsvar.

- Urimelig med kontigent

Vi har dykket ned i Solli-rapporten og hentet fram viktige punkt. Les hva arbeidsgruppa mener om blant annet medlemskontigent, våpenkultur, frivilligheten og Skytterkontoret.

Vil øke støtten til DFS

Dagens støtte fra Forsvarsdepartementet til DFS er på et nedre nivå, skriver Solli-utvalget i sin rapport, og foreslår økt støtte til DFS i ny finansieringsmodell.

Vil endre formålet til DFS

Solli-utvalget ønsker å endre formålsparagrafen til Det frivillige Skyttervesen fra 1893. Det er innstillingen i rapporten om DFS, som nå er offentlig.

Toppresultat 2014

Her er løpende oversikt over alle skyttere med 349 og 350 poeng sesongen 2014. Send oss mail på tips@standplass.no hvis du oppdager slike toppresultater i seniorklassene.

Halvorsen ble Hordamester

Svein Halvorsen stjeler sjelden de største overskriftene, men i Hordastemnet i feltskyting i år var han suveren i en vanskelig finale og den eneste med full pott.

349 i årets baneåpning

Jan Kåre Moland knallet til med 349 poeng i årets aller første banestevne. Og kompis Inge Hvitås imponerte like mye både på banen og i felten.

Hestetun ble Møre-mester

Jørn Hals ledet etter 30-skudden i Landsdelskretsstevnet i Mørekretsen, men Are Hestetun skjøt 12/9 i finaleomgangen og ble årets mester i feltskytingen.

Rapporten er i trykken

Den store rapporten om Det frivillige Skyttervesen er ferdigskrevet og har nå gått i trykken. Etter planen skal den leveres til Forsvarsdepartementet på fredag. 

Rennebu toppet i nord

Anita Jære og Bjørn Trøite sikret Rennebu to triumfer i det trønderske Landsdelskretsstevnet. Skytterlagets to eneste deltagere viste ingen nåde lengst nord i Trøndelag.

- Tomt før helga

I ni år har han ventet på tillatelse til å levere beddeblokker for bruk i DFS-konkurranser. I går ble det ja fra Skytterstyret, og før helga er lageret tomt.
 

Suveren Jøingsli

Med 12 treff i finalen var Tor Gaute Jøingsli suveren i Landsdelskretsstevnet til Oppland. Han vant til slutt med to poengs margin til Roger Nilsen.

Året som er for Brath?

Thor Magnor Brath lever ofte i skyggen av de andre kanonene i skyttermiljøet rundt Kongsberg. Men i år var det hans tur til å vinne Viken I for første gang.

De gamle eldst i Viken II

De gamle var eldst i Åslia i helga. Feltmester i Viken II ble overraskende Per Stubberud, 19 år etter første gang han vant. Og Jens Pettersen var eneste med 12 treff i finalen.

Fylkesmester med 350

Aurlendingen Vegard Solhaug skjøt 350 poeng for første gang og ble fylkesmester innendørs. Like imponerende var 348 for 18-åringen Bente Nina Bårdgard.

Historisk Hellevang

Anna Kirsten Hellevang vant sin 13. NM-tittel i skifelt denne helga. Med det tangerer hun rekorden og er mestvinnende i skifelthistorien til DFS.

Aftenpostens siste servering

Aftenposten har servert sitt siste sølvfat på Landsskytterstevnet. Siden 1956 har avisens sølvfat blitt tildelt beste ungdom i seniorklassen. Nå er det slutt.

Nordiske mestere toppet

To regjerende nordiske mestere vant hvert sitt feltstevne i Telemark søndag. Geir Atle Metveit best i Sannidal, mens Tor Harald Lund toppet stevnet i Drangedal.

Satser på HK-416

Skytterkontoret gjør et løft for Forsvarets nye våpen HK-416 og har laget en ny brosjyre. I løpet av få år vil våpenet erstatte AG-3 helt og holdent i Heimevernet.

Østlending best i Sogn

Halvor Thrane Svendsen tok turen over fjellet og ble beste skytter i trippelstevnet i Sogn. Men tredjeklassingen Even Øyrehagen hadde helgas beste poengsum.

Hjemmeseier til Roger

På sin egen hjemmebane gikk Roger Størseth helt til topps i Landsdelskretsstevnet for Trøndelag i Lånke. Formsterke Edvin Aamot ble henvist til andreplass denne gang.

Tidenes beste lag?

Kanskje aldri har ett skytterlag vunnet så mange konkurranser individuelt og som lag på så kort tid. I helga gikk Jondalen til topps i 15-metersutgaven av Østlandscupen.

Rinde hurtigst og best

Den firedobbelte Stang-mesteren Nils Bernt Rinde topper den aller første STANDPLASS RANKING for hurtigskyttere i Norge. Totalt 92 skyttere er på listen.

Ranking for hurtigskyting

Torsdag vil standplass.no presentere den aller første STANDLASS RANKING for hurtigskyttere i Norge. Vi kårer den til enhver tid beste Stang- og felthurtigskytteren.

Stjørdal for første gang?

Fire skytterlag og en superivrig turistsjef står bak søknaden om å legge Landsskytterstevnet til Stjørdal i 2018. Skytebanen på Frigården skal være LS-arena.

Oppdal satser 100% igjen

Oppdalingene la seg ikke knekke av verken storm eller røde regnskapstall. Nå går de 100% inn for å få Landsskytterstevnet også i 2018.

Flytter finfelten for LS

Steinkjer flytter finfeltskytingen ned til LS-arenaen hvis de får Landsskytterstevnet i 2018. De erfarne arrangørene gjør alt for å få LS til byen for 11.gang.

Enormt av Katrine Lund

Katrine Aannestad Lund skjøt 350 poeng under Lapua Cup i Nordskogbygda søndag. Og det med 10 skudd stående som finaleomgang. En fantastisk prestasjon av Norgescupvinneren.

Mette holder stand

I kamp med både unge og godt voksne mannfolk på Sørlandet, noterte Mette Elisabeth Finnestad nok en seier i helga. Skytterdronningen holder stand.

Følg standplass.no overalt

Med mobil, I-pad, Mac eller PC kan du følge standplass.no overalt på nettsiden, på Facebook eller Twitter. Og du kan laste opp dine skytterbilder på Instagram.

Amb ble fylkesmester

Matheas Amb fra Lismarken ble fylkesmester i Hedmark under stevnet på Tynset. Unggutten Magnus Bjørnstad imponerte med tredjeplass og to laggull.

Damedominans x 2

Kvinnene dominerte på 15-meterstevnene i Budal og Sunndal. Anita Jære best av alle i begge stevner og kvinnelig seier i både klasse 2,3,4 og 5 begge plasser.

Oustad best i Blaker

Det var Tore Oustad fra Stange og Romedal som knep seieren i Blakerfelten i helga. Mer enn halvparten av deltakerne i år var ungdommer.

Sesongen kanskje ødelagt

Sesongen er kanskje over før den har begynt for Nils Bernt Rinde etter tre brudd i skuldra, tre ribbeinsbrudd, ei punktert lunge og hele jula på sykehus. 

- Alle våpen velkommen

- Vi har ikke brukt tid på temaet i det hele tatt, sier initiativtaker til Norgescupen i hurtigskyting Kurt Eirik Bekkevold. Han ønsker både AG-3, Sauer, Mauser og Krag velkommen.

- Plutselig var alt overtent

Skytterhuset til Tønjum skytterlag var en av bygningene som brant ned i Lærdal natt til søndag. Midt i vinterens stevnehelg var skytterhuset borte på minutter.

Søring best i nord

Søringen Arne Magnus Hunstad vant det ene Frostrøyk-stevnet i Målselv i helga og var best over to stevner. Gro Bjerregaard vant det andre stevnet.

Skytterkongen med 350 igjen

For å bli samlagsmester i Numedal kreves alltid topp resultat. Kim Andre Aanestad Lund klinket likegodt inn 350 poeng og ble suveren mester i år.

Gunnar Evje vant i Råde

Fjerdeklassingen Gunnar Evje tuktet alle under Rådefelten i helga. Med 42 treff var det kun Odd Martin Nythe som var i nærheten av skytteren fra Søndre Modum.

- Er vel første gang ja....

- Det har nok ikke skjedd før, det er vel første gang ja, sier Edvin Aamot etter fem stevneseire på ei helg. 33 år etter gjennombruddet er han fortsatt i Norgestoppen.

Veteranskyting på web-TV

Både felt- og banefinaler for V55, V65 og V73 fra LS på Oppdal er nå lagt ut på web-TV. Odd Kolsrud ble den store vinneren med dobbeltriumf for andre på rad.

Mangler fortsatt noe

Standplass.no takker for alle bidrag i jakten på Topp 3 i Norgescupstevner gjennom historien. Men fortsatt trenger vi noe hjelp? Kanskje du vet noe?

Langt å gå for Simon

35,7 mil. 357 kilometer. 357000 meter. Det er avstanden Kjeller - Flekkerøy. Vi ønsker Simon Kolstad Claussen god tur. Det blir langt å gå.....

Haugen vant i Trøgstad

Med sterke 42/25 kunne ingen true felteksperten Øyvind Haugen fra Urskog i årets utgave av det erverdige Trøgstadstevnet. Helene Farestveit fra Nordstrand var nærmest vinneren.

Ole Kristian sjakk matt

Som ventet ble det ingen ny krystallkule for Ole Kristian Bryhn på årets idrettsgalla. Vinneren fra 2012 ble satt sjakk matt av Magnus Carlsen i åpen klasse.

Kan du hjelpe oss?

I forbindelse med statistikkarbeid trenger standplass.no hjelp fra deg. Har du ei gammel resultatliste liggende? Eller husker du godt? Vi håper du kan hjelpe.

Asle Bentsen er død

En av Nord-Norges aller beste skyttere på 2000-tallet, Asle Bentsen, døde onsdag bare 44 år gammel.

Stjørdal vil ha LS 2018

Det brygger opp til en beinhard trøndersk kamp om Landsskytterstevnet 2018. Stjørdal melder seg nå på i kampen der trolig også Oppdal og Steinkjer vil søke.

Dobbel for Oslo Østre

Oslo Østre fikk juniorvinneren både på felt og bane under Landsskytterstevnet på Oppdal. Vi har lagt ut de spennende avgjørelsene  i vårt web-TV-arkiv.

Omskyting på omskyting

Det ble omskyting på omskyting om seieren både på bane og felt i klasse eldre rekrutt på LS på Oppdal. Og ei ungjente fra Surnadal sto midt i dramatikken begge dager. Opplev dramatikken på nytt.

Herlig rekruttskyting på LS

Einar Skovly var eneste rekrutt med 349 poeng i baneskytingen på LS på Oppdal, mens det måtte omskyting til i feltfinalen for de yngste. Se videoer fra finaleskytingene.

28,5 millioner kroner til DFS

Regjeringen endrer ikke på tilskuddet til Det frivillige Skyttervesen i forslaget til nytt statsbudsjett. Spenningen ligger i hvordan Forsvarsdepartementet vil at pengene skal brukes neste år.

Knockout fra Viken

Landets beste skyttere kommer fra området rundt Oslofjorden. Men i bredde utfordres de av både sørlendinger og skyttere fra Innlandet.

Slik har de klatret

Trond Bergan og John Olav Ågotnes har vært TOPP 10 på alle 13 utgaver av STANDPLASS RANKING. Se hvordan klatringen har vært for de aller beste skytterne i landet.

Kim Andre best i landet

Kim Andre Aannestad Lund er rangert som Norges beste baneskytter etter årets sesong. Søster Katrine er best blant kvinnene. Sesongens siste STANDPLASS RANKING er klar.

STANDPLASS RANKING 27.09.13

Her er årets siste STANDPLASS RANKING i 2013. Rankingen er basert på resultater i Norgescup og på Landsskytterstevnet i 2011, 2012 og 2013. Totalt 319 skyttere har rankingpoeng.

Fotografens favoritt på LS

Mens de aller fleste skyttere er stive som stokker, slår Hans Bakken seg løs foran LS-fotografen. Vi har lett etter de beste bildene fra oppropsteltet på Landsskytterstevnet.

STANDPLASS RANKING 12.08.13

Denne STANDPLASS RANKING er den tredje for sesongen 2013. Rankingen er regnet ut etter at Landsskytterstevnet på Oppdal er gjennomført.

STANDPLASS RANKING 03.08.13

Dette er den andre STANDPLASS RANKING i 2013. Rankingen er gjeldende til etter at Landsskytterstevnet på Oppdal er gjennomført.

Den nordiske skytterkongen

Tor Harald Lund kan med rette kalle seg den nordiske skytterkongen. Med en ny dobbeltriumf står han alene på toppen med sju nordiske titler. Ingen har klart det før.

Kongen av nordisk

For fjerde år på rad ble Tor Harald Lund nordisk mester i skyting, denne gang på bane. I en totaldominans av de norske skytterne vant Geir Atle Metveit liggende skyting fredag.

Katrine ble historisk

Katrine Aannestad Lund er historisk som den første kvinnelige vinner av Norgescupen i skyting. Katrine vant med ett poengs margin til broder Kim Andre.

Høststjerne som i fjor

I fjor klinket han til med seier i avslutningsstevnet i Drangedal. Også i år fant Marius Mellembakken storformen sent på sesongen og vant Norgescupstevnet i Sogndal med 349 poeng.

John Olav vant igjen

John Olav Ågotnes snek seg inn en sentrum foran Vegard Solhaug og vant Norgescupstevnet i Hafslo med 348 poeng. 

Spenning helt inn

Det går mot en spennende avgjørelse av Norgescupen 2013 i dag i Leikanger. Katrine Aannestad Lund leder to poeng foran Tor Harald Lund og Jan Kåre Moland.

Kjempeskrell fra Folldal

Han perset med åtte poeng og skjøt 245 poeng i sterk og varierende vind tirsdag formiddag. Jørgen Husom fra Folldal kan får plass i Kongelaget med den poengsummen.

Vant med 400 poeng

Kun fem samlag hadde skutt 400 poeng på 20 år i samlagsskyting for ungdom på LS. Follo klinket inn rekordsummen søndag og vant en uhyre spennende konkurranse.

Høydramatiske minutter

Sterk vind med orkan i kastene skapte dramatikk på Oppdal lørdag ettermiddag. Kun hell i uhell gjorde at bare fire mindre personskader ble registrert, men de materielle skader ble enorme.

Feiring på nattoget

Lars Emil Haugen ble militær norgesmester i HK416, og men måtte ta feiringa på nattoget tilbake til gardeleiren. Ivar Rinde mester med AG-3 på første dag på LS.

Katrine leder i Sunndal

Stortalentet Katrine Aannestad Lund har tatt ledelsen i Norgescupen i skyting i Sunndal med 348 poeng. Jan Kåre Moland leder med samme poengsum i Rennebu, mens Hans Kristian Wear fortsatt er i tet i Budal.

WEB-TV og NRK på LS

Arenaproduksjonen på LS vil i år bli levert direkte på web-TV fra start til slutt - over 100 timer. I tillegg vil NRK lage egne sendinger på TV i 11 timer og 35 minutter.

Skytterkongen leder

Skytterkongen fra 2012, Hans Kristian Wear fra Styrvoll har tatt ledelsen etter første dag av Norgescupen i skyting i Budal. Med 348 poeng har han allerede sikret seg en topplassering i stevnet.

Topper toppen igjen

Ole Kristian Bryhn oppnår tidenes høyeste poengsum på STANDPLASS RANKING og topper lista for sjette gang på rad. Eileen Torp er fortsatt Norges beste kvinnelige baneskytter.

STANDPLASS RANKING 01.07.13

Her er den første STANDPLASS RANKING i 2013. Denne rankingen er gjeldende til etter den andre Norgescuprunden i Rennebu, Budal og Sunndal.

Lund og Lund igjen

Søskenparet Lund var best igjen. Denne gang Kim Andre som konge og Katrine som prinsesse i Landsdelskretsstevnet for Viken 1 i Hallingdal.

Samboere vant dobbelt

Sigurd Sollie ble konge og Kristina Vaseng prinsesse i Landsdelskretssetvnet på Møre. Samboerparet i Elnesvågen vant dobbeltseier i Rakvåg.

Matheas Amb til topps

Som den eneste med 347 poeng ble Matheas Amb landsdelskretsmester i Opplandskretsen. Lise Faldbakken ble prinsesse i stevnet på Tynset.

Slik skyter favorittene

Vi går gjennom lag for lag i klasse 5 på Landsskytterstevnet på Oppdal og gir deg alt du trenger å vite om favoritter og outsidere til Kongelag og Prinsesselag.

Klasse 5 Lag 74-76

Lag 74-76 i klasse 5 på Landsskytterstevnet på Oppdal.

Klasse 5 Lag 69-73

Lag 69-73 i klasse 5 på Landsskytterstevnet på Oppdal.

Klasse 5 Lag 64-68

Lag 64 til og med 68 i klasse 5 på Landsskytterstevnet på Oppdal.

Margrethekjeden til Bråthen

I en tett batalje var det Knut Bråthen som vant kampen om Margrethekjeden i år. Lars David Øvrum den store overraskelsen på tredjeplass med samme poengsum som vinneren.

Dobbel for Claussen

Simon Kolstad Claussen skjøt 350 til seier i Rælingenstevnet og vant også i Nittedal. Ann Kristin Vikhagen seiret i Rakkestadstevnet og Knut Bråthen i Blytjernstevnet.

Kruhaug vant i Målselv

Anders Kruhaug viste styrke og vant Målselvtreffen med 346 poeng foran trippelkongen Tor-Erik Fossli.

Livold skyter EM

Kjell Roar Livold er den store overraskelsen i den norske troppen som skal skyte EM i Kroatia i sommer. 48-åringen har fått plass på laget på 50 meter liggende.

Dronningen av Horda

Elisabeth Skudalsnes tuktet den 25-dobbelte prinsessen Liv Sollesnes og ble dronning av Hordakretsen. Dobbelt for damene med John Olav Ågotnes på tredjeplass.

Brekne og Claussen 350

Odd Arne Brekne ble historisk som første skytter med 350 poeng i et Landsdelskretsstevne. Simon Kolstad Claussen skjøt også samme poengsum i helga.

Felthurtigjenta Karoline

Karoline Erdal skjøt ned de tre figurene på imponerende 9,37 sekunder og ble fylkesmester i Fjordane krets. Endelig en jente som klinker til i felthurtig.

- Tørrtrening er resepten

Med 348 poeng i Styrvoll satte han personlig rekord og klatret til topps i Norgescupen sammenlagt. Fredrik Fulsaas mener tørrtrening på stua er resepten til hans suksess i helga.

Overraskelser i Kongsberg

Odd Arne Brekne vant et Norgescupstevne for første gang siden 2009 da han seiret på Kongsberg, der det var mange overraskende resultater.

Halbjørhus til topps

Ti år etter at han ble Skytterkonge første gang, viste Gunnar Halbjørhus at han må regnes med også i år. I Rollag og Veggli vant han med 348 poeng.

2 x 349 i Styrvoll

De beste resultatene i den første Norgescuphelga kom på banen i Styrvoll. Både Ole Kristian Bryhn og Kim Andre Aannestad Lund skjøt 349 poeng.

Fulsaas i sjokkledelse

Fredrik Fulsaas sjokkerte alle med å ta ledelsen i Norgescupen etter endt første helg. Sammen med Odd Arne Brekne topper han lista med 1040 poeng på tre stevner.

Alt klart for Norgescup

Torsdag ettermiddag braker det løs med Norgescupen i baneskyting. Gjennom helga skytes det i Styrvoll, Kongsberg og Rollag og Veggli.

Hals, Aamot og Vorland

Jørn Hals, Edvin Aamot og Vidar Vorland vant hver sin konkurranse under Trippelstevnet på Nordmøre i helga.

Bergan, Valand, Torp og Bråthen

Trond Bergan og Nils Thomas Valand ble en og to og to og en i Urskog og Blaker, mens Eileen Torp og Thomas Bråthen delte seieren i Grasåsenstevnet. 

349 med 9,9 for Ågotnes

Toppskytingen fortsetter denne helga. Lørdag har John Olav Ågotnes skutt 349 poeng med 9,9 på ett av sine ståskudd.

Nok en gang 350

Han ble andremann i år da han skjøt 350 for andre gang i karrieren. Tor Gaute Jøingsli noterte full pott fredag kveld i stevnet i Soknedal.

350 for Skytterkongen

Skytterkongen Hans Kristian Wear skjøt torsdag kveld 350 poeng for første gang i karrieren i konkurranse. Han er med det skytter nummer 14 i historien med 35 tiere.

Einar er i rute

Einar Johansen seiler nok en gang opp som en outsider til topplassering på Landsskytterstevnet. Norheimstevnet ble vunnet på 348 poeng.

Tobias vant i Spydeberg

Stor deltakelse som vanlig på Pinsestevnet i Spydeberg, der Tobias Lillekvelland var best med 346 poeng. Men det var broder Rasmus som åpnet best.

Tre ganger Vorland

Vidar Vorland hadde en kjempehelg og vant alle tre konkurransene i trippelstevnet på Nordvestlandet i pinsehelga. 

349 med 27 sentrum!

Kim Andre Aannestad Lund skjøt årets beste 35-skudd da han banket inn hele 27 sentrumstiere og endte med 349 poeng i Gransheradstevnet.

Veie best i Malvik

Tre stevner i samme kommune på samme tid. Tore Veie fra Rissa var best under stevnene til Hommelvik, Mostadmark og Malvik.

Roger vant Lerum Cup

Evigunge Roger Ottosen vant Lerum Cup sammenlagt etter 1728 poeng på sine fem konkurranser. Se resultatene fra storstevnet rundt Sognefjorden.

Ottosen mot seier?

Roger Ottosen har tatt ledelsen sammenlagt i Lerum Cup og går mot seier. Kun Knut Erik Svarstad og Liv Sollesnes har sjanse til å ødelegge for veteranen.

Solhaug best så langt

Før lørdagens skyting er det Vegard Solhaug som har skutt best av de ferdigskutte i Lerum Cup. Men Roger Ottosen har åpnet forrykende på sine første to stevner.

Island ble festningsmester

Fjerdeklassingen Morten Island vant det erverdige Festningsstevnet på Hegra Festning. Stjørdalingen vant foran Torkil Berg fra Trondheim.

Ditt bilde i LS-boka?

Den store boka om Landsskytterstevnets 120-årige historie er under produksjon. Nå kan du bidra til å fargelegge boka best mulig. Har DU gode bilder fra LS?

Thrane Svendsen øverst

Løitenstevnet ble avgjort med bare en sentrums margin. Halvor Thrane Svendsen vant foran Tobias Lillekvelland, begge med 347 poeng.

Kongelagseksperten vant

Den unge kongelagseksperten Vegard Solhaug vant klart 1.maistevnet i Jondal. Aurlendingen var to poeng foran Arne Engevik og tre foran Liv Sollesnes.

10* på 10-skudden

Peter Sørli sto for 1.mais store prestasjon med 348 poeng og 10 sentrum på 10-skudden under Greipstadstevnet. Det er sjelden vare i DFS-stevner.

Tuktet trønderne totalt

Gudbrandsdølingen Tor Gaute Jøingsli og østerdølingen Roger Nilsen tuktet trønderne på deres hjemmebane under vårstevnene i Stjørdal.

Den hjemvendte vant

Han er tilbake i sitt gamle skytterlag igjen etter et lite opphold på Hedemarken. Jondalens Kim Andre Lund vant Vårstevnet i Nord-Odal med 347 poeng.

Svarstad mener alvor

Knut Erik Svarstad har hvilt nok og holder et skyhøyt stevnetempo denne våren. I Torsnesstevnet toppet han listen med 347 poeng.

Gamle prinsetakter

God åpning av prinsen fra 1999 da skytterne i Bodø børstet av standplassen på Bestemorenga. Arnt Erik Aune startet sesongen med 345 poeng.

Frøshaug vant i Skogbygden

20 år etter han ble nordisk mester på bane, er Sverre Frøshaug fortsatt en av våre aller beste skyttere. Med 347 poeng vant han vårstevnet i Skogbygden.

Kongen rører på seg

Den regjerende skytterkongen er i gang igjen. Med 347 poeng vant Hans kristian Wear Vårstevnet i Holmestrand.
 

Endelig 349 poeng

Ole Kristian Bryhn, Mette Elisabeth Finnestad og Tor Harald Lund ble de første til å skyte 349 poeng i årets konkurranser. Mens Pål Øyvind Ørmen åpnet med 250 i Fredrikstad.

Tor Harald vant knepent

Tre skyttere endte på 347 poeng i Hisåsenstevnet til Buer og Kornsjø. Tor Harald Lund ble rangert best og vant foran Odd Martin Nythe og Pål Øyvind Ørmen.

Marianne med 348 poeng

I et meget sterkt felt av toppskyttere var Marianne Stigen best i Haldenstevnet, som den eneste med 348 poeng. Skytterkongen fra 2011 fulgte nærmest, ett poeng bak.

Suverene Simon

Ingen var i nærheten av Simon Kolstad Claussen under vårstevnet i Tingelstad. Men Oddvar Staxruds 349 poeng i V55 var trolig stevnets beste prestasjon.

Bergan vant i Randsfjord

Trond Bergan vant med to poengs margin i Buttentjernstevnet i Randsfjord. Med 348 poeng viser veteranen at han går mot en ny god sesong helt i Norgestoppen.

Lover fortgang om DFS

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen lover fortgang i arbeidet med å finne DFS sin framtidige samfunnsrolle. Onsdag svarte du hun på spørsmål om dette i Stortinget.

Søskenparet best igjen

Katrine Lund åpnet med 249 poeng i Notoddenstevnet, men måtte se storebror Kim Andre snike seg forbi på omgangen. Begge skjøt 348 poeng og dermed dobbeltseier til familien Lund. 

Se opp for Rundberget

Simen Rundberget hadde en fin sesong i fjor og følger opp denne våren. Skøimåsanstevnet ble vunnet suverent foran Simon Kolstad Claussen.

34 sentrum i Sauherad

Odd Kolsrud skjøt 34 sentrum og 350 poeng i Sauheradstevnet. I seniorklassen knep Tor Harald Lundseieren foran Kim Andre Lund og Per Kristian Aas.

Håkenstad Østlandsmester

Odd Sverre Håkenstad vant årets Østlandsmesterskap i feltskyting. Under konkurransen i Spydeberg seiret lesjaværingen foran Roger Ottosen og Pål Øyvind Ørmen.

En liten feltrunde

Vi tar en liten feltrunde i Norges land og finner vinnere av tradisjonelle feltstevner og samlagsstevner. Pål Øyvind Ørmen (bildet) var en av helgas seierherrer.

Ett skudd fra finale

Med 10,8 på det siste skuddet ville Ole Magnus Bakken gått til EM-finalen. Men skudd nummer 60 ga bare 8,8 poeng og dermed falt han ned til 14.plass. Are Hansen nummer 16.

Nørbech vant i Mørekretsen

Det var Jakob Nørbech som skjøt best under Landsdelskretsstevnet på Møre sist helg. Ringreven klart best innendørs i Sunndal, mens Karoline Hansen ble beste kvinne.

Ingen endring i skytetid

LS-utvalget foreslo 60 sekunders finaleskyting for seniorer, og reaksjonene uteble ikke. Men ingenting tyder på at forslaget vil bli realitetsbehandlet på lenge.

Den store LS-romansen

To bittesmå stjal all oppmerksomhet på storskjermen midt under Kongelaget på Voss i sommer. Opplev romansen fra Landsskytterstevnet som smeltet alle på arenaen.

Vil kutte skytetiden i finaler

Et samlet LS-utvalg foreslår å endre skytetiden på finaleomgangen for seniorskytterne i alle stevner i DFS til 60 sekunder. Skyteprogrammet har vært uendret i 45 år.

- Brød og sirkus til folket

- Jeg mener at forslaget er litt "brød og sirkus til folket", sier John Olav Ågotnes. Hurtigskytteren fra Sartor er ikke fornøyd med at kun de åtte beste får fullføre Stangsfinalen på LS.

- Artig å prate med

- Skytterne er ikke så medietrente og blir dermed artigere å prate med enn andre utøvere, sier NRK-ankeret Carina Olset. Hun LS-debuterte på Voss og gleder seg til Landsskytterstevnet på Oppdal.

Løiten og Rælingen vant

Løiten og Rælingen ble årets senior- og juniormestre i innendørsutgaven av Østlandscupen. Begge lagene innfridde favorittstemplet og vant sine klasser klart.

Fortsatt kongetakter

Han holder fortsatt stand på toppen når det gjelder. Denne gang ble Hans Kristian Wear innendørsmester i Viken 1 under helgas stevne. Veteranene Bråten og Bergan fulgte etter.

Brekne rett i 350

Det har vært stille rundt Odd Arne Brekne siden OL, men før helga smalt han inn 350 poeng på DFS-skiva. Vi har kun notert Mariane Stigen med full pott fra før.

Moland ble sørlandsmester

Drangedølingen Jan Kåre Moland skjøt 347 poeng og vant Sørlandsstevnet på 15 meter. Mette Elisabeth Finnestad og Katrine Idland ble nummer to og tre.

Østre-seier i Rådefelten

Oslo Østres Tore Johansen gikk til topps i årets utgave av Rådefelten i Østfold. Johansen var best både på 30-skudden og etter finaleskytingen. 

Randi ble årets ildsjel

Leverandøren Skytterlinken AS har i dag bestemt at Randi Korneliussen Smalås fra Namsskogan skytterlag tildeles prisen ”Årets ildsjel 2012”.

STANDPLASS RANKING 31.12.12

Her er den komplette STANDPLASS RANKING etter sesongen 2012. Denne rankingen er gjeldende til etter den første Norgescuphelga våren 2013.

- Minimal betydning

Vebjørn Berg er kritisk til det nye testsenteret på Røyken. Han mener uvitende kan forledes til å tro at dette er veien til blinken. Berg mener tuning av våpen har minimal effekt.

Full fart på testsenter

Det er full fart hos Lapua og Testskyting.no sitt nye testsenter på Røyken. Før jul åpnet senteret på gården til Otto Bryhn. Bak prosjektet står Roy Skogly, Vegard Lund og Magne Landrø AS.

Kårer årets ildsjel

I løpet av en ukes tid vil utstyrsleverandøren Skytterlinken kåre Årets Ildsjel i skytter-Norge. Kurt Eirik Bekkevold står i spissen for å hedre de beste av de beste på grasrota i DFS.

Overraskelse i Trøgstad

Knut Ola Halvorsen vant høyst overraskende Trøgstadfelten i år. Med 42/19 var han helt suveren i det erverdige feltstevnet som hadde flere deltakere enn på mange år i helga.

Nr. 1 Ole Kristian Bryhn

Han tenker skyting fra han står opp og til han legger seg. Og han drømmer skyting. Ole Kristian Bryhn er Norges beste baneskytter som nummer 1 på STANDPLASS RANKING.

Nr. 2 Hans Kristian Wear

Sjelden har en Skytterkonge blitt hyllet mer grundig enn årets vinner på LS. Hans Kristian Wear er nummer 2 på STANDPLASS RANKING etter årets suksessesong.

Nr. 3 Kim Andre Lund

Vinner av Norgescupen og nordisk mester med en helt sinnsyk rekord. Likevel er han ikke rangert øverst. Kim Andre Lund er nummer 3 på STANDPLASS RANKING.

Nr. 4 Trond Bergan

Trond Bergan er best av de virkelige veteranene. Jondalens grand old man er rangert som nummer 4 på STANDPLASS RANKING etter nok en jevn og god sesong.

Nr. 5 Knut Einar Bråthen

Han skjøt overalt i Sør-Norge fra tidlig vår, og lå i toppen av listene hele tiden. Så kom LS og Knut Bråthen misset igjen. På STANDPLASS RANKING er han nummer 5.

Nr. 6 Roger Ottosen

16 år etter forrige gang, ble han nordisk mester igjen i år. Skytter-Norges vittigste tunge er plassert som nummer 6 på STANDPLASS RANKING. Roger Ottosen er trolig bedre enn noen gang.

Nr. 7 Tor Gaute Jøingsli

Han vant Aftenpostens fat på LS i 2004, og har nå tatt hevd på skive 11 på Kongelaget. Tor Gaute Jøingsli er nummer 7 på STANDPLASS RANKING.

Nr. 8 John Olav Ågotnes

Han har flest tellende resultater av alle siden STANDPLASS RANKING ble beregnet første gang. John Olav Ågotnes er fortsatt Vestlandets beste, nå på 8.plass.

Nr. 9 Roger Sørheim Nilsen

Roger S Nilsen droppet turen over Grønland og endte opp på Voss i stedet. Det angret han neppe på. Roger S Nilsen ble nesten prins og er nå nummer 9 på STANDPLASS RANKING.

Nr. 10 Ola Tore Dokken

Han mislyktes selv i Kongelaget, men tårene rant for kameraten Hans Kristian. LS på Voss ble spesielt for Ola Tore Dokken. Nummer 10 på STANDPLASS RANKING.

1000 poeng på 100 skudd

Stian Bogar skjøt vanvittige 1000 poeng på sine 100 skudd liggende på 50 meter under Kisen Maraton torsdag kveld. En prestasjon langt utenfor det normale.

Nr. 11 Tor-Erik Fossli

Norgescupvinneren fra 1988 tar plass nummer 11 på STANDPLASS RANKING. Nord-Norges beste baneskytter Tor-Erik Fossli henger fortsatt med tross mindre trening og få stevner.

Nr. 12 Tor Harald Lund

25 år etter han ble Skytterkonge kjemper fortsatt Tor Harald Lund i toppen av norsk rifleskyting. Nummer fire i årets Norgescup og nummer 12 på STANDPLASS RANKING akkurat nå.

Nytt poengsystem i NC

I 2013 vil poengene du oppnår i skytingen i Norgescupen, være de poengene som teller sammenlagt. Skytterstyret har vedtatt nytt poengsystem som skal gjøre det enklere å forstå.

En annerledes julehilsen

Vi ønsker alle en God Jul og byr på en annerledes julehilsen. I fjor ble hun nordisk ungdomsmester i skyting, nå bor hun ved inngangen til Himalaya. Der blir det også høytid.

Nr.13 Stian Bogar

Han var fattige 0,1 poeng fra OL-deltagelse i London i sommer. Selvfølgelig er det Stian Bogar som kaprer ulykkestallet 13 på STANDPLASS RANKING etter endt sesong 2012.....

Nr.14 Roar Kongsjorden

Det dukker alltid opp en Kongsjorden høyt opp på en DFS-liste. På STANDPLASS RANKING er Roar familens beste på 14.plass etter et imponerende LS på Voss.

Trenerløsning før jul?

Fortsatt strever Norges Skytterforbund med å ansette landslagstreneren for de neste fire årene. Nå gjenstår to alternativ til løsning, og kanskje kommer en avgjørelse før jul.

Nr.15 Knut Erik Svarstad

Bodøkongen var plutselig tilbake og hentet NC-poeng i hjemfylket. Knut Erik Svarstad løftet børsa igjen og klatret ett trinn opp til 15.plass på STANDPLASS RANKING.

Nr.16 Eileen Torp

For første gang vippes Liv Sollesnes ned fra toppen av lista som den beste kvinnelige skytteren i Norge. Og det av prinsessen Eileen Torp som nå er nummer 16 på STANDPLASS RANKING.

Nr.17 Jan Kåre Moland

Jan Kåre Moland hopper utrolige 130 plasser opp fra i fjor på STANDPLASS RANKING. På ett år har han gått fra 147.plass til 17.plass blant Norges beste baneskyttere.

Nr.18 Gunnar Halbjørhus

Det ble en skuffende banesesong for dobbeltkongen Gunnar Halbjørhus, men han klamrer seg fast i toppen av STANDPLASS RANKING. Akkurat nå er han nummer 18 i Norge.

Nr.19 Vegard Solhaug

Bare 22 år gammel sikret han seg skive 7 på Kongelaget for andre år på rad. Vegard Solhaug har knekt LS-koden og er rangert som nummer 19 av Norges beste baneskyttere.

Vedtar kutt i dag

Stortinget vedtar i dag kutt i bevilgningen til DFS med 2,7 millioner kroner. Generalsekretæren er både lettet og skuffet. Til helga skal Skytterstyret behandle konsekvensene av kuttet.

Ingen suksess i Kina

De norske kvinnene lyktes heller ikke på 50 meter liggende i Militært VM i Kina. Hanne Skarpodde ble best på en 16.plass og Norge ble nummer 8 i lagkonkurransen.

Nr. 20 Pål Øyvind Ørmen

Han regner seg selv som en ekte feltskytter. Men skyter godt uansett underlag og blink. Pål Øyvind Ørmen er nummer 20 på STANDPLASS RANKING akkurat nå.

Nr. 21 Simon Kolstad Claussen

Stadig på farten med et eller annet gevær, en penn, pc eller et fotoapparat. Simon Kolstad Claussen er nummer 21 på STANDPLASS RANKING ved utgangen av 2012.

Militært VM i gang

Hanne Skarpodde ble nummer 25 på 50 meter halvmatch da Militært VM i skyting ble innledet i kinesiske Guangzhou. Det norske laget ble nummer sju i lagkonkurransen.

Nr. 22 Øyvind Solbrekken Flatla

Han la inn ekstra trening med Sauern dette året og markerte seg tidlig. Øyvind Solbrekken Flatla lyktes ikke på LS, og er nå nummer 22 på STANDPLASS RANKING.

Nr. 23 Tor Arnfinn Homme

En jevn sesong sender Tor Arnfinn Homme inn på plass nummer 23 på STANDPLASS RANKING. Men skytterprinsen fra 2005 skyter sjelden aller best.

Nr. 24 Marius Mellembakken

Med seier i Norgescupavslutningen hopper Marius Mellembakken 18 plasser opp på STANDPLASS RANKING og er plutselig rangert som nummer 24 i Norge.

Favorittseier og deltakerrekord

Kim Andre Lund skjøt til stevnerekord og vant Oslo Open foran søsteren Katrine Lund. Ny deltakerrekord på Ekeberg med skyttere fra hele landet.

Nr. 25 Knut Jørgen Brodahl

Kongen fra Elverum i 2010 er rangert som nummer 25 på STANDPLASS RANKING ved utgangen av 2012. Vi bruker kalenderdagene fram til julaften på å kåre de aller beste.

Tor-Arne vil bli LO-sjef

Skytterkongen og dobbeltvinneren fra Landsskytterstevnet i 1993 Tor-Arne Solbakken bekrefter til VG i dag at han ønsker å bli den nye LO-sjefen i Norge. 

- Vi jobber bare videre

- Vi registrerer det som skjer, men jobber bare fortsatt videre i trua på ei god løsning for DFS, sier informasjonssjef Terje Vestvik. Onsdag kveld var han i møte med Rogalandsbenken på Stortinget.

Statsråden står bak Ottesen

Forsvarsdepartementet har bekreftet til standplass.no i dag at det ikke er uenighet i den politiske ledelsen i departementet. Det betyr at Atle Ottesen har ryggdekning fra Regjeringen.

- Lenge leve DFS

- Lenge leve Det frivillige Skyttervesen, sier Senterpartiets parlamentariske leder Lars Peder Brekk og taler Arbeiderpartiets Atle Ottosen midt i mot. SP gir en uforbeholden støtte til DFS.

Venstre provosert av AP

- Vi ber regjeringen ta til fornuften, og snu og rette opp dette historieløse kuttet også i år, sier Venstres leder Trine Skei Grande, som er provosert av APs utspill mot DFS. 

Vaaje reagerer sterkt

Skytterpresident Olav K Vaaje reagerer sterkt på utspillet fra Arbeiderpartiets Atle Ottesen i dag. Vaaje tilbakeviser mange av påstandene som faktafeil og stiller seg uforstående til mye av innholdet.

AP i strupen på DFS

Forsvarsministerens politiske rådgiver Atle Ottesen går til frontalangrep mot DFS i en pressemelding og stiller spørsmål om organisasjonens berettigelse i dagens samfunn.

Hvor er nødutgangen?

DFS har igjen blitt offer for et byråkratisk og politisk spill om småpenger. For andre år på rad. Finner Arbeiderpartiet nødutgangen også i år? 

Opposisjonen støtter DFS

Onsdag kveld besluttet Høyre og gå inn for fortsatt 31,2 milioner kroner i tilskudd til DFS. Fra før kjenner vi til at også Venstre, Frp og trolig Krf gjør det samme.

Mer støtte fra nord

Ordførerne i Troms kaster seg også på i kampen for DFS. Som sine kolleger i Nordland reagerer de sterkt på varslet kutt i statsbudsjett. Trolig kommer flere regioner også på banen straks.

Mellembakken til topps

Marius Mellembakken fortsatte der han avsluttet DFS-sesongen. På toppen. Fra seier i NC-avslutningen til noe overraskende NM-gull i standardrifle. 

Dramstad med 300

Siw Anita Dramstad klinket til med 300 poeng med standardrifla da NM 15 meter ble dratt i gang i Hov i Land ved Gjøvik. Det kåres norgesmestre i både fririfle og standardrifle i helga.

Massiv ordførerstøtte

37 ordførere i Nordland uttrykker stor bekymring for varslet kutt i DFS, i et felles underskrevet brev sendt til Utenriks- og Forsvarskomiteen på Stortinget.

Pallen igjen for Bryhn

For andre år på rad klatret Ole Kristian Bryhn opp på pallen i World Cup-finalen på helmatch. I forsøket på å forsvare fjorårets seier ble det bronsemedalje denne gang.

6.plass for Stian

Stian Bogar lå som nummer 4 før finalen og hadde gode muligheter til å vinne World Cup-finalen i Bangkok. Men det endte med en svett 6.plass for Stian i den sterke varmen.

Norsk suksess i Thailand

Ole Magnus Bakken vant Thailand Open i dag, med Ole Kristian Bryhn på tredjeplass. Stevnet er oppvarming til torsdagens World Cup-avslutning i Bangkok.

- Halvor vil bli savnet

Det var Nordstrandskytteren Halvor Sva som mistet livet i den omtalte ulykken i Hedmark lørdag. Sva ble påkjørt på luftetur med hunden, men politiet står uten spor i saken.

Fire kandidater igjen

Fire kandidater står igjen i kampen om jobben som landslagstrener i NSF. Tre norske og en dansk trener har nå gjennomført intervju og avgjørelsen faller snart.

- Tøffere enn i fjor

- Det blir tøffere å få omgjort budsjettforslaget i år enn i fjor, sier informasjonssjef Terje Vestvik etter DFS-ledelsens høring i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget torsdag.

Regjeringen kutter igjen

Nok en gang kutter Regjeringen fem millioner kroner i bevilgningene til DFS i sitt forslag til statsbudsjett. Og nok en gang kan de vente seg tøff motstand.

Blir det kutt igjen?

DFS kjempet en innbitt kamp for å beholde bevilgningen over statsbudsjett i fjor, og lyktes til slutt. I dag klokken 1000 kommer forslag til statsbudsjett for neste år.

- Flott, men mye feil

- Jeg liker engasjementet til Holstad Lilleng, men han byr også på en del faktafeil, sier informasjonssjef i DFS, Terje Vestvik. Han slår fast at DFS absolutt ikke er i krise.

- DFS er i en krise.....

Christian Holstad Lilleng mener DFS er i en krise og at noe drastisk må gjøres for å hindre frafall i organisasjonen. Han foreslår blant annet å redusere skytterkontoret betydelig.

Fortsatt ledig plass

Blaker ønsker seg noen lag til i Ø-cup 15 meter og holder fortsatt døra åpen i noen timer til. Totalt er 52 lag påmeldt i de to cupkonkurransene i vinter.

Negative til eget NM Felt

Flertallet i feltutvalgets spørreundersøkelse er negative til eget NM Felt utenfor LS. Feltutvalgets rapport er nå sendt ut på høring til alle samlagene i DFS. 

Nok en gang Jondalen

Akkurat som på LS i Voss var skytterne fra Jondalen suverene og vant finalen i Ø-cup i Asker søndag. Kim Andre Lund med fantastiske 448 av 450 mulige poeng.

Kongepokalene tildelt i dag

Norges Skytterforbund har i dag tildelt Monica Lillehagen og Stian Bogar Kongepokalene for 2012. Selve utdelingene vil finne sted senere.

Hvem vinner Ø-cup?

Lørdag skytes den siste semifinalen i Østlandscup mellom Jondalen og Rygge. Fra før er Blaker, Høland/Bjørkelangen og Oslo Østre klar for søndagens finale. Hvem vinner i år?

Comeback for Lilleng?

Tidligere landslagstrener Christian Holstad Lilleng er en av søkerne til jobben som NSF-trener de neste fire årene. Anne Grethe Jeppesen er ikke blant søkerne.

Rælingen vant igjen

For andre år på rad vant Rælingen Østlandscupen for ungdom. I helgas finale var de best fra start til slutt og vant foran Sørskogbygda og Sigdal.

Alltid hurtigst i Rogaland

Tore Veie cruiset inn til gull i felhurtigskytinga i nordisk lørdag. Og det bare noen kilometer fra der han ble norsk mester i samme disiplin for åtte år siden.

Lund mot resten

For sjuende gang på de ni siste konkurransene i nordisk var det en norsk Lund som vant gull. Tor Harald Lund fulgte opp Kim Andre og vant felten i Gjesdal lørdag.

- Pils i badstua i kveld

Kim Andre Lund skal feire med en pils i badstua i kveld etter nordisk gull og 348 poeng. Kolleger og eksperter mener dette er det beste noen DFS-skytter har gjort før.

Eileen vant igjen

Eileen Torp ble nordisk ungdomsmester akkurat som i fjor, men denne gang fikk hun hard konkurranse av en annen østfolding. Martine Minge nummer to og Norge tok 5-dobbelt.

Tidenes prestasjon i DFS?

Kim Andre Lund knuste til med 348 poeng i nordisk mesterskap på bane i kveld og vant med vanvittige 15 poengs margin. Er dette tidenes største prestasjon i DFS-sammenheng?

Ottosen vant liggende

Roger Ottosen avgjorde på det aller siste skuddet og vant liggende skyting da nordisk mesterskap åpnet i Gjesdal i formiddag. Femdobbelt norsk i den første øvelsen.

Klart for Nordisk

Kan Tor Harald Lund vinne sin tredje seier på rad i baneskytinga i nordisk mesterskap? Fredag starter alvoret i Gjesdal og de norske skytterne er som alltid favoritter

Kanskje skogsløp i år?

I morgen fredag går fristen ut for å melde seg på årets NM i skogsløp sprint. Mesterskapet arrangeres 21.september i Fana. Kanskje du tar utfordringen?

Ole Arild Aa best i vest

Hyenskytteren Ole Arild Aa vant en spennende finale i klasse 5 av den årvisse Sparebanken Sogn og Fjordane-cupen i Florø, knepent foran Ole Bjarne Hovland.

Agdermester Arnfinn

Arnfinn Bakkevoll kronet en flott sesong med å vinne Agderstevnet i helga foran lagkameratene Mette Elisabeth Finnestad og Tor Harald Lund. Trippel Søgne.

Endelig 350 poeng

Endelig kom 350-poengeren. Etter 41 registrerte resultat på 349 i år av norske skyttere, var det Ole Kristian Bryhn som ble den første med den perfekte serien i 2012.

Vebjørn tar ett år fri

- Jeg må finne tilbake gleden med skyting, sier Vebjørn Berg, som har bestemt seg for å ta pause fra all skyting helt fram til Landsskytterstevnet på Oppdal neste år.

Kim Andre vant Norgescupen

Kim Andre Lund vant som forventet Norgescupen sammenlagt etter andreplass på det siste stevnet. Marius Mellembakken vant stevnet i Drangedal.

Bogar først i NC med 349

Stian Bogar ble den første i år til å skyte 349 poeng i Norgescupen. Det holdt til seier i Sannidal, mens Jan Kåre Moland vant i Lunde med 348 poeng.

NC lørdag: Kim leder klart

Kim Andre Lund leder Norgescupen klart før det siste stevnet i Drangedal søndag, men flere skyttere kan fortsatt vinne NC sammenlagt. Det blir en spennende siste dag.

NC fredag: Moland med 348

Jan Kåre Moland leder i Lunde med 348, Edvin Aamot i Sannidal med 346 og John Arne Stenberg i Drangedal med 246 poeng etter fredagens skyting i Norgescup.

12 av 12 gull til Norge

Norge tok også med seg de siste 4 gullene på den siste dagen av militært nordisk mesterskap. Ingrid Stubsjøen ble beste rifleskytter i nordisk med totalt fem gullmedaljer.

Hvem blir landslagstrener?

Vidar Lindstad-Fossmo og Øyvind Sirevaag seiler opp som to av favorittene til den ledige jobben som landslagstrener i NSF. Begge bekrefter nå at de høyst trolig søker jobben.

Norge rensker bordet

Ole Kristian Bryhn er suveren i det militære nordiske mesterskapet og står med fire av fire mulige gull. Christine Lind har hentet hjem tre gullmedaljer i kvinneklassen.

To gull for Ingrid og Ole

Ingrid Stubsjøen og Ole Kristian Bryhn vant to gull hver på åpningsdagen under miliært nordisk mesterskap på Elverum. Bryhn sågar over verdensrekorden i lagkonkurransen.

Tidenes beste ranking

Ole Kristian Bryhn sprenger skalaen og noterer det sterkeste resultat noensinne på Standplass Ranking. Men Skytterkongen kan ta over ledelsen til helga.

STANDPLASS RANKING 20.08.12

Vi presenterer årets tredje STANDPLASS RANKING over de beste baneskytterne i Norge, ranket etter Landsskytterstevnet 2012 på Voss.

STANDPLASS RANKING 11.08.12

Årets andre STANDPLASS RANKING over de beste baneskytterne i Norge, ranket etter Norgescupens 2.runde i Jondal, Norheimsund/Øystese og Odda.

Trøndelags beste - igjen

Først Midt-Norsk mester, og så i helga Trøndersk mester. For veteranen Arnfinn Tangstad har sesongen 2012 vært helt over all forventning.

Nye fjes i nordisk

Tobias Lillekvelland, Tor Gaute Jøingsli og Jan Kåre Moland er nye fjes på landslaget til nordisk mesterskap på hjemmebane i Gjesdal i september. Flere veteraner går ut av laget i år.

Årets uheldigste på LS

Roger Størseth og Siri Mortensen opplevde marerittet på LS da det virkelig gjaldt. Kongelag og prinsessetittel forsvant etter feilfylling av magasin og forkiling.

Fulgte farens gode råd

Hans Kristian Wear husket farens råd under skyting og ble Skytterkonge. Faren døde tidlig, men vil alltid være viktig for Hans Kristian. Derfor ble årets LS helt spesielt.

Et fantastisk LS

Et fantastisk LS er over. Alt var stort og nytt, og arrangøren på Voss gjennomførte Landsskytterstevnet med et stort smil gjennom hele uka. Vi oppsummerer LS 2012.

Øvre Målselv fikk LS 2016

Landskytterstevnet i 2016 skal avvikles i Øvre Målselv, ti år etter forrige gang. Det ble bestemt av et klart flertall på Skyttertinget på Voss lørdag formiddag.

LS Lørdag: ER og klasse 1

Eldre rekrutt og klasse 1 og 2 på 100 og 200 meter i dagens skyting på arenaen i Voss. Vi følger Landsskytterstevnet gjennom hele dagen med stadige oppdateringer.

LS Fredag: Følg LS her

Den første skikkelige dagen med skyting overalt på LS i Voss. Vi følger rekruttene på 100 meter og baneskytinga i militært NM på 200 meter. Følg oss gjennom dagen.

LS torsdag: Texas med Glidje

Trond Glidje er trolig klar for både stang- og felthurtigfinale etter torsdagens skyting på LS. Jo Ivar Løvseth og Vidar Kjølgård leder militært NM før baneskytinga.

NC torsdag: Lund og Lund

Tor Harald Lund og Kim Andre Lund leder hvert sitt Norgescupstevne, mens Halvor Eika og Roger Størseth deler ledelsen i det tredje. Både overraskelser og skuffelser sålangt i NC-uka.

NC mandag: Eika 348

Halvor Eika viser LS-form og leder Norgescupen i Jondal med 348 poeng. Jan Kåre Moland leder de to andre stevnene på 347 og 345 poeng.

Ole Kristian nummer 7

Ole Kristian Bryhn ble nummer sju i helmatch i sin OL-debut. Med 1169 poeng i kvalifiseringen hadde Bryhn skive sju i finalen, med to poeng opp til pallen.

Følg helmatchen LIVE

Heller ingen TV-bilder fra kvalifiseringen på helmatchen i OL. Vi følger Ole Kristian Bryhn og Are Hansen LIVE skudd for skudd her på standplass.no.

Perset med to og vant

Jan Kåre Moland perset med to poeng og vant Fløyterstevnet med 349 poeng. Tor Harald Lund vant felten for tredje gang og tok med seg en 30 år gammel vandrepokal.

Misset finale med 5ér

Malin Westerheim skjøt en 5ér på det andre ståskuddet og ble nummer 20 i kvalifiseringen på halvmatch lørdag med 579. Det var bare fire poeng opp til shoot-off til slutt for Malin.

- Norske prioriteres først

- Norske utøvere prioriteres først, sier NRKs sportssjef Rune Haug som et svar på kritikken mot at finalen på 50 meter liggende ble tatt av sendeplanen på NRK i dag.

- Sånn er skyting

- Sånn er skyting. Odd Arne hadde 9,9 på det nest siste skuddet og var nære, men hadde også en 10,0 i konkurransen. Det er små marginer sier landslagstrener Trond Kjøll.

Bare nesten for Brekne

Det ble for tøft på slutten og Odd Arne Brekne tapte finaleplassen på de to siste skuddene under kvalifiseringen på liggende. 13.plass ble det på Brekne til slutt.

Følg liggende LIVE

Ole Magnus Bakken og Odd Arne Brekne skyter for OL-gull fra klokken 10 fredag formiddag. Vi følger kvalififiseringen LIVE her på standplass.no.

Målselv i førersete

Skal vi tolke spørreundersøkelsen til avisen Nye Troms, er Målselv i førersete før valget av arrangørsted for Landsskytterstevnet i 2016.

Jokeren fra Lyngdal

Helt i det stille har han forberedt seg til sin olympiske øvelse i morgen. Odd Arne Brekne er jokeren i OL, og fredag kan han kline til med gull, tror ekspertene.

Dokken lurer i sivet

Ringreven Ola Tore Dokken er i ferd med å skyte seg i LS-form nok en gang. Etter seier i Jotunheimtreffen er det nå klart for Fløitarstevnet på hjemmebane.

Ole Magnus nummer 8

Ole Magnus Bakken ble nummer 8 i OL-finalen på 10 meter luftrifle. En svak finale ødela medaljesjansene for Bakken. Vi fulgte finalen live.

Ole Magnus til OL-finale

Ole Magnus Bakken skjøt seg til OL-finale med 597 poeng mandag formiddag. Fantastisk. Finalen sendes på NRK1 klokken 1300 mandag.

Bakken og Hansen i gang

Kvalifiseringen på 10 meter luftrifle er i gang i London. Ole Magnus Bakken skyter helt vanvittig. Vi følger gutta.

Bråthen i kjempeform

Knut Bråthen forsterker sitt kandidatur til kongetittelen på LS gjennom sin fantastiske skyting i Gudbrandsdalen denne helga. 2 x 349 og 1 x 348 på tre stevner.

35 sentrum igjen

For andre gang i år skjøt Odd Kolsrud 35 sentrumstiere på 100-meteren. Denne gang under helgas stevne i Trysil. V73-skytteren er ustoppelig.

25.plass i debuten

Det endte med 25.plass i OL-debuten for Malin Westerheim. 18-åringen skjøt 394 poeng og var tre poeng fra finaleplass på 10 meter luftrifle.

349 med 9,9 igjen

Kim Andre Lund skjøt nok en gang 349 med 9,9 under stevnet i Øvre Rendal. Lund har nå notert 349 hele fire ganger så langt i sesongen 2012.

To nye norske gull

Malin Westerheim vant gull og Siw Anita Dramstad sølv på 60 skudd liggende under junior-EM søndag. Og selvsagt gull også i lag sammen med Sina Busk.

- Deilig og uforglemmelig

- I treningsdagboka har jeg skrevet med store bokstaver: DEILIG, sier den doble europamesteren Siw Anita Dramstad. I dag skyter hun om nok ett gull i Italia.

Dobbelt europamester

Siw Anita Dramstad skjøt 7,3 på siste skuddet men vant sitt andre EM-gull på bare noen timer. Fra skive nummer 1 vant hun med minst mulig margin; 0,1 poeng.

Ni uttatt til nordisk

Tre juniorjenter og fjorårets dobbeltmester Tor Harald Lund er blant ni skyttere som nå har fått klarsignal for nordisk mesterskap i Gjesdal i september.

Bronse på gutta

De norske juniorgutta knep bronsemedaljen på 50 meter liggende under EM i Bologna fredag ettermiddag. Håkon Sørli er nummer 4 og klar for finale senere.

EM-gull til Norge

Det norske laget med Malin Westerheim, Sina Busk og Siw Anita Dramstad vant gull på halvmatchen under junior-EM fredag. Og Dramstad leder klart før den individuelle finalen.

Knallhelg for Birgit

Birgit Rønningen fant toppformen, vant felten og ble nummer tre på baneskytinga under Vestlandsstevnet i Kvinnherad i helga. Arild Røyseth ble mester på banen.

34 tiere og så en nier....

Både Katrine Lund og Trond Bergan åpnet med 250 poeng i Jondalen. Bergan fortsatte med ni tiere til, før nieren kom på det aller siste skuddet.

Mester på hjemmebane

Pål Øyvind Ørmen ble fylkesmester i Østfold på sin egen hjemmebane i Råde. Felthurtigmesteren fra Bodø vant med 100 poeng fra skive 1 i finalen.

Fire banerekorder!

Kim Andre Lund satte fire banerekorder og tapte bare 13 poeng på 5 stevner i Østerdalssmellen i helga. En av de sterkeste prestasjoner i DFS-historien, mener Ola Lunde.

Fossli for 20.gang

Tor-Erik Fossli var bestemann på banen i Storfjord og tok sin seniortittel nummer 20 på Nord-norsk mesterskap. Arnt Erik Aune ble årets nordnorske feltmester.

Vant 38 år gammel pokal

Med nydelige 349 poeng vant Hans Kristian Wear Sandarstevnet. Med 249 innledende vant han også en vandrepokal som har stått siden 1974 til odel og eie.

Hvem når 350 først?

Det bygger opp til en herlig kamp om å bli den første med 350 poeng i år. Totalt 28 resultat på 349 av 21 forskjellige skyttere er til nå registrert i 2012. Fantastisk.

Kongen kommer ikke

Fjorårets skytterkonge Knut Erik Svarstad kommer ikke til Voss for å forsvare tittelen. Les hvorfor den unge telemarkingen velger bort Landsskytterstevnet i år.

Alt om NNM fredag

Tor Erik Fossli skjøt bare 46 på stående og alt så ut til å bli ødelagt, men så fylte trippelkongen resten og leder NNM med 246 poeng.

Samlagsmesteren ute av EM

Regjerende samlagsmester i skogsløp i Hordaland, Ådne Svahn Dæhlin ble slått ut i forsøket på 800 meter under EM i friidrett i Finland onsdag ettermiddag.

NNM i gang!

Jørn Vedhugnes vant stangfinalen og Jøran Nordhuus ble felthurtigmester under Nord-norsk mesterskap i Storfjord torsdag kveld. Vedhugnes vant også militært NNM.

Bestemt på å bli best

Kjell Strand Hovland har kommet som en komet denne våren og skutt seg helt opp i Norgestoppen. I helga vant han Timestevnet på 345 poeng.

Fivelstad best på Sunnmør

Ivar Fivelstad var beste skytter under årets utgave av Sunnmørstreffen med en seier og to andreplasser denne helga.

Pokal til odel og eie

Knut Bråten vant Kristian M. Gylstads minnepokal til odel og eie etter sin tredje seier i Gylstads minnestevne i Trøgstad. Bråthen var den eneste på 347 poeng.

Veteran vant Tour de Orkla

Veteranen Jon Oren vant totalseieren i Tour de Orkla med førsteplasser i alle de fire stevnene.  Rennbyggen Otte Hårstad ble beste seniorskytter på hjemmebane.

To NM-gull til Eline

Eline Skovli Utne ble eneste seniorskytter med 2 individuelle gull under NM på Elverum, begge på halvmatch. Vebjørn Berg vant gromøvelsen 50 meter helmatch.

Ågotnes best i Sunnhordaland

Med beste plassiffer over fire stevner vant John Olav Ågotnes knepent foran Liv Sollesnes i årets utgave av Sunnhordalandstreffen. Sollesnes med 349 i Bremnes.

Tor Harald ble kanalmester

Med bitteliten margin ble Tor Harald Lund årets kanalmester foran Hans Kristian Wear. To sentrum skilte de to etter de tre stevnene i Kanaltreffen i Telemark.

Fire nye på 349

Fire nye resultater på 349 poeng denne helga. Roger Ottosen, Tobias Lillekvelland, Liv Sollesnes og Gunnar Halbjørhus, som vant Fylkesmesterskapet i Buskerud.

Bilder 50 dager før LS

Det er 50 dager til åpningsseremonien på Voss. Se bildene fra arenaen for Landsskytterstevnet 2012 slik den ser ut nå. Nå gjenstår bare finpussen......

- Jeg gjorde mitt beste

- Jeg gjorde mitt beste, mer kan jeg ikke gjøre. Nå får jeg heie på Odd Arne i OL, han fortjener virkelig plassen, sier Stian Bogar etter at OL-billetten glapp i går.

- Brekne skyter i OL

Landslagstrener Trond Kjøll bekrefter til standplass.no at Odd Arne Brekne nå blir innstilt til OL i London. Brekne vant over Stian Bogar med 0,1 poeng etter 140 skudd i uttaksstevnet.

Brekne til OL med 0,1 poeng

Siste nytt OL-uttak: Odd Arne Brekne skjøt seg til OL med 0,1 poengs margin til Stian Bogar etter 140 skudd over to dager. FOR EN DRAMATIKK!

Her er lagene i klasse 5

Standplass.no gir deg fullstendig oversikt over alle lagene i klasse 5 på onsdagen under LS på Voss. Hvem skyter sammen med hvem i hvilket lag?

2029 vil bli konge eller dronning

2029 skyttere kjemper om å bli konge eller dronning på Landsskytterstevnet i år. Her er oversikt over antall skyttere påmeldt i de ulike klassene på Voss.

Vaffelseier på 1,8 poeng

Et uvanlig veddemål i oppropsteltet skremte standplassleder på samlagsskytingen på Viken I. Vaffel til dårligste prøveskudd ga verdier som fikk rødlysene til å blinke.

Spenning til slutt

Tidligere prinser, prinsesser, konger og en dronning jakter nye titler på Landsskytterstevnet i Voss. Her er våre vurderinger av lagene i klasse 5 på onsdag under LS.

Og i morgen kommer.....

....svaret på hvem som skyter når på Landsskytterstevnet på Voss. DFS offentliggjør trekningen onsdag formiddag og standplass.no gir deg alt du trenger å vite.

4974 påmeldte til LS

- Det er et høyt antall påmeldte på LS til å være såpass langt vest i landet, sier informasjonssjefen i DFS. 4974 skyttere er påmeldt årets Landsskytterstevne på Voss.

Har det skjedd før?

Numedals 396 poeng er ikke norsk rekord, men kanskje er Østfolds seier med rent damelag på Viken II historisk? Her trenger vi hjelp til å finne svaret......

Flatla mestret presset

Mens veteranen Ola Tore Dokken sviktet fra skive 1, så skjøt Øyvind Solbrekken Flatla 98 poeng fra skive 2 i finalen og ble Oplandsmester med 345 poeng.

Er det norsk rekord?

Numedal skjøt vanvittige 396 poeng og vant samlagsskytinga under Landsdelskretsstevnet Viken 1 i Flesberg søndag. Er det norsk rekord?

Trønder vant på Møre

Namdalingen Sigurd Sollie var ikke snauere enn at han vant sitt første landsdelskretsstevne i Mørekretsen etter flyttingen til Bud. Med 348 poeng var han i en egen klasse.

Fire x 349 i helga

Vi noterer fire skyttere på 349 poeng i helga. Arnfinn Bakkevoll, Halvor Eika og  Hans Kristian Wear for første gang i år og Trond Bergan for andre gang på ei uke.

Tobias smatt til topps

Vebjørn Berg ledet med to poeng og var soleklar favoritt før finalen i Viken II, men Tobias Lillekvelland skjøt 100 poeng og smatt overraskende rett til topps for første gang.

349 og seier i Viken I

Hans Kristian Wear imponerte voldsomt i Viken 1, med ny banerekord i Flesberg og seier på 349 poeng. Katrine Lund ble årets prinsesse i Viken 1.

- Mer avslappet enn før

- Jeg føler meg mer avslappet under skyting enn før og det gir brukbare resultater, sier Roger Størseth, som kunne feire dobbelt. Først 40-årsdag og så seier på Bynesstevnet.

Bergan bedre og bedre

- Det blir noen hundre timer på verandaen med tørrtrening, sier veteranen Trond Bergan. I helga skjøt han 349 og ble Numedalsmester. Trolig er han bedre enn noen gang.

Unge Håkon og rutinerte Robert

Håkon Sætre klinket til med seier på baneskytinga i Fjordanekretsen i sitt aller første år som senior. Rutinerte Robert Sandvik ble feltmester under helgas stevne i Nordfjord.

Brekne best på Sørlandet

Odd Arne Brekne vant Landsdelskretsstevnet på Sørlandet med 346 poeng i Imenes. Lyngdalingen kjemper om OL-plass, men holder DFS-formen intakt.

- En makeløs prestasjon

- Det er jo helt makeløst, rett og slett en utrolig prestasjon, sier Per Jorsett, Idrettshistorikeren er ikke snau i sin beskrivelse av Liv Sollesnes eviglange rekke av titler i DFS.

Prinsesse for 25.gang

Liv Sollesnes var helt suveren og ble dronning i Hordakretsens landsdelskretsstevne i Odda. Sollesnes ble samtidig beste kvinne for 25.gang i Hordakretsen. Vanvittig.

Vant kjeden på 299 poeng!

Nils Thomas Valand tok ledelsen i kampen om Margrethekjeden med 149 poeng på Løvenskioldbanen, og svarte opp med 150 poeng på Årvoll. Dermed seier med knallsterke 299 poeng.

Fortsatt best i Norge

Ole Kristian Bryhn er fortsatt ranket som Norges beste baneskytter på STANDPLASS RANKING. Med andreplass på Nordre Land i helga økte han sin ledelse på rankingen.

STANDPLASS RANKING 06.06.12

Her er årets første STANDPLASS RANKING over de beste baneskytterne i Norge, ranket etter Norgescupens 1.runde i Gjøvik, Etnedal og på Nordre Land.

Margrethekjeden ligger klar

Det er klart for skyting om Margrethekjeden fra torsdag av på Løvenskiold og Årvoll i Oslo. Hvem er den beste i landet på 15-skudden?

- Like artig hver gang

- Det skjer ikke så ofte, men det er like artig hver gang, sier Lars Bugge etter seier i Rakkestadstevnet i helga. Bugge har skutt nesten 50 stevner allerede i år og nå kom endelig seieren.

Oppsummering Norgescup

Hans Kristian Wear leder Norgescupen etter de tre stevnene i 1.runde. Vi oppsummerer helgas runde med et lite dykk ned i statistikken fra Nordre Land, Etnedal og Gjøvik.

Kim Andre med 349 poeng

Kim Andre Lund skjøt 349 poeng for første gang i år i helgas stevne i Øystre Slidre. Jondalingen nøyde seg ikke med Norgescupstevnene og fikk med seg en seier i Valdres også.

NC: Bergan vant i Etnedal

Trond Bergan har vunnet Norgescupens runde i Etnedal med 347 poeng og 20 sentrum. Dobbelseier til Jondalen med Katrine Lund på andreplass.

NC: Wear vant på Nordre Land

Hans Kristian Wear vant på Nordre Land etter 348 poeng søndag formiddag. Vinneren av NC sammenlagt i 2011 ett poeng bedre enn fjorårsvinner Ole Kristian Bryhn. 

NC: John Borge med sjokkseier

Fjorårets vestlandsmester John Borge sjokkerte alle med seier i Norgescupen på Gjøvik. 100 i finalen og 100 i omskyting ga Borge hans første seier i Norgescup

Norgescupen 1982-2015

Ola Tore Dokken har fem seire og fire andreplasser i Norgescupen sammenlagt og er den mestvinnende siden starten i 1982.

Sjokkerte seg selv

Etter 2 x 238 på Gjøvik og Nordre Land, sjokkerte 3.klassingen Inger Marie Håkenåsen seg selv med 246 og 344 til slutt i Etnedalen. Strålende av 18-åringen fra Lillehammer.

NC: Stigen rett bak Bryhn

Marianne Stigen var bare to sentrum fra å stjele ledelsen fra fjorårets Norgescupvinner Ole Kristian Bryhn i Nordre Land. Begge med 347 poeng i dag. Bergan og Kjella leder fortsatt de to andre steder.

NC: Fossli rett i tet

Tor-Erik Fossli har tatt ledelsen i Nordre Land med 346 og 22 sentrum. Trond Bergan og Iver Anders Kjella leder fortsatt i Etnedal og på Gjøvik etter fredagens NC-skyting.

Are og 2 x Ole til OL

NSF har innstilt Ole Magnus Bakken, Ole Kristian Bryhn og Are Hansen til OL i London. Men fortsatt er det en ledig plass.

NC: Bergan med 347

Trond Bergan leder torsdag ettermiddag i Etnedal med 347 poeng, og Øyvind Solbrekken Flatla leder i Nordre Land med 346. Ivar Anders Kjella leder i Gjøvik med 247 poeng.

- Gleder meg til varmegrader

- Jeg gleder meg mest til å skyte i varmegrader, sier Nord-Norges beste skytter Tor-Erik Fossli. I fjor åpnet han med pallplass i den første Norgescuprunden.

Sannvoll med 347

Skytterkongen fra ti år tilbake vant Haukåsstevnet på sin gamle hjemmebane i pinsa. Kristoffer Sannvoll skjøt 347 poeng og var suveren i Åsnes.

Alt klart for Norgescup

Påmeldingen til Norgescupens 1.runde er i ferd med å bikke over 900 skyttere fra hele landet. Alt er nå klart i Gjøvik, Etnedalen og på Nordre Land for et storinnrykk av skyttere.

Tok hver sin seier

Samboerparet Tor Harald Lund og Mette Elisabeth Finnestad fra Søgne delte likt og tok hver sin seier i Grindølstevnet og Norheimstevnet i pinsen.

Dobbel for Lars Emil

Feltseier i Festningsstevnet tidlig i mai ble fulgt opp med dobbeltseier på bane i Selbu og Tydal 2.pinsedag av Lars Emil Haugen. Unggutten fra Meråker er i vårform.

Nilsen og Brustad

Tynsetingen Roger Nilsen (bildet) var bestemann under Pinsestevnet til Øvre Rendal. I Eidskog vant Kjell Ivar Brustad Pinsestevnet på hjemmebane.

Runhovde best i Østfold

Med seier i Spydeberg og tredjeplass i Askim var Jan Andre Runhovde fra nabolaget Rygge beste skytter 2.pinsedag. Knut Bråthen vant stevnet i Askim.

Bråthen i vinden

I ganske vanskelige vindforhold tok Knut Bråthen en ny stevneseier, denne gang på Ringerike. Bråthen vant dermed Olav Todahls minnepokal til odel og eie.

Rudseter vant i Nittedal

Steinar Rudseter fra Blaker vant Nittedalsstevnet i år med 346 poeng, foran Thor Magnor Brath. Nesten 400 deltakere på det tradisjonsrike stevnet.

Best. Men ikke på pallen

Best i eliminering. Nest best i kvalifisering etter knallgod skyting. Men ett dårlig skudd i finalen ødela alt for Ole Magnus Bakken i World Cup i helmatch i München.

Veie spisser formen

Tore Veie noterte to nye stevneseire sist helg og spisser nå formen mot Norgescupen neste helg. I fjor vant han i NC-åpningen i Asker med 349 poeng.

Ingen norske til finale

Stian Bogar tapte to poeng på siste ti skudd og misset finalen på 50 meter liggende i World Cup i München. Ole Magnus Bakken best av de norske med 11.plass.

Sterkt av Brekne igjen

Odd Arne Brekne hadde 100 poeng på fem av seriene sine og vant sin gruppe i eliminasjonen til World Cup 50 meter liggende i morgen. Også Bakken og Bogar er klar for konkurransen.

1 år med standplass.no

Standplass.no feirer 1 år i dag. 365 dager og 400 nyhetsartikler om norsk og internasjonal skyting. Og mye moro. Jubileet feiret med besøk hos skyteleksikonet Per Jorsett.

Måtte snu for finale

Eivind Ihle var på vei ut av standplass og ble hentet tilbake for finaleomgang, som var helt nytt for unggutten fra Nes. Eivind er en av mange nye ungdommer i DFS.

Brodahl, Hovland og Johansen

Knut Jørgen Brodahl, Kjell Strand Hovland og Einar Johansen vant hvert sitt stevne på Sør-Vestlandet. Alle tre med vinnerresultat 347 poeng i trippelstevnet i Rogaland.

Katrine best i landet

Med 1733 poeng på fem stevner vant 17-åringen Katrine Lund Lerum Cup i år. Med 349 poeng og 24 sentrum er hun nå best i Norge. Bedre enn storebror også....

1750 poeng og 160 sentrum

Alt han tar i blir til 350 poeng. Under Lerum Cup skjøt Odd Kolsrud 1750 med 160 sentrum på de fem stevnene. Norge har aldri sett maken til veteranskytter noen gang.

Ingen OL-klare

- Ingen skyttere har sålangt fått klarsignal til OL. Vi avventer World Cup i München denne uka, og vil tidligst gi utøverne beskjed i etterkant av det, sier landslagstrener Trond Kjøll.

Toppskyting i Lerum Cup

Både Knut Bråthen og Arild Røyseth med 349 poeng i Sogndal. Og for aller første gang i karrieren 349 også for Katrine Lund på banen i Fortun - med 9.9! Lund vinner trolig Lerum Cup sammenlagt.

En ekte PR-paraply

DFS-paraplyen dukker stadig opp i norsk media når det er regn i vente. I dag over hele forsiden på dagbladet.no for å varsle om regnet som kommer. All PR er god PR......

70 dager til OL

I dag er det 70 dager til åpningsseremonien for OL i London. Alle rifleøvelsene avsluttes før Landsskytterstevnet på Voss åpner. Får Voss besøk av en olympisk mester?

Lerum Cup i gang

De første skytterne fra arrangørlagene har allerede fullført fem stevner i Lerum Cup. Konkurransene i Sogn i helga er et av vårens aller største høydepunkt.

Tre gullkandidater i OL

Det kan ikke lenger finnes tvil om at Ole Kristian Bryhn, Ole Magnus Bakken og Are Hansen skal til OL. 17.mai ble Bryhn nummer 6, Hansen 13 og Bakken 14 i dramatisk helmatch i Milano.

350 poeng i DFS

Standplass.no har utarbeidet oversikt over alle skyttere med 350 poeng i de store konkurransene i Det frivillige Skyttervesen. Kim-Andre Aannestad Lund har skutt 350 ni ganger.

Bryhn best i Milano

Med jevn god skyting i sterk vind vant Ole Kristian Bryhn sin elimineringsgruppe i helmatch under World Cup i Milano. Are Hansen og Ole Magnus Bakken også klar for kvalik.

Bare nesten i WC

Are Hansen tapte finaleplass i shoot-off, mens Malin Westerheim endte poenget bak mulig plass i finalen da World Cup ble innledet i Milano onsdag.

343 med Krag fra 1897

Tor Harald Lund stjeler overskriften med sin 115 år gamle Krag, men det var samboer Mette Finnestad som vant jubileumsstevnet i Mandal med 348 poeng.

Ikke helt vår ennå....

Mens det spirer og gror på skytebaner i sør, er det ikke helt blitt vår ennå lenger nord. I et langstrakt land er det store forskjeller i vær og muligheter for skyting.

Trives i Nord-Østerdal

I fjor skjøt han 350 poeng på Lonås og i år vant han trippelstevnet til Lonås, Alvdal og Tynset sammenlagt. Ingen tvil om at Tor Gaute Jøingsli trives i Nord-Østerdalen.

John, John, Ole og Magne

John Borge, Ole Arild Aa og Magne Lysen vant hvert sitt stevne på Vestlandet i helga, mens John Olav Ågotnes kopierte forrige helg og stakk avgårde med to stevneseire.

Dobbel for Bergan

Trond Bergan er i gang for fullt og vant både i Asker og Sande, mens Katrine Lund fortsetter med enestående skyting og vant Røykenstevnet med ny banerekord.

349 i Urskog for Bråthen

Akkurat som i 2011 vant Knut Bråthen vårstevnene både i Fet og Urskog i helga. I Urskogstevnet smelte Kongsbergskytteren inn 349 poeng og vant suverent.

Årets råeste omgang?

Med 249 poeng som utgangspunkt leverte Monica Brevig Berg kanskje årets hittil råeste omgang med 100 poeng og fire ganger 10,9 inn til ny personlig rekord på 349 poeng.

- Habilitet grundig vurdert

- Henning Ivarruds habilitet ble grundig vurdert, skriver Skytterstyrets president Olav K. Vaaje i et tilsvar til Svein-Erik Rognli og Øvre Målselv skytterlag. Styret fant Ivarrud habil i saken om LS 2016.

Åse Moa hedres med medalje

Et enstemmig styre i DFS har vedtatt å hedre den femdobbelte prinsessen Åse Moa med egen medalje, som hvert år skal tildeles de tre beste lagene i lagkonkurransen på LS.

- Ei ripe i lakken

- Vår tillit til Skytterstyrets dømmekraft har fått seg ”ei ripe i lakken”, skriver Svein-Erik Rognli i Øvre Målselv i et åpent brev til styret i DFS. Les hans utfyllende kommentar om vrakingen av Målselv i 2016.

Eileen og Katrine igjen

Eileen Torp vant Frigjøringsstevnet til Moss og Våler, mens Katrine Lund vant Frigjøringsstevnet til Frogn og Drøbak. De to ungjentene imponerer veldig denne våren.

Dobbelt for Johansen

Einar Johansen vant både Egersundstevnet og Kleppstevnet i år. Sterkt av Time-skytteren i konkurranse med de beste skytterne på sørvestlandet.

1 og 2 for Jøingsli

Det ble første- og andreplass for Tor Gaute Jøingsli i de to stevnene i Gudbrandsdal i helga. Roger Ottosen best i det andre stevnet.

- Vi har ikke gitt opp

- Vi har ikke gitt opp kampen om LS i 2016, sier leder i Øvre Målselv Skytterlag, Svein-Erik Rognli. Han stiller seg undrende til Skytterstyrets behandling av saken.

To personlige rekorder

Først vant Katrine Lund i Sigdal og ble nummer to med 347 poeng og ny personlig rekord i Krødsherad. Så ble det ny personlig rekord og seier i Gjerpenstevnet med 348 poeng.

24 lag i ungdommens Ø-Cup

Trekningen for 1.runde av ungdommens Østlandscup er klar. Tittelforsvarer Rælingen møter Skarpskytten, og det blir en tøff duell mellom Oslo Østre og Sørskogbygda.

Røyseth best i Jondal

Med 346 poeng vant Arild Røyseth 1.mai-stevnet i Jondal foran overraskelsen Øyvind Lønning og John Olav Ågotnes. Junioren Elise Stien er i kjempeform og skjøt 350 med 31 sentrum denne gang.

Ottosen også med 349

Roger Ottosen er nå også inne på lista med skyttere på 349 poeng etter seier i Stange og Romedal. Iver Anders Kjella og Dag Lien vant de to stevnene på Løiten.

Elise tuktet seniorene

Junioren Elise Stien tuktet seniorene på 200 meter i Ole Elvebakks minnestevne, der alle klasser kunne delta med klassevise stillinger. Stien tok i tillegg med seg seieren på den ordinære skytingen på 100 meter.

Knallhelg for Simon

Simon Kolstad Claussen vant med 347 poeng i Skogbygden og satte ny personlig rekord med 349 poeng og 18 sentrum i Nord-Odal. Dobbelt gevinst for unggutten som kom rett fra USA til helgas stevner.

Millimetre fra 350

Både Tor Harald Lund og Pål Øyvind Ørmen var millimetre fra å endelig bryte drømmegrensen på 350 poeng. Med 9,9 og 9,7 endte de begge på 349 poeng i Skjebergsmellen.

35 skudd i sentrum

Etter 350 med over 30 sentrum i nær sagt alle stevner som ny V73-skytter i vår, klinket Odd Kolsrud inn 35 sentrumstiere under stevnet i Slagen i Vestfold. Begnadalens egen skytterkonge er vanvittig god.

Flaatnes med 349 poeng

Med nye banerekord og 349 poeng vant Ragnar Flaatnes suverent i Jørgens Kittelsens Minnestevne i Froland. Inge Hvitås og Einar Johansen vant også på Sørlandet i helga.

Påmeldingskrøll for Lerum Cup

Lerum Cup er en av de store begivenhetene på våren. I år sliter arrangøren litt med den nye påmeldingssiden og ber alle skyttere om å ta kontakt direkte på mail.

Pallen røk på siste skudd

Ole Kristian Bryhn skjøt en åtter på det siste finaleskuddet og røk ut av pallen på helmatchen under World Cup/prøve-OL i London lørdag.  Bryhn ble nummer fem og Ole Magnus Bakken nummer sju til slutt.

Ingen finale for Westerheim

Det ble til slutt en 23.plass for Malin Westerheim i halvmatchen under World Cup/Prøve-OL i London torsdag. Hun skjøt 573 poeng og var seks poeng fra en finaleplass.

4.plass i WC for Bogar

Stian Bogar tok en glimrende 4.plass på 50 meter liggende i prøve-OL i London i ettermiddag. Med det er han plutselig i førersete for en plass på OL-laget i øvelsen.

Peter Sørli med 349

Greipstadskytteren Peter Sørli vant Notoddenstevnet i helga med knallsterke 349 poeng. Og i V65 noterer vi en sjelden kvinnelig seier på 350 poeng.

Bilder og resultater

Ved inngangen til banesesongen ber vi om hjelp fra dere skyttere og arrangører. Tips oss om alt av resultater, hendelser og ikke minst send oss bilder for bruk på vår nettside.

Våryre skyttere i gang

Denne helga skytes banesesongen i gang for alvor i Telemark med stevner i Bø, Notodden og Sauherad. Sist helg vant Geir Atle Metveit og Halvor Thrane Svendsen hvert sitt åpningsstevne.

Først med to på rad?

Leif Gravem går fra seier til seier på feltskytinga. Samlagsmester i mars og nå landsdelskretsmester på Møre. Kan han bli den første som forsvarer NM-tittelen i felt?

Prøve-OL er i gang

Malin Westerheim klinket til med 5.plass på 10 meter luft da World Cup og prøve-OL åpnet i London torsdag. En kjempeprestasjon av Malin, som nå melder seg på for fullt i kampen om OL-billett.

Lista er lagt på banen

Banesesongen er i gang og lista ble lagt under stevnene i Sogn. Banerekord på 200 meter og prikkskyting på 100 meter er stikkord. Og Terje Svarteberg ble helgas mann med dobbelseier i Aurland.

Favorittseier i Hordastevnet

Som man kunne forvente ble det nok en seier for John Olav Ågotnes i Hordastevnet i felt, på tross av at Sartorskytteren kun lå som nummer 14 etter innledende skyting. I finalen var han derimot suveren.

Superveteran til topps

Superveteran Åsmund Skårild gikk overraskende til topps på Trønderkretsens feltstevne i helga, 40 år etter at han vant feltmedaljen under Landsskytterstevnet i Ulven.

Det du ikke trenger vite II

Bli født på begynnelsen av året, men helst ikke februar. Og for all del ikke den 15. eller 26. i noen som helst måned. Vi gir deg gode råd for å føde en konge eller dronning på LS.

Undseth best av 224

Som den eneste med 42 treff, vant Morten Undseth det tradisjonsrike Kroksjøstevnet. Det var ungdommen som imponerte mest blant 224 skyttere på Finnskogen skjærtorsdag.

Nitteberg best på Kjemsjøen

Rutinerte Øyvind Nitteberg fra Høland/Bjørkelangen var bestemann på Kjemsjøen palmesøndag. Junioren Einar Westum imponerte nok en gang i kampen mot seniorene.

Myrkonge og seier i Mykland

En kjapp sørlandstur ga både seier i Myklandstevnet og Myrkongetittel for felteksperten John Olav Ågotnes fra Sartor. Hele 265 skyttere med i det tradisjonsrike Myrkongestevnet lar seg høre.

Risvik, Sverkmo og Dragseth

Tor Bertil Risvik vant Påskefelten i Namdalen, Willy Sverkmo Olavsmanøveren i Verdal og Rolf Kåre Dragseth Tydalsfelten. Se resultater fra tre trønderske stevner i påska.

Kongepokal til børsemakeren

Børsemakeren Herman Erdal vant sin tredje kongepokal under NM Skifelt i Mo i Rana i helga, men ble tøft presset av sønnen Ole Martin, som var den raskeste i sporet.

Are Hansen i OL-form

Are Hansen viste at formen foran OL i London er intakt og vant 10 m luftrifle under ISAS i Dortmund søndag ettermiddag. Hansen ledet med to poeng før finalen og vant suverent.

Christina vant også!

Suksessen for de norske skytterne i Dortmund fortsetter. Christina Langeland Teigen vant juniorklassen for kvinner på 10 meter luftrifle fredag ettermiddag. Det var andre norske juniorseier på to dager.

Verdens beste landslag

Ole Magnus Bakken prikket inn 1184 poeng på innledende og forsvarte ledelsen i finalen på helmatchen under ISAS i Dortmund fredag. Seier til Bakken og 4.plass til Ole Kristian Bryhn. Norge har verdens beste landslag på helmatch.

Johanne vant i Tyskland

Johanne Hagen fra skyttergymnaset i Meråker vant 50 meter liggende i juniorklassen under det store internasjonale skytterstevnet ISAS i Dortmund torsdag. Mange av verdens beste skyttere deltar i stevnet.

Roger Ottosen vant ØM igjen

Roger Ottosen vant Østlandsmesterskapet i feltskyting for andre gang på tre år. Under lørdagens skyting på Eggemoen ved Hønefoss vant han med en innertreff foran Per Erik Oldertrøen.

Oddsbombe 2 i Nittedal

Heller ikke i Viken 2 ble det en 5.klassing som vant. John Arne Stenberg skjøt 39 treff til seier i Landsdelskretsstevnet i felt i Nittedal. Nesten 350 skyttere deltok på Viken 2.

Oddsbombe i Hallingdal

Med 31 treff sjokkerte Paul Arne Overvoll alle med seier i Landsdelskretsstevnet til Viken 1 i Hallingdal. Under tøffe forhold vant han foran Ole Christian Gruer og Knut Sigurd Totland. En overraskende pall.

Lundon for 1.gang

Ungdomskonsulenten i DFS stakk overraskende av med seieren under Landsdelskretsstevnet i felt i Oppland i helga. Nils Erik Lundon var suveren og vant med to treffs margin til svoger Ola Tore Dokken.

1400 svar om feltskyting!

Feltutvalget har mottatt over 1400 svar på undersøkelsen om feltskyting. Et makeløst tall. Fristen går ut ved midnatt 27.februar for å svare på undersøkelsen.

NRK fram til 2014

- Vi er stolte over å kunne vise Landsskytterstevnet på NRK i nye tre år, sier sjef i NRK TV-sporten Rune Haug. DFS og NRK har inngått ny avtale om dekning av LS til og med Sandnes i 2014.

Eget NM på våren

John Olav Ågotnes mener et eget NM i feltskyting på våren er det beste for å skape størst mulig oppmerksomhet rundt feltskyting og opprettholde og øke interessen for øvelsen.

Finale med 42 skudd på LS

Christian Holstad Lilleng har kastet seg inn i feltdiskusjonen og foreslår full finale med 42 skudd ute i skogen på avslutningsdagen av LS for å kåre en Norgesmester. Kan dette være framtida?

Are Hansen i finale

Are Hansen ble nummer 8 i ettermiddagens finale på 10 meter luftrifle i EM. Hansen havnet på delt sjuendeplass i kvalifiseringen og gikk til finale via shoot-off. Det  norske laget ble nummer 4.

6.plass for Marte i EM

Marte Torvik kjempet om bronse helt til siste skudd, men endte på 6.plass i finalen på 10 meter luftrifle i EM i Finland. Vi gratulerer med flott innsats og kvoteplass til OL. Fantastisk.

Sikret OL-plass

Marte Torvik skjøt glimrende og endte på 6.plass med 397 poeng i kvalifiseringen på 10 meter under EM luft i Finland. Etter omskyting med fire andre skyttere sikret hun seg finaleplass og KVOTEPLASS TIL OL.

Ingen finale junior

Heller ikke noen av juniorgutta klarte å kvalifisere seg til finalen under EM Luft i Finland. Bestemann ble Jan Tore Aarskog på 28.plass. Det norske laget endte på 12.plass.

Malin nummer 10

Malin Westerheim fra Krapfoss endte til slutt på 10.plass i EM 10 meter luft for juniorer i Finland i ettermiddag. Etter delt 8.plass i kvalifiseringen gikk hun til shoot-off om siste finalebillett.

Gauldalingene ser mot LS

Generalsekretær Jarle Tvinnereim og skytetrener Anne Grethe Jeppesen var blant foredragsholderne da skytterne i Gauldal samlet seg på Gammelstødalen lørdag. Gauldalingene forbereder seg godt på LS.

Klart for EM

De første deltagerne er allerede på plass i Finland foran EM Luft, som starter onsdag. Norge har medaljekandidater i alle rifleøvelsene, og vi gir deg alt du trenger å vite før EM.

- Må sette seil i medvind

- Det er viktig å sette seil i medvind. Derfor er satsing på innendørs skyting vinterstid viktig for DFS, mener Vebjørn Berg. Initiativtakeren til Østlandscup på 15 meter opplever mye positiv feedback.

Dobbel Østre i Ø-cup

Oslo Østre stakk avgårde med seieren i begge finaler i den aller første Østlandscup 15 meter innendørs i Alfhallen lørdag. Imponerende av skytterlaget fra Årvoll, som trolig er Norges beste akkurat nå.

Vant foran kona

Otte Hårstad vant knepent foran kona Mona og kan kalle seg samlagsmester innendørs i Gauldal 2012. Ottes 244 poeng på Oppdal var ett bedre enn Mona Isene.

Røyseth samlagsmester igjen

Med hundre poeng på 10-skudden hentet Arild Røyseth hjem en ny samlagsmesterskapstittel i Hordaland. Veteranen vant med 247 poeng under stevnet i Bergen.

2 x Tor-Erik i Nord

Mens Tor-Erik Fossli vant det store Solstevnet i Målselv, slo navnebror Tor-Erik Iversen (bildet) til med 250 poeng i tilleggsstevnet. Høyt nivå under en av de store mønstringene vinterstid i Nord-Norge.

Oslo Østre vant superduellen

Oslo Østre satte lagsrekord da de danket ut Jondalen i semifinalen av Østlandscupen 15 meter innendørs. Det ble en høydramatisk semifinale der Østre fikk revansje fra semifinalen i høst.

Gi dine svar til feltutvalget

Det nye Feltutvalget har gjort klar en spørreundersøkelse og leder Ann Kristin Aarskog Vikhagen utfordrer absolutt alle i DFS-organisasjonen til å gi sine svar. Hva tenker du om feltskyting i framtida?

Skuddredd skiløper i 250

Hun er skuddredd og mener skitrening har gjort henne til en bedre skytter. Siw Anita Dramstad har imponert mest av alle innendørs i vinter, med 250 poeng to ganger i stevne.

Frøshaug best i Hedmark

Løiten sikret seg dobbeltseier i helgas fylkesstevne i Hedmark. Sverre Frøshaug vant foran Ole Martin Døsen, mens Monica Brevig Berg ble beste kvinne.

Tor Harald Lund tok ny tittel

Veteranen Tor Harald Lund plukket med seg en ny tittel under Landsdelskretsstevnet på Sørlandet. I en tett batalje var Lund til slutt den eneste med 247 poeng.

Lund og Wear delte seier

Med 246 poeng og seks sentrum hver, delte Kim Andre Lund og Hans Kristian Wear seieren i landsdelskretsstevnet i Viken 1 denne helga. Også tredjeplassen måtte deles på lik poengsum.

Kari Sofie er tilbake

Prinsessen fra Lesja er tilbake på toppen igjen. Kari Sofie Fiskum var suveren i Landsdelskretsstevnet i Trønderkretsen denne helga og vant med to poeng foran forhåndsfavoritten.

Veien videre for DFS

- Det er nødvendig å raskt starte samtaler med regjeringspartiene og Forsvarsdepartementet for å finne ut hvordan vi skal tilpasse oss, sier president i DFS, Olav K. Vaaje. Veien framover er staket ut.

Slik vinner du LS

Drøye 200 dager før LS forteller vi deg hvordan du vinner LS. Vi har utfordret en stor håndfull konger og en dronning. Her er de gode tipsene foran Landsskytterstevnet på Voss.

Idland, Moland og Lund

Katrine Idland, Jan Kåre Moland og Tor Harald Lund hentet hjem hver sin karusellseier på Sørlandet i helga. Best var Lund, med 249 for andre gang i år.

Valand, Muri og Sogn Øiom

Nils Thomas Valand, Bjarne Muri og Anne Ingeborg Sogn Øiom vant hvert sitt stevne på Gjøvik, Vestre Toten og Søndre Land. Odd Kolsrud med 250 på alle tre stevner i V73.

Hovland hentet inn damene

Kjell Strand Hovland skjøt seg helt til topps i samlagsmesterskapet på 15 meter i Rogaland, da damene sviktet på de siste ti skuddene.

Wear vant i Vestfold

244 poeng holdt til seier i Samlagsstevnet på 15 meter i Vestfold i år. Hans Kristian Wear ble samlagsmester under stevnet i Sem.

- Skriv om ungdommen

- Skriv om ungdommen, ikke gamle menn som meg, sier Edvin Aamot. Skytterkongen fra 1997 har tatt rev i seilene og imponerer stort innendørs, men ønsker ikke fokus på egne resultater.

Semifinaler Østlandscupen

Blaker og Oslo Østre er i A-semifinalene for begge cupene i 15-metersutgaven av Østlandscupen denne vinteren. Vi har oppsettet for alle de fire semifinalene i cupen.

En liten nyttårssveip

Vi sveiper over landet og plukker fram noen resultater fra de mange nyttårsstevnene innendørs sist helg. Stor deltakelse og mange gode prestasjoner fra både unge og gamle.

Hva er framtidas feltstevne?

- Jeg har vært på så mange langdryge feltstevner opp gjennom årene at det er uaktuelt å utsette familien min for dette nå. Kan vi klare å gjøre dette mer familievennlig og sosialt? Det spør John Morten Mortensen i sin siste blogg.

Riflelaget til EM klart

Gallavinner Ole Kristian Bryhn, Ole Magnus Bakken og Are Hansen utgjør det norske herrelaget i seniorklassen under EM i Finland i februar. Det er klart etter dagens uttak av NSF.

Rudseter vant Trøgstadstevnet

Steinar Rudseter ble årets vinner av det tradisjonsrike feltstevnet i Trøgstad. 250 deltakere i årets stevne viser bedre deltakelse enn på mange år.

Ole Arild Aa vant i Florø

Ole Arild Aa fra Hyen vant på sterke 247 poeng under Nyttårstreffen i Florø i helga. Førsteårs junior Rudolf Friedrich imponerte med 245 poeng på seniorprogrammet.

Gratulerer Ole Kristian

Vi gratulerer Ole Kristian Bryhn som vinner av prisen i åpen klasse under Idrettsgallaen på Hamar lørdag kveld. En verdig vinner og en flott toppidrettsutøver.

Passerer halv million

Denne uka passerer standplass.no 500 000 sidevisninger siden oppstarten sist sommer. 290 saker er levert ut på nett til alle dere som følger DFS-skyting landet rundt.

2011 i bilder

Vi har tatt et dykk i arkivet og hentet fram noen av fjorårets bilder på standplass.no. Men vi jakter flere bilder. Send ditt beste fotominne fra 2011 til tips@standplass.no nå!

Skytteråret 2011 fra A til Å

Vi reiser opp alfabetet på papiret vårt og oppsummer bokstavelig talt skytteråret 2011. Bli med på vår runde gjennom året slik vi så det fra vår standplass. Det ble et spesielt år - her er noe av det som skjedde.

Gledelig Jul

Det er på høy tid og ønske alle sammen en Gledelig Jul. Eller God Jul som de fleste sier. Standplass.no ligger på været og håper på gode vindforhold utover i romjula.

To nominasjoner til Idrettsgalla!

Ole Kristian Bryhn er nominert til to priser foran årets Idrettsgalla på Hamar 7.januar. Det kan bli en verdig avslutning av en fantastisk sesong for en av verdens aller beste skyttere.

16-årige Jørgen til EM

Jørgen B. Elstad fikk plass i juniortroppen til EM Luft som bursdagsgave på 16-årsdagen. Litt overraskende er ingen juniorkvinner tatt ut på det norske seniorlaget.

Ann-Kristin leder feltutvalg

Ann-Kristin Aarskog Vikhagen skal lede det nye Feltutvalget i DFS, som skal se nærmere på hvordan feltskytingen kan bevares og utvikles i framtida.

Are best i Finland

Are Hansen vant knepent foran Odd Arne Brekne da NSF-landslaget avsluttet sin treningssamling i Finland med uoffisiell landskamp mot det finske landslaget.

- Den største debatten i år

Debatten om økt bevilgning til DFS ble i Stortingets behandling av saken i dag benevnt som den største debatten om årets Forsvarsbudsjett. Det er både oppsiktsvekkende og viktig for DFS.

Positiv til ny våpenlov

Skytterstyret i DFS stiller seg positiv til forslaget til ny våpenlov. De mener ny våpenlov på ingen måte vil slå beina under virksomheten i organisasjonen, men heller bidra til økt fokus på riktig våpenhåndtering.

LS-avslutning på fredag?

På grunn av tidstrøbbel etter OL vil LS på Voss avsluttes allerede på fredag ettermiddag. LS-utvalget foreslår at dette innføres som en fast ordning på Landsskytterstevnet. Hva synes du?

Svalbard på langs

- Det er vel bare en trygghet å kunne beherske geværet når vi vet det garantert dukker opp isbjørn, sier Roger S. Nilsen. Til sommeren skal toppskytteren gå Svalbard på langs til inntekt for Røde Kors.

- Godt juniorlag uansett

- Vi har 5-6 aktuelle jenter til EM, som alle holder meget høyt nivå, og mener vi kan få et meget godt juniorlag, selv om noen eventuelt ender opp i seniortroppen, sier leder i riflekomiteen i NSF, Herman Rummelhof.

Mulig juniorlag likevel

Det har skapt store reaksjoner at NSF i utgangspunktet ikke skal sende eget juniorlag for kvinner til EM Luft i Finland i februar. Nå åpner NSF likevel for at eget juniorlag taes ut.

Kjemper om OL-plass

Flere DFS-profiler kommer garantert til å ta plass i den norske troppen til OL i London. Noen sågar som gullfavoritter. Vi gir deg oversikt over hvem som kjemper om hvilke plasser.

- Behandles til helga

Forslag til ny våpenlov blir behandlet umiddelbart i Skytterstyret. Denne ukes forslag fra Regjeringens nedsatte utvalg skal opp i årets siste styremøte i Oslo til helga.

Forslag til ny våpenlov

Utvalget som har gjennomgått gjeldende våpenlovgivning, har levert sin innstilling til Justisdepartementet. Utvalget foreslår en ny våpenlov tilpasset dagens samfunnssituasjon og framtidige utfordringer.

Stevnelederen vant Oslo Open

I en høydramatisk finale av Oslo Open var det stevnelederen Rasmus Lillelkvelland som overrasket alle og gikk helt til topps etter omskyting. Edvin Aamot nummer to.

Bergan vant i Asker

Gode gamle Trond Bergan hentet hjem seieren på 15-meterstevnet i Asker. Jondalenskytteren var den eneste med 248 poeng og vant foran Ole Magnus Bakken og John Olav Ågotnes.

Edvin med 249!

28 år etter han slo gjennom for fullt som senior med prinsetittel på Landsskytterstevnet - så er Edvin Aamot tilbake med et brak igjen. Sjekk finalelagene i Oslo Open.

Det du ikke trenger vite

Visste du at mer enn en tredel av alle skytterkonger har et fornavn som starter med O, K eller T? Vi gir deg alt du ikke trenger å vite på standplass.no.

Oslo Open fredag kveld

Anne Ingeborg Sogn Øiom leder fortsatt seniorklassen mens Odd Kolsrud (bildet) har skutt best av veteranene etter to dager av Oslo Open.

LS-minne: Ola Lunde

Vi innleder en ny serie på standplass.no i dag. Med jevne mellomrom gir vi deg gode LS-minner servert av skyttere eller andre medvirkende på Landsskytterstevnet gjennom årene. Først ute er Ola Lunde.

Øiom leder Oslo Open

Anne Ingeborg Sogn Øiom leder Oslo Open etter første dag med hele 247 poeng. Norges største DFS-stevne på 15-meter ble skutt i gang torsdag.

- Ett skritt videre

- Vi er veldig fornøyde nå. Både med at bevilgningene opprettholdes, og at vi er møtt med en forståelse av vår betydning i samfunnet av politikerne, sier generalsekretær Jarle Tvinnereim i DFS.

Det blir ikke kutt i budsjett

Kampen om å beholde bevilgningene til Det frivillige Skyttervesen førte frem. I en pressemelding i dag bekrefter regjeringspartiene at det ikke kuttes i støtten over statsbudsjett.

2.runde Ø-cup er klar

Første runde i Østlandscupen på 15 meter er gjennomført og her er trekningen for 2.runde. Jondalen og Rælingen var best i de to klassene i 1.runde.

Går mot positiv løsning...

Svært mye tyder på at det går mot en positiv løsning for DFS i arbeidet med neste års statsbudsjett. Men fortsatt er det ikke 100% klart om det bli kutt eller ikke i bevilgningene.

Aa, Skudalsnes og Stigen

Ole Arild Aa, Elisabeth Skudalsnes og Marianne Stigen vant hvert sitt 15-meter-stevne i Sogn denne helga.

Suverene Siw Anita

Unge lovende Siw Anita Dramstad er i kjempeform og vant Viken II med tre poengs margin søndag. Dramstad skjøt som den eneste 100 poeng i finalen, og det fra skive 1.

Junior vant i Bergen

Junioren Harald Brekke klinket til i det siste laget med 247 poeng og vant overraskende Nordrestevnet i Bergen foran et kobbel av rutinerte ringrever.

Damer på topp i Gauldal

4.klassingen Annette Odden imponerer mest etter to runder av Gauldal Open. Med 248 og 245 poeng er hun bedre enn alle 5.klassingene i konkurransen.

250 for Siw Anita

18-åringen Siw Anita Dramstad fra Rakkestad imponerte stort med 250 poeng og ny personlig rekord under tjuvstarten på Åsheimstevnet denne uka.

Røyseth i 250 innendørs

Under høstens første innendørsstevne i Hordakretsen var Arild Røyseth suveren med 250 poeng og seier i Os. Sterk deltakelse og sterke resultater i alle klasser.

Ønsker at alle mobiliserer

- Nå må alle DFS'ere over hele landet øve press på politikere, sier generalsekretær Jarle Tvinnereim. DFS fortsetter kampen mot kutt i bevilgningene over forsvarsbudsjettet.

LS-arenaen tar form

Arenaen for Landsskytterstevnet i 2012 begynner å ta form. Fortsatt gjenstår mye anleggsarbeid på Voss, men arrangørene mener alt er i rute til et storslått LS neste år.

Oppsett for Ø-cup innendørs

Det blir mange spennende dueller i den første utgaven av Østlandscup innendørs. I klasse 3-5 gjennomføres alle matcher i 1.runde med tre deltakende lag.

På Stortinget tirsdag

DFS-ledelsen var tirsdag formiddag på Stortinget for å fremme sin sak foran behandlingen av statsbudsjettet. Det jobbes intenst inn mot stortingspolitikerne i disse dager.

- Har tillit til politikerne

- DFS må ha stabile rammebetingelser for sin virksomhet, og vi har tillit til at stortingspolitikerne ser dette, sier president Olav K. Vaaje i en pressemelding sendt ut fra DFS.

- Ny tid for DFS

- Vi går inn i en ny tid for DFS i forhold til tildeling av driftsmidler over forsvarsbudsjettet. Det sier forsvarsministerens politiske rådgiver Kathrine Raadim til standplass.no.

- Helt uakseptabelt forslag

- Dette er et helt uakseptabelt budsjettforslag, sier president Olav K. Vaaje i DFS. Regjeringen ønsker å kutte 6 millioner kroner i støtten til DFS.

- Vet veldig lite ennå

- Vi vet veldig lite hva forslaget til statsbudsjett vil bety for oss i DFS ennå, sier informasjonssjef Terje Vestvik i DFS. Ledelsen i DFS er innkalt til et møte i Forsvarsdepartementet klokken 1400 torsdag.

Frykt for kutt i DFS

Regjeringen ser ut til å kutte bevilgningene til Det frivillige Skyttervesen. Det kommer fram i forslaget til statsbudsjett lagt fram torsdag, men tallene er ennå ikke bekreftet.

Fortsatt ledig plass

- Vi er veldig fornøyd med påmeldinga, men fortsatt er det noen få ledige plasser igjen, sier primus motor for 15-metersutgaven av Østlandscupen, Vebjørn Berg.

Den vanskelige andrerunden

For DFS var det andrerunden som ble den vanskelige under fordelingen av Norgescupstevnene i 2012. Valget sto mellom Sogn og Hardanger.

Bestill ditt eget LS-klipp

Ønsker du tilsendt DVD med ditt eget favorittklipp fra storskjermproduksjonen under Landsskytterstevnet? Vi klipper ut dine minner på bestilling og sender deg DVD i posten.

Norgescupen 2012 fordelt

DFS har i ettermiddag tildelt Gjøvik og omegn, Hardanger og Telemark de tre norgescuprundene i 2012. Selve norgescupfinalen neste år blir arrangert i Drangedal søndag 2.september.

Hvem får Norgescup?

Vi nærmer oss en avgjørelse om hvor Norgescupens ni stevner havner i 2012. Trolig kommer svaret allerede denne uka. Hvor mener du Norgescupen skal avvikles?

Friidrettsmester vant

Tredobbelt norsk mester på 800 meter, Ådne Svan Dæhlin, vant samlagsstevnet i skogsløp sprint i Åsane søndag. Mest imponerende var skytinga til Dæhlin.

Klassesetting som før

Skytterstyret valgte denne uka å fortsette med samme klassesetting i DFS som inneværende år. Vi gir deg fullstendig oversikt over klassene junior og senior 1-5.

Ole Kristian best i verden

Akkurat i dag er Ole Kristian Bryhn verdens beste skytter. Fra skive 1 i finalen vant han suverent på 50 meter, 3x40 skudd under World Cup-finalen i Polen. GRATULERER!

Bryhn leder WC-finalen

Ole Kristian Bryhn skyter fra skive 1 i finalen i WC-finalen på 50 meter i polske Wroclaw onsdag ettermiddag. Finalen starter klokken 1500.

Rockepolitiker Haugen

Først skjøt han Landsskytterstevnet, så ble han trøndersk mester i rock og deretter valgt inn i kommunestyret i heimbygda Meråker. Lars Emil Haugen har hatt en innholdsrik høst.

Tre minutter på alt

Skytterstyret valgte ikke å følge innstillingen fra administrasjonen og har i dag vedtatt tre minutter skytetid for prøveskudd for alle klasser i alle finaler foran sesongen 2012.

Jondalen selvfølgelig....

Jondalen hentet hjem seieren i Østlandscupen 2011 etter imponerende skyting i Asker søndag ettermiddag. Hele 27 poeng skilte vinnerne og Løiten som ble nummer to.

Rælingen best i Ø-cup

Favoritten innfride lørdag da Rælingen vant ungdommens Østlandscupfinale mot Oslo Østre og Fåberg. Dette var første gang Rælingen gikk til topps i konkurransen.

Se hele Kongelagssendingen

Hele storskjermsendingen under Kongelaget på Bestemorenga er nå lagt ut på vår web-TV-side. Se også den spennende kåringen av årets skytterprinsesse og mange andre klipp.

Foreslår endring i skytetid

Mandag 19/9 skal Skytterstyret behandle saken om endring av skytetid for prøveskudd før finaleomgangen alle klasser. Hva er din mening om dette?

Jondalen slo Oslo Østre

Jondalen ble ikke overraskende det siste laget til finalen i Østlandscupen 2011. I tirsdagens match var Rune Fekjan (bildet) beste individuelle skytter på hjemmebane.

NM Skogsløp 22.oktober

Skarpskytten inviterer til NM Skogsløp med skyting på Løvenskioldbanen lørdag 22.oktober. Det gjennomføres sprint alle klasser og stafett i seniorklassen.

Nærmer seg kjæresten...

Eline Skovli Utne yppet seg mot kjæresten og var nær å beseire ham for første gang utendørs, men Ole Kristian Bryhn holdt unna og hentet hjem to nye stevneseiere i Østfold.

Vebjørn klinket til

Vebjørn Berg klinket til med 348 poeng og var suverent best da Blaker gikk til finale i Østlandscupen etter seier over Rollag og Veggli.

Ørmen og Bråthen leder

Pål Øyvind Ørmen og Knut Bråthen leder hvert sitt stevne i Østfold etter lørdagens skyting. Ørmen med hele 348 poeng i Rygge.

Kruhaug vant på hjemmebane

Anders Kruhaug fra Bjerkvik vant lørdagens stevne på hjemmebane med bare ett poengs margin, etter suveren ledelse på 25-skudden.

Nye lag til finale

Nordstrand og Løiten er klar for finale i Østlandscup for seniorene, mens Rælingen vant den siste semifinalen i ungdommens Østlandscup.

Otte vant Nordenfjeldske

Otte Hårstad vant Nordenfjeldske på sentrumstiere sist helg. 189 deltakere og høyt nivå i alle klasser i årets stevne på Skjetnemyra på Melhus.

Fåberg og Oslo Østre videre

Fåberg og Oslo Østre er klar for finalen i ungdommens Østlandscup etter at to av tre semifinaler er gjennomført.

Nordisk i bilder

Norge rasket med seg alt gullet fra Nordisk Mesterskap, og en av vinnerne sikret seg noen blinkskudd med fotoapparatet også. Se bildene fra Danmark her.

Flest gull i Nordisk

Tor Harald Lund er med sine sju gull den mestvinnende i historien til Nordisk Mesterskap i skyting. Norge dominerer listene over vinnere.

Seier til Aa i Florø

Ole Arild Aa var helt suveren i finalen i Sparebanken Sogn og Fjordane cupen i Florø lørdag og vant med hele seks poengs margin.

Det måtte bare komme

Selvfølgelig ble det 350 poeng for Ole Kristian Bryhn før sesongen var omme. Det måtte bare komme. Norges beste skytter skjøt fullt hus på Nøtterø lørdag.

Tidenes første dobbeltvinner

Tor Harald Lund ble den første skytter til å vinne både felt og bane i samme nordiske mesterskap, etter seieren på felten i Danmark i ettermiddag.

Tor Harald forsvarte gullet

Tor Harald Lund forsvarte gullet fra i fjor og ble nordisk mester på bane for andre gang i Danmark fredag ettermiddag. Norge tok også sølv og bronse som forventet.

Eileen nordisk mester

Norge tok 5-dobbelt og Eileen Torp fra Rakkestad vant Nordisk Ungdomsmesterskap på bane i Danmark fredag. Hun ledet suverent etter 20 skudd, men gjorde det fryktelig spennende på slutten.

Nordisk mesterskap oversikt

Tor Harald Lund vant felten i 2015, foran Øyvind Haugen og Tor Arnfinn Homme, som vant bane og felthurtig. Her er oversikten over alle individuelle vinnere i mesterskapet.

Vi følger Nordisk på bane

Sju nordmenn øverst i seniorklassen etter innledende på bane i Nordisk, Arild Røyseth leder med 242 poeng foran John Olav Ågotnes og Stian Bogar med 240. Eileen Torp ligger på skive 1 i finalen i ungdomsklassen i ettermiddag.

Ungdommens semifinaler

Semifinalene for ungdommens Østlandscup er ferdig trukket. Lagene kjemper om Sparebank 1s pokal, som settes opp for første gang i konkurransen.

Nummer 1 også på rankingen

En fantastisk sesongavslutning sender Ole Kristian Bryhn også til topps på årets siste STANDPLASS Ranking. Nå er han nummer 1 overalt, og det høyst fortjent.

STANDPLASS RANKING 30.08.11

Dette er årets siste STANDPLASS RANKING, basert på alle baneresultater fra Norgescupen og Landsskytterstevnet. Rankingen blir stående til etter første NC-helg 2012.

Uvær og glede

Ungdomsstevnet i Numedal fikk alt været mot seg, men slet seg gjennom regn og vind og lyn og torden. Utsettelser og endringer, men mye glede også blant nesten 250 skyttere.

Trippel-Bryhn vant sammenlagt

Selbu, Lånke og til slutt Skjelstadmark. Tre seire på samme helg. Ole Kristian Bryhn vant selvsagt også Norgescupen sammenlagt helt suverent.

Bryhn fester grepet

Ole Kristian Bryhn har for alvor festet grepet om totalseieren i årets Norgescup. Lørdag ettermiddag leder han fortsatt med 347 og 349 poeng på de to første stevnene i Selbu og Lånke.

Ungdomsstevnet har startet

Norges største skytestevne for ungdom er i gang i Numedal. Den 17.utgaven av Ungdomsstevnet samler nesten 300 deltakere denne helga.

NC Fredag: Vi er i gang

I nydelig og varmt trøndervær ble Norgescupens finalehelg skutt i gang på to av banene torsdag ettermiddag. Tommy Opdalshei klinket til med 248 poeng.

Semifinaler trukket

Semifinalene i Østlandscupen er trukket. Rollag og Veggli har fått hjemmebane i det spennende oppgjøret mot Blaker.

Veie beste trønder

Tore Veie ble jaktet av damer, men befestet sin posisjon som Trøndelags beste baneskytter med seier i Landsdelskretsstevnet på Høylandet.

Sjekk denne skiva

Det skjer en gang i blant, men ikke altfor ofte. Sjekk hvem som skjøt 10,9 fem ganger i samme serie under et av helgas samlagsstevner.

Hvem blir samlagsmestre?

Vi står foran den store samlagsmesterskapshelga. Hvem blir årets samlagsmestre? Vi ønsker hjelp fra dere til å finne fram til alle navn.

STANDPLASS RANKING 16.08.11

Her er STANDPLASS RANKING nummer tre i 2011. Denne rankingen er oppdatert etter resultater på LS og blir gjeldende til etter Norgscupfinalen i Stjørdal.

Ågotnes best i Norge

John Olav Ågotnes skyver Odd Arne Brekne ned fra tronen og rangeres som Norges beste skytter etter årets Landsskytterstevne. Men aldri har det vært jevnere i toppen av STANDPLASS RANKING.

350 med 26 sentrum

Knut Bråten ble tredje skytter med 350 poeng i årets sesong. I Spydeberg skjøt veteranen fra Kongsberg bare tiere med 26 i sentrum. Vanvittig prestasjon.

Påmelding NC

Da er påmeldingen åpnet for Norgescupen i skyting i vakre Stjørdal i slutten av august. Ole Kristian Bryhn leder NC foran de siste tre stevnene.

Nordisklaget klart

Det frivillige Skyttervesen har komplettert troppen sin til Nordisk mesterskap med de siste skyttere etter Landsskytterstevnet i Bodø. Blant annet er den nå firedobbelte prinsessen Liv Sollesnes funnet en verdig plass på laget.

Takk Bodø Østre

Landsskytterstevnet 2011 er over. Bodø Østre har gjennomført et flott arrangement og lagt ned en vanvittig innsats. Her kan du som skytter sende dine hilsninger til arrangøren.

Gull til Gravem

Veteranen Leif Gravem vant NM-gullet i feltskyting lørdag ettermiddag etter omskyting med Pål Øyvind Ørmen og Ove Andre Sæternes.

Hauge og Ørmen vant

Geir Hauge og Pål Øyvind Ørmen imponerte alle og vant hver sin tittel under Stang- og felthurtigskytinga på Bestemorenga fredag. Knallvær og stort publikum under finalene.

Kong Knut Erik

Knut Erik Svarstad ble skytterkonge etter omskyting på Bestemorenga onsdag kveld. Liv Sollesnes ble skytterprinsesse også hun etter omskyting.

LS på onsdag

Knut Jørgen Brodahl skyter på skive 1 i kongelaget også i år. Linn Glemmestad Larsen er beste kvinne og den eneste kvinne i Kongelaget.

LS på tirsdag

Hans Erling Øien vant eldre rekrutt, Thomas Finvåg junior og Østerdal vant samlagsskytingen på Bestemorenga tirsdag kveld.

LS-QUIZ hele uka

Gjennom hele uka legger vi uten ny LS-QUIZ hver eneste dag både på storskjerm på arenaen og på standplass.no. Sjekk dagens konkurranse og send ditt svar.

STANDPLASS RANKING 31.07.11

Her er alle de rangerte skytterne på STANDPLASS RANKING nummer to i 2011. Rankingen blir bare gjeldende noen dager til Kongelaget har skutt.

Tor Harald Lund klatrer

Tor Harald Lund klatrer opp på 6.plass, men Odd Arne Brekne rangeres forsatt som Norges beste skytter.

Bryhn leder NC sammenlagt

Den nybakte militære verdensmester Ole Kristian Bryhn har overtatt ledelsen i Norgescupen sammenlagt etter rundene i Nordland.

Liv, Espen og Tor Harald

Det ble seier til Liv Sollesnes, Espen Berg-Knutsen og Tor Harald Lund i Norgescupen. Her er vår oppsummering av alle klasser på de tre stevnene.

Landsskytterstevnet er åpnet

Stevnepresident Viseadmiral Haakon Bruun- Hanssen erklærte Landsskytterstevnet for åpnet litt etter klokka halv tre i ettermiddag, med flere tusen tilstede på Bestemorenga.

I dag åpnes LS

I dag åpnes Landsskytterstevnet med seremoni på Bestemorenga klokka 1400. Se vår bilder fra LS-arenaen dagen før dagen.

Vaaje valgt på nytt

Olav Vaaje ble gjenvalgt som president i DFS i ettermiddagens valg på Skyttertinget i Bodø.

Lesja fikk LS 2015

Med overveldende flertall valgte Skyttertinget i dag Lesja som arrangør for Landsskytterstevnet 2015.  Ola Utgaard ble gratulert av alle på gata utenfor etter avgjørelsen.

NRK kommer ikke til Bodø

NRK har valgt å ikke sende fra årets Landsskytterstevne i Bodø. Hovedårsaken er at dette ikke er teknisk og praktisk mulig all den tid mye av NRKs apparat er omdisponert på grunn av helgas hendelser.

Vi følger Norgescupen

Tor Harald Lund med 349 poeng i dag. Vi fulgte Norgescupen i Mosjøen, Røvassdalen og Bjøllånes helt fram til de siste skuddene falt lørdag ettermiddag.

Endringer på LS

DFS har klargjort noen av de endringer som er blitt gjort i forkant av årets Landsskytterstevnet. Blant annet flyttes åpningsseremonien til Bestemorenga.

AG3-klassen som normalt

DFS har besluttet at AG3-klassen på LS gjennomføres som normalt, på tross av at Militært NM ikke blir arrangert til helgen.

- Viktig med politisk støtte

Informasjonssjef i DFS Terje Vestvik mener avgjørelsen om å arrangere Landsskytterstevnet var en svært vanskelig beslutning. Det ble avgjørende å forankre beslutningen i den politiske ledelsen i Forsvaret.

- Vi må forstå og bli forstått

- Det var ingen selvfølge at Landsskytterstevnet 2011 kunne gjennomføres. Nå må vi møte eventuelle diskusjoner om dette med vennlighet og forståelse.

Det blir LS i Bodø

Styret i Det frivillige Skyttervesen har vedtatt å arrangere Landsskytterstevnet 2011 som planlagt, med noen endringer.

Avgjørelsen drøyer

Siste oppdatering kl. 2140: Vi kjenner til at det er bevegelse i samtalene med alle de som er involvert, og vi kan fortsatt ha håp om at det blir fattet en avgjørelse i kveld.  Følg med.

En vanskelig avgjørelse

Norge har vært gjennom de mest dramatiske dager siden 2.verdenskrig. I dag skal det besluttes om Landsskytterstevnet skal gjennomføres. Her er våre betraktninger om helgas hendelser målt opp mot det er riktig eller galt å gjennomføre LS.

Avgjørelse mandag

Avgjørelsen om Landsskytterstevnet skal gjennomføres som planlagt blir tatt i et ekstraordinært styremøte i DFS mandag klokken 1230. Saken blir diskutert med Forsvardepartementet i forkant av styremøtet.

Alle skytestevner avlyst

Med bakgrunn i gårsdagens tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya i Tyrifjorden, har DFS sentralt avgjort at alle skytestevner denne helgen blir avlyst. DFS anmoder skytterlagene å flagge på halv stang.

En trist dag i Norge

Vi velger å ikke oppdatere nettsiden fra stevner denne helga etter dagens hendelser i Oslo og på Utøya. En trist dag i Norge.

Fløyterstevnet er i gang

Ett av sommerens store høydepunkt i Sør-Norge er i gang. Fløyterstevnet på Nordre Land er en viktig test før LS for skyttere i alle disipliner.

10 dager igjen: Nå skal bilen parkeres

I snart ett år har han cruiset rundt i sin svarte KIA kongebil. Men på Bestemorenga må skytterkongen fra Elverum parkere for godt.

- Ser ikke hvem som ringer

Han har fått skyteforbud og ser ikke engang hvem som ringer på mobilen. Men Vebjørn Berg kommer til LS i Bodø for å prøve å bli konge igjen. På dispensasjon fra legen.

- Hadde skikkelig lyst

Ole Kristian Bryhn vant og Hans Kristian Wear tok sølvet på 300 meter i World Games  - det militære OL og VM 2011 i Brasil i dag.

Gull og sølv i World Games

Herrene vant gull og kvinnene sølv i lagkonkurransen i det militære OL - World Games i Rio de Janeiro tirsdag. Og Hanne Skarpodde tangerte verdensrekord.

Her er 350-oversikten

Vi har fått korreksjoner og ny informasjon, akkurat som vi ønsket. Og da ble det plutselig 13 skyttere på lista over de som har skutt 350 poeng som senior, aller best Ola Tore Dokken med fire ganger 350.

Fra dobbelseier til sykehus

I helga vant John Olav Ågotnes to nye stevner, men søndag kveld fikk han smerter igjen. Tirsdag opereres han for nyrestein, men håper å være klar for LS.

Hvem har skutt 350?

Vi teller til åtte, men lurer på om det er flere. Hjelp oss med å finne fram til alle med magiske 350 poeng i seniorklassen.

- Det var faktisk litt vind....

- Det var faktisk litt vind og dårlig med vimpel, så det var et lite sjansespill, sier en overlykkelig Tor Gaute Jøingsli etter gårsdagens rekordnotering i Lonås.

- Har aldri skjedd før

- Det må være aller første gang det er skutt 15 sentrum på 15-skudden. Det er hinsides, og jeg har aldri hørt om det før, sier vår egen skyteekspert John Morten Mortensen.

350 poeng på Jøingsli!

Tor Gaute Jøingsli ble den andre skytteren i år med 350 poeng. I stevnet i Lonås i Østerdalen perset han etter å ha startet med 15 innertiere på rad.

14 dager igjen: Kongen er tilbake

I 2001 la Arild Brodahl bort geværet 14 dager før LS for å få overskudd. Resepten gjorde ham til skytterkonge. Nå skal han tilbake til Bestemorenga for å kjempe igjen.

16 dager igjen: Slik gikk det i fjor

Vi starter nedtellingen til Landsskytterstevnet. Med 16 dager igjen legger vi ut nye bilder og mimrer tilbake til Elverum i 2010 .

15 dager igjen: - Ikke kontroll på været

Med 15 dager igjen til LS mener LS-sjefen i Bodø at alt er under kontroll. Den eneste store utfordringen er været. Til neste uke skal det regne hele tida på Bestemorenga.

Skytterkonge fra Tippeligaen?

Rosenborgs Morten Moldskred har kjøpt seg Sauer og sikter mot Landsskytterstevnet i Oppdal i 2013. Kan han bli skytterkonge også her?

Fra Styrvoll til Rio

Hans Kristian Wear er en av seks rifleskyttere som onsdag kveld reiser til World Games i Rio de Janeiro. DFS-bakgrunnen min er en fordel mener Wear.

11 skyttere tatt ut til Nordisk

9 seniorer og 2 ungdommer er nå tatt ut til Nordisk i Danmark i september. Ingen kvinner er med i den foreløpige seniortroppen.

Deilig å være norsk....

Charlotte Taanevig ble beste norske i Jubileumsstevnet i Danmark, men flere skyttere fra Norge gjorde det godt.

Tove Ingeborg best i Midt-Norge

Fjorårets overraskelse på LS, Tove Ingeborg Hansen vant en nervøs banefinale under Midt-Norsk på Steinkjer. Seier til Heim/Hemne også i felten.

Liv Grete til Bodø

8-dobbelt verdensmester i skiskyting, Liv Grete Poirée blir ny utegående reporter for NRK under årets Landsskytterstevne i Bodø.

Overraskende Vestlandsmestre

John Borge og Roger Nesheim parkerte favorittene og vant overraskende bane og felt under Vestlandsmesterskapet på LS-arenaen i Førde i helga.

Trippel Kim i Numedal

Norgescuplederen imponerte med 1045 av 1050 mulige poeng og rensket bordet under trippelstevnet i Numedal.

Tidenes beste stevne?

Etter første dag av stevnet i Rollag og Veggli er Inge Hvitås utenfor pallen, selv med 349 poeng. Kan dette bli tidenes stevne?

NNM LØRDAG: Fossli og Pedersen vant

Årets nordnorske mesterskapet er avviklet. Vi gratulerer de mange medaljevinnerne med god skyting.

Margrethekjeden til Larsen

Jens Kristian Larsen skjøt 299 poeng på 30 skudd og sikret seg Margrethekjeden 2011. 150 på Løvenskiold ble fulgt opp med 149 på Østre av stortalentet.

NNM FREDAG: Børre med 248

På andre dag av NNM ble Rana samlagsmester for ungdom, mens Børre Pedersen jublet hemningsløst på standplass for 248 poeng og ledelse blant seniorene.

Maren-Kristine er ny blogger

Maren-Kristine Heier er neste blogger ut på standplass.no. Den iherdige skytteren og bloggeren skriver også på vår nettside i ukene framover.

Holdetrening med Kim

Kan kom ikke til EM og kan bruke enda mer tid på trening i sommer. Kim Andre Lund gir her tips om hva hans holdetrening inneholder.

NNM TORSDAG: Troms med dobbel

Første dag av Nord-norsk mesterskap i bane- og feltskyting i Målselv er over.  Troms vant både samlagsskytingen for seniorer og veteraner.

Fylkesmester for 8.gang

For åttende gang ble Trond Bergan fylkesmester i Buskerud. Og Katrine Lund ble både prins og prinsesse.

Vebjørn tilbake på LS

Dobbeltkongen Vebjørn Berg er tilbake på LS igjen etter fjorårets pauseår. Det er klart etter at EM-troppen ble tatt ut mandag uten Berg på lista.

Sættem Åndal vant Tour de Orkla

Det ble den dyktige eldre rekrutten Martin Sættem Åndal som stakk av med seieren og sjekken på 5000 kroner i årets utgave av Tour de Orkla.

Bråthen ble Østerdalskonge

Med 1722 poeng på fem stevner ble Knut Bråthen fra Kongsberg årets Østerdalskonge. Men han fikk hard kamp av en svenske.

Nora og bestefar i ledelse

Etter lørdagens skyting på Sunnhordlandstreffen i Bremnes så ledet Nora Grønsdal rekruttklassen, mens bestefar Magne Nordvik var beste V65-skytter.

47 stevner på ei helg

Det er fullt mulig å bruke all sin tid på konkurranser for de ivrigste skytterne denne helga. Totalt gjennomføres 47 stevner landet rundt.

Ole Kr. Bryhn nummer 3!

En av vårens store DFS-skyttere, Ole Kristian Bryhn ble nummer tre i World Cup-finalen på helmatch i München tirsdag ettermiddag. En fantastisk prestasjon.

Årets samlagsmestere i Trøndelag

Mikkel Voll Stokkli ble en av fem samlagsmestere i Trøndelag i helga. Rennbyggen vant i Gauldal, der Rennebu tok tredobbelt i seniorklassen.

Bare nesten for Ole Magnus

Ole Magnus Bakken skjøt 596 poeng, og var poenget unna en mulig finaleplass på 50 meter 60 skudd liggende under World Cup i München. 

Hersvik og Furre vant i Fjordane

Idar Hersvik ble banemester og Svein Kåre Furre feltmester under Landsdelskretsstevnet i Fjordane i helga.

Nørbech beholdt ledelsen

Jakob Nørbech forsvarte ledelsen fra lørdag og avsluttet med stil. Norgesmesteren fra 2008 skjøt 100 med sju sentrum i finaleomgangen i Landsdelskretsstevnet på Møre.

Fossli vant slaget om Hålogaland

Hålogalandsmesterskapet har erstattet fylkesmesterskapet i Troms. Nytt stevne, men vanlig vinner.

Søskenpar med hver sin seier

Søskenparet Katrine og Kim Andre Lund fra Jondalen innfridde favorittstempelet og tok hver sin seier i Viken I i Sem. Er det landets beste søskenpar?

Best i Norge, best på Sørlandet

Topprangerte Odd Arne Brekne viste muskler i Sørlandsstevnet og svarte opp med 100 poeng etter 249 på innledende skyting. Dermed er han mester igjen i Sørlandskretsen.

Ågotnes igjen, selvfølgelig

Han er trolig den jevneste toppskytter vi har, og denne våren har han vunnet og vunnet. I helga ble John Olav Ågotnes mester i Hordakretsen med 348 poeng.

Dobbelt for Høland og Bjørkelangen

Skive 1 og 2 og mislyktes i finalen i Viken II. Det åpnet for Thomas Bråthen fra Høland og Bjørkelangen, som noe overraskende ble landsdelskretsmester foran lagkameraten.

Nørbech og Ågotnes i tet

Jakob Nørbech leder i Mørekretsen og John Olav Ågotnes leder i Hordakretsen. Det er stillingen etter lørdagens skyting på Vestlandet.

Roger og Simon leder Viken

Roger S. Nilsen fra Asker og Simon Kolstad Claussen fra Høland og Bjørkelangen leder hvert sitt Viken-stevne i Sem og på Løvenskiold etter lørdagens skyting.

Brødrene Sørli jakter Brekne

Odd Arne Brekne prikket inn 249, men hakk i hæl følger brødrene Daniel og Peter Sørli før finaleskyting av Sørlandsstevnet i Gjesdal.

Fantomskyting på Helgeland

Jan Erik Aasheim og Marius Hagfors klinket til på Helgeland lørdag. Fremragende skyting av nordlendingene en og en halv måned før LS på hjemmebane.

Jøingsli holdt hodet kaldt

Tor Gaute Jøingsli holdt unna for Matheas Amb og ble landsdelsmester i Opplandskretsen med 348 poeng.

Børre Pedersen best på papp

Børre Pedersen var suveren på Sverre Sandbakkens minnestevne. Ned til toer Tor Erik Fossli ble det til slutt fire poeng.

Hvem blir landsdelskretsmestre?

Landsdelskretsstevnene er i gang. Hvem vinner i Opplandskretsen, Hordakretsen, Fjordanekretsen, Mørekretsen, Sørlandskretsen, Viken 1 og 2? I tillegg er det samlagstevner i Trøndelag.

Lag 54 til 59 i klasse 5

Her er oversikten over lag 54 til 59 i innledende skyting på bane klasse 5 på Landsskytterstevnet i Bodø onsdag 3.august.

Glemte seg selv og havnet ved idolet

Norgescuplederen Kim Andre Lund glemte seg selv da han meldte på Jondalens skyttere til LS. Dermed havnet han side om side med sitt eget store idol.

Lag 48 til 53 klasse 5

Her er oversikten over lag 48 til 53 i innledende skyting på bane klasse 5 på Landsskytterstevnet i Bodø onsdag 3.august.

Spenning helt til siste skudd

Ole Kristian Bryhn i første laget og trioen Knut Jørgen Brodahl, Tor-Erik Fossli og Kim Andre Lund i det siste laget på onsdagen under LS. Det blir spenning fra start til siste skudd i klasse 5.

- Skytetid kan være helt avgjørende

Dobbelkongen Gunnar Hallbjørhus mener trekningen av skytetid kan være helt avgjørende for hvem som blir konge. 4012 skyttere er det endelige tallet på påmeldte til LS.

Skytetidene kommer fredag

Det er 45 dager igjen til LS og på fredag kommer skytetidene for hver enkelt skytter. Påmeldingene er avsluttet og trekningen skjer torsdag ettermiddag.

Leif Gravem er på vei

Den rutinerte Leif Gravem fra Sunndal har noe på gang også i år og vant stevner i Molde og Isfjorden i pinsehelga.

Bryhn vant i Askim og Spydeberg

Han skyter som en maskin for tiden og vant også stevnene i Askim og Spydeberg. Ole Kristian Bryhn er i storform.

349 poeng på veteranen Ottosen

Roger Ottosen skjøt 349 poeng i Nittedal mandag ettermiddag. Tingestadskytteren trener hver dag og har skumle hensikter foran årets Landsskytterstevne.

Trønderseier i Florø

Han kom helt fra Rennebu i Sør-Trøndelag og tok seieren i Florø. Otte Hårstad skjøt 347 poeng og vant Florøstevnet.

Dobbel Lund på pinseaften

Tor Harald Lund er i form og vant både i Grindølen og Norheim på pinseaften. Og det med imponerende skyting.

Norges beste kvinner

Vi har sortert i kjønn og funnet fram til de 69 kvinnelige skytterne på STANDPLASS RANKING. Fortsatt med Liv Sollesnes på topp selvfølgelig.

Dag Skår seiret i Norheimsund

Norheimsundstevnet 2011 ble vunnet av Dag Skår fra Tørvikbygd, mens John Olav Ågotnes vant i Granvin.

423 skyttere i Nittedal

Totalt 423 skyttere deltok i Nittedals pinsestevne. Vi oppsummerer stevnet der Roger Ottosen imponerte mest av alle.

- Viktigst å styre tanken

For den tredobbelte skytterkongen Tor-Erik Fossli er det viktigste på standplass alltid å styre tanken. Nok en gang er han blant favorittene til en kongetittel.

Morten Eken til topps i Danmark

Morten Eken klatret helt til topps i et stort feltstevne over fire konkurranser i Danmark. Sju norske skyttere yppet seg mot de beste danske.

1-0 til Norges veteraner mot USA!

Landsskytterstevnets egen ekspert og vår faste blogger John Morten Mortensen har prøvd å finne svar på om det finnes bedre veteranskyttere i verden enn det vi har i Norge.

Damene inntar skjermen på LS

Carina Olset blir NRKs nye anker på sendingene fra Landsskytterstevnet. Tord Bertiniussen blir ikke å se på TV fra årets LS.

Rett fra USA til DFS

Ikke før hun hadde landet skikkelig så var hun i gang med skytinga. Rett fra USA til DFS for fjorårets juniormester Charlotte Kristiansen.

Linker

Her er en oversikt over de viktigste linker for en skytter i Det frivillige Skyttervesen. Send gjerne tips om andre linker til tips@standplass.no

Ambs store helg

Matheas Amb vant både sammenlagt og hadde beste enkeltresultat i Lerum Cup. Vi oppsummerer helgas store konkurranse.

Kine vant Kyststevnet

Med ny personlig bestenotering vant Kine Svartisdal Karlsen i Brønnøysund.

Kristoffer Sannvoll fylkesmester

Det ser ikke ut til at overgangssummen etter overgangen fra Åsnes til Jordet og Tenaasen skytterlag har plaget kongen fra 2002 nevneverdig...

209 tiere på 210 skudd

Odd Kolsrud var bare ett skudd unna det perfekte. I Lerum Cup stoppet han på vanvittige 2099 av 2100 mulige poeng.

349 poeng i Randsfjord

Roger S. Nilsen skjøt 349 poeng og vant Krystallstevnet. Rune Olsen med 348 og seier i Stange og Romedal.

Ny dobbel av Ågotnes

Både Haugesundstevnet og Karmøystevnet ble vunnet av John Olav Ågotnes fra Sartor.

Thoresen vinner og vinner

Ole Erik Thoresen er i siget og hentet to nye stevneseire på hjemmebane i Hommelvik og Malvik.

Vi følger Lerum Cup 2011

Søndag kl 18.30: Matheas Amb taklet presset og vant med ett poengs margin på Tor Gaute Jøingsli.

Vikhagen vant Granerudstevnet

Jondalens Ann Kristin Årskog Vikhagen vant på sentrumstiere i Granerudsstevnet i Ski.

Kan Røyseth forsvare tittelen?

Lerum Cup 2011 er godt i gang. Kan Arild Røyseth forsvare seieren fra i fjor?

Stor stevnehelg i gang

Ei lang stevnehelg er i gang, med stevner over hele landet. Sterk deltakelse i Lerum Cup.

Trenger tips hver dag

Send dine tips om hva som skjer i skytter-Norge til standplass.no. Slik kan vi speile virksomheten landet rundt på best mulig måte.

- Sløsing med ressurser

Bodøbedriften Extensor må stille halve firmaet på HV-øvelse under Landsskytterstevnet. Daglig leder kaller det ressurssløsing.

349 poeng, men ingen seier

Hans Kristian Wear skjøt 349 poeng, men laget hans tapte likevel for Blaker. Og Oslo Østre skjøt til lagsrekord.

Thoresen vant på Byneset

Bynesetstevnet 2011 ble vunnet av Ole Erik Thoresen, som var suveren med 346 poeng.

NC-lederen blogger

- Det beste er at jeg har kontroll på skytingen, og det er bare en utrolig deilig følelse, skriver NC-leder Kim Andre Lund i sin egen blogg på STANDPLASS.NO.

STANDPLASS RANKING 30.05.11

På tross av svake resultater i helga, topper Odd Arne Brekne fortsatt rankingen over landets beste skyttere. Liv Sollesnes faller på lista, men holder likevel stand som beste kvinne.

Jevnere på den nye rankingen

Veie (bildet) og Fossli inn på TOP10, Lund, Bryhn og Svarstad klatrer mest, men Brekne er fortsatt best.

Høyt nivå i Norgescupen

Mye skyting på høyt nivå i helga. Vi oppsummerer årets første Norgescupstevner.

Så nære 350 for første gang

Han var bare ett skudd unna 350 for første gang. Tore Veie var eneste med 349 i helga.

Kim Andre leder Norgescupen

Med knapp margin har Kim Andre Lund tatt ledelsen i Norgescupen etter første helg.

Bryhn vant finalen

Etter spennende anvisning sto Ole Kristian Bryhn igjen som eneste skytter på 348 poeng i finaleskytinga i Drøbak.

Siste nytt søndag

Siste nytt søndag: Veie, Lund og Bryhn med hver sin seier

Ågotnes og Tandberg raskest

Harald Tandberg vant felthurtig på vanvittige 5,97 mens John Olav Ågotnes vant Stangskytinga.

Bergan med 250 og forkiling

Trond Bergan åpnet med fantastiske 250 poeng, men fikk forkiling på omgangen.

Cathrine først med 350

Cathrine Brevig Berg ble første junior med 350 poeng på Oslo Østre lørdag ettermiddag.

Ny ranking på mandag

Mandag presenteres en ny STANDPLASS RANKING. Knut Bråthen er en av flere skyttere som vil avansere.

- Har trent mer enn på lenge

Tor Harald Lund har trent mer enn på flere år. Men fortsatt for lite, mener veteranen fra Søgne.

Siste nytt fra NC

Siste fra NC lørdag: Knut Erik Svarstad inn på 2.plass i Asker

Skyter som en konge

Kim Andre Lund skyter som en konge og leder to av Norgescupstevnene akkurat nå.

Kveldens store sprekk

Det kan skje den beste. Ole Magnus Bakken beviste det i Drøbak i dag.

I kapp med sola

Hun skinte om kapp med sola uten å vite poengsummen. Skyting er morsomt for Lise Faldbakken.

Kjemieksamen og 345 poeng

Innholdsrik dag for Odd Martin Nyhte fra Frogn/Drøbak. Først kjemieksamen og så 345 poeng på Oslo Østre.

Siste nytt fra NC

Siste nytt NC fredag: Marius Mellembakken i delt ledelse i Drøbak med 248

Verandaskytteren på 346

Verandaskytteren Øyvind Solbrekken Flatla dro til med 346 på Oslo Østre i sitt andre stevne i år.

Norgescupen godt i gang

Linn Hege Bakken, Dag Lien og Knut Bråten leder på hver sin bane etter skytingen torsdag kveld i Norgescupen.

Vebjørn står over

Vebjørn Berg dropper den første norgescuphelga. Tida strekker ikke til for dobbeltkongen.

Her blir det LS

Det er foreløpig bare en enorm byggeplass med altfor mye stein. Men her skal LS arrangeres om bare 15 måneder.

347 med åtter

Mikkel Voll Stokkli viser god form før NC-åpningen og skjøt 347 med en åtter på stående i Soknedal tirsdag.

Hvem vinner Norgescupen?

To dager igjen til de første Norgescupstevnene i Asker, Oslo og Frogn/Drøbak. Hvem blir beste skytter i årets Norgescup?

- Sikkerheten viktigst

DFS forsvarer innstrammingen i regelverket i felthurtigskytingen først og fremst av sikkerhetsmessige årsaker.

- Viktig med suksess i Bodø

Det nordnorske innslaget i DFS-styret, Henning Ivarrud, mener det vil være avgjørende for Bodø å arrangere årets LS med suksess, hvis det skal komme nye Landsskytterstevner til byen.

Kritisk til regler

Felthurtigmesteren fra Evje i 2009 Kurt Eirik Bekkevold er svært kritisk til presieringen av reglene for felthurtigskyting.

Velkommen på standplass

STANDPLASS.NO er nettsiden er for alle skyttere og skytterinteresserte over hele landet.

Fossli suveren i Troms

Tor Erik Fossli tok i helga dobbeltseier med 346 og 348 poeng.

Dobbelt for Ågotnes

John Olav Ågotnes er i siget og vant dobbeltseier i helga.

Rekord for Jøingsli

Med 347 poeng sikret Tor Gaute Jøingsli seg både seier og banerekord.

Gode trønderske resultat

Både Sigurd Sollie og Ole Erik Thoresen skjøt 346 poeng til stevneseire i Trøndelag.

Banerekord av Svarstad

Det ble banerekord og stevneseier for Knut Erik Svarstad på Mælumstevnet med 347 poeng.

349 for Audun Kvandal

Meget sterke resultater under 100-årsjubileumsstevnet til Aga og Vikebygd. Og aller best var Audun Kvandal med 349 poeng.

Bekkevold med 6,79

Kurt Eirik Bekkevold viste god felthurtigform og skjøt på 6,79 under klubbstevnet til Oslo Østre.

Slik beregnes Rankingen

STANDPLASS RANKING regnes ut på bakgrunn av resultater i NC-stevner og Landsskytterstevner siste tre år. Les mer om beregningen.

Full dekning av Norgescup

Standplass.no gir full oppdatering av alt som skjer under den første Norgescup-helga på Østlandet. Reportasjer og resultater underveis i stevnene.

Kongen med 349

Skytterkongen Knut Jørgen Brodahl klinket til med 349 poeng i Hafrsfjordstevnet. Nå satser han knallhardt mot LS i Bodø.

Mellembakken vant i Elverum

Marius Mellembakken vant jubileumsstevnet på Elverum og Kim Andre Lund Sørskogbygdastevnet.

Arnt Erik vant på LS-arenaen

345 poeng holdt til seier i Vårmønstringa på Bestemorenga for Arnt Erik Aune fra Beiarn.

Nybakt pappa viste form

Feltnorgesmesteren fra 2008, Jacob Nørbech viste god form under Trippelstevnet på Nordmøre i helga. Og det nesten uten treningsgrunnlag.

Dobbel Bråten

Knut Bråten viser god form før Norgescupen til helga og vant dobbelt i jubileumsstevnene til Urskog og Fet.

Hvor har LS vært?

Steinkjer har arrangert flest Landsskytterstevner i historien med sine 10, det første i 1906. Men ser vi Bergen, Ulven og Os samlet, så har regionen avviklet totalt 14 stevner. Det aller første gikk av stabelen i Kristiansund i 1893.

Elisabeth satte mannfolka på plass

Elisabeth Skudalsnes satte alle på plass og vant banestevnet til Åsane/Hordvik, som den eneste med 343 poeng.

Langtur ga banerekord

Odd Sverre Håkenstad tok turen fra Lesja til Averøy og fikk med seg banerekorden hjem fra Kvernestreffen.

348 poeng med lånt jakke

Med lånt jakke gikk Hans Kristian Wear helt til topps i Bergmannstevnet på Kongsberg med 348 poeng.

Seier til Knut Erik Svarstad

Sandestevnet 2011 ble vunnet av Knut Erik Svarstad fra Bamble på 348 poeng.

Knut med 348 i Røyken

Knut Bråten knallet til med 348 poeng og vant Røykenstevnet.

Amb best i Nord-Østerdal

Lismarkens Matheas Amb viste solid skyting og gikk til topps sammenlagt i trippelstevnet til Alvdal, Tynset og Lonås.

Pokalen til Lund

Kim Andre Lund sikret seg Blaker Sparebanks pokal som beste skytter sammenlagt i dobbelstevnet til Blaker og Høland/Bjørkelangen.

2x2 for Ole Magnus Bakken

Ole Magnus Bakken tapte både vårstevnet i Trysil og Nordskogbygda på sentrumstiere og dermed endte Løitenskytteren opp med to andreplasser.

Overraskelse i Hegra

I den 50.utgaven av det erverdige Festningsstevnet i Hegra var det klasse 3-skytteren Morten Kyllo som overraskende stakk av med seieren og Festningsgranaten.

Arild og Liv i Seim

Den dobbelte skytterprins Arild Røyseth var alene med 347 poeng og vant årets Seimstevne. Liv Sollesnes nummer to og John Olav Ågotnes nummer tre, begge med 346 poeng.

Austegard vant på innertiere

Tre skyttere endte på 345 poeng i Melandstevnet, men Daniel Austegard hadde flest innertiere på sin egen hjemmebane. Rune Seim fra Seim og John Olav Ågotnes fra Sartor delte andreplassen.

350 for tredje gang!

For tredje gang på tre år skjøt Kim Andre Lund fullt hus og 350 poeng. Denne gang under Vårstevnet til Ringebu og Fåvang skytterlag. Lillesøster Katrine gjorde dagen fullkommen med 346 poeng og andreplass i konkurransen.

Kongsjorden med seier

Det ble seier til Roar Kongsjorden under Sauheradstevnet. Rollag og Veggli-skytteren mistet to poeng på stående og fikk også en nier i finaleomgangen, men det holdt til seier, som den eneste på 347 poeng.

Wear med 349 poeng

En nier i knestående hindret Hans Kristian Wear i å bli den tredje skytteren i den nye 350-klubben til DFS under Notoddenstevnet. Med 349 poeng vant han ett poeng for Knut Erik Svarstad. Mette Finnestad ble beste kvinnelige skytter med 344 poeng.

Skotterud til topps

Rælingens Jan Ole Skotterud vant med knapp margin Frigjøringsstevnet til Moss og Våler. Kun to innertiere skilte de tre beste, som alle skjøt 344 poeng. Nils Thomas Valand ble nummer to og Ole Kristian Bryhn nummer tre.

- Har ikke trent mer

Grindølingen Nils Thomas Valand imponerte med 347 poeng og var suveren i Frigjøringsstevnet til Frogn og Drøbak. 29-åringen overrasket både seg selv og andre med seier i skarp konkurranse med mange av landets aller beste skyttere. Ungjenta Katrine Lund snappet tredjeplassen bak Ole Kristian Bryhn.

Adresseavisens pokal oversikt

Ole Kristian Bryhn vant i 2014 den tredje Adresseavisens pokal til odel og eie - for beste 15-skuddserie på 200 meter på Landsskytterstevnet. Pokalen må vinnes to ganger for å taes med hjem. Bjørn Solberg vant Adresseavisens pokal I i 1981 og Tor-Erik Fossli den andre pokalen i 1996.

Officerspokalen oversikt

Totalt åtte skyttere har to napp i den andre Officerspokalen, som har stått siden 1929. Napp i pokalen tildeles skytteren med beste 10-skuddserie på 200 meter. Pokalen må vinnes tre ganger for og fåes til odel og eie. Oddvar Staxrud (bildet) har to napp fra 1971 og 1983.

Norgescup oversikt

Kåre Høitomt var en av initiativtakerne til en egen Norgescup i skyting, og vant like godt den aller første utgaven i 1982. Ola Tore Dokken er med sine fem totalseire den mestvinnende i Norgescupen. Katrine Annestad Lund ble første kvinnelig vinner i 2013.

NM Felt oversikt

Sara Hovland ble i 1984 første kvinnelige Norgesmester i feltskyting. Tor-Arne Solbakken er den eneste norgesmesteren som også ble skytterkonge under samme LS. Edvin Aamot har vunnet NM tre ganger, mens Magne Landrø og Ola Tore Dokken er dobbelt norgesmester i feltskyting.

Skytterprinsesser oversikt

Åse Moa er mestvinnende skytterprinsesse på Landsskytterstevnet med totalt fem titler i perioden 1965 til 1976. Første skytterprinsesse ble kåret på Landsskytterstevnet i 1955. Mette Elisabeth Finnestad står med tre prinsessetitler i tillegg til sin dronningtittel i 2006.

Skytterprinser oversikt

Hele fire skyttere har blitt skytterprins to ganger på Landsskytterstevnet uten å senere vinne Kongepokalen. Ola H. Gimse, Arild Røyseth, Hans Bakken og Odd Arne Brekne. I 1990 skjøt Arild Jønsson 100 poeng på skive 1 i Kongelaget, men måtte likevel bare nøye seg med prinsetittel.

Skytterkonger og dronninger

Knut Jørgen Brodahl ble andre konge med 349 i 2010. Lars L Ese vant kongetittelen fire ganger, mens Mette Elisabeth Finnestad og Eileen Torp er eneste dronninger på LS.

80 dager før LS

Detaljer ble spikret på Bestemorenga 80 dager før LS. Med både DFS, NRK, Nordic Arena, lydleverandør og arrangøren til stede ble hele landsskytterarenaen gått gjennom i jakten på den best mulige gjennomføring av LS 2011.

Tidenes første ranking

Odd Arne Brekne topper tidenes aller første ranking av de beste baneskyttere i DFS. Liv Sollesnes er beste kvinne.

- Føler meg ikke best

Sørlendingen Odd Arne Brekne er Norges beste skytter for øyeblikket, men selv er han overrasket over rangeringen. 

- Kjekt å være beste kvinne

Liv Sollesnes rangeres som Norges beste kvinnelige skytter, og ved inngangen til ny sesong håper hun å endelig være kvitt opplevelsen fra Sandnes i 2004.

- Moland blir konge
11.07.2014 11:09
5.56 og andre småting
23.04.2014 08:25
Det måtte bare komme
11.11.2012 11:08
Hvor er nødutgangen?
08.11.2012 23:10
Debutantenes kongelag
08.08.2012 12:26
Hvorfor 28 x 349?
03.07.2012 13:14
LS på kvelden
22.11.2014 09:24
LS på kvelden
06.08.2014 20:05
LS på kvelden
05.08.2014 21:04
LS på kvelden
04.08.2014 19:26
LS på kvelden
03.08.2014 19:17
LS på kvelden
02.08.2014 18:18